So, that time of the month has arrived once again and you may be tempted to bring out your stash of Ibuprofen to ease the pain. You may be lethargic and unable to get out of bed, much to your frustration. As periods are unavoidable, you might as well learn to become friends with your monthly visitor instead of agonizing over the discomfort. I am now sharing some unconventional tips for managing periods like a pro.

TRY HIGH INTESITY INTERVAL TRAINING (HIIT)
HIIT workouts involve alternating bursts of intense exercise with recovery or rest. It is said to be one of the most effective strategies for boosting your metabolism, conditioning your body, losing weight, and eventually, building stamina. The great thing about HIIT is that you can do it from your own bedroom. My post on ‘HIIT Workout at Home’ stresses how this doesn’t
require much equipment as all you really need is a dual grip medicine ball and a resistance band. While you may scoff at the idea of working out on your period, this can facilitate the release of endorphins which will soothe your cramps. Doing HIIT during your period can help you burn fat as your progesterone and estrogen levels drop at this time, which can give you easy
access to glycogen and carbohydrates. Although it may take a while to wrap your head around the idea, a shift in your hormone levels will also push you to make the most out of these bursts of high intensity in less amounts of time.

MASTURBATE
Cramps are one of the most uncomfortable parts of having your period, but luckily, there are all-natural remedies for this. Orgasms can actually relieve your cramps, and reproductive endocrinologist Dr Janelle Luk says that this can minimize pelvic pain through a release of endorphins. If you wish to take matters into your own hands, Pretty Me’s feature on bullet vibrators
lists numerous health benefits of masturbation
, including increased blood flow and released endorphins which could also improve your mood. When you orgasm, the contraction of your uterus could urge blood to flow out faster, flushing out what causes cramps. This could likely shorten the duration of your period as well.

SELF-MASSAGE WITH ESSENTIAN OILS
People have long debated about whether or not it is safe to get a massage on your period, but Medical News Today suggests that administering a self-massage can give some form of relief. To make this feel more luxurious – and effective – incorporate some essential oils. Use a carrier oil such as almond or coconut and blend it with essential oils to target different menstrual concerns. The / Thirty has gathered some of the best essential oils for periods which can be massaged, ingested, or even dropped in a bath. On the initial days of your period when your flow is heavier, clove can decrease bleeding and pain. You can massage yourself with essential oils to appease other period symptoms such as mood changes and irritability. Even before your period arrives when you are experiencing PMS, geranium, clary sage, and lavender blends can be helpful in providing some comfort.

MITEN SELVITÄ MENKOISTA PAREMMIN
Ja taas mennään, se aika kuukaudesta on taas käsillä ja hapuilet jo Ibuprofeenia helpottaaksesi menkkakipuja. Olet ehkä unelias, eikä sängystä tee mieli nousta ylös koko päivänä, jo pelkän turhautuneisuuden takia. Koska kuukautiset on elämämme väistämätön paha, voit ehkäpä yrittää päästä niiden kanssa kaveriksi sen sijaan, että yrität kärvistellä niiden kanssa joka kuukausi. Jaan nyt muutaman modernin naisen vinkin miten hallita kuukautisia paremmin.

KOKEILE HIIT-TREENIÄ (HIIT)
HIIT-treeni koostuu vaihtelevista instensiivisen harjoittelun jaksoista, joihin sisältyy myös taukoja ja lepoa. HIIT-harjoittelun sanotaan olevan kaikkein tehokkain treenimuoto boostamaan aineenvaihduntaa, kehonhuoltoon, laihduttamiseen sekä kestävyyden parantamiseen. Upea juttu HIIT-treenissä on lisäksi se, että voit tehdä treenin vaikkapa omassa makuuhuoneessasi. Lukaise postaukseni ‘HIIT Workout at Home’ , tarvitset vain treenipallon ja vastuskuminauhan. Ajatus treenistä kuukautisten aikana ei ehkä kuulosta kaikkein houkuttelevimmalta, mutta tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Intensiivinen treeni helpottaa endorfiinien vapautumista, mikä vähentää kramppeja ja tekee niistä helpommin siedettäviä. Lisäksi HIIT-treeni menkkojen aikana auttaa polttamaan rasvaa entistä tehokkaammin. Hyvänä motivaattorina kokeilulle toimii myös se, että hormonimuutosten aikana kehosi jaksaa puskea intensiiviset treeniosiot tehokkaammin kuin ilman joka kuukausittaista vierastasi.

MASTURBOINTI
Krampit ja kouristukset ovat yksi hirveimpiä asioita kuukautisten aikana, mutta onneksi on olemassa luonnollisia keinoja niiden helpottamiseksi. Tiesitkö, että orgasmi helpottaa kramppeja? Ja kuten gynekologi Dr Janelle Luk sanoo, tämä voi helpottaa lantionseudun kipuja vapauttamalla endorfiineja. Omien käsien sijaan voi ottaa kaveriksi vibraattorin. Pretty Me’s listaa suosikki Bullet-vibraattorit sekä masturboinnin terveysvaikutukset, joihin luketuu mm. vilkkaampi verenkierto ja vapautuneet endorfiinit, joka auttaa myös parantamaan mielialaa luonnollisesti. Orgasmi kiihdyttää verenkiertoa, mikä helpottaa kramppeja ja kouristuksia. Masturbointi voi myös lyhentää kuukautisten kestoa.

HIERONTA ETEERISILLÄ ÖLJYILLÄ
Kautta aikojen on spekuloitu, onko hieronta turvallista menkkojen aikana. Medical News Today ehdottaa, että itsensä hierominen voi antaa helpotusta kuukautiskipuihin. Jotta tämä kuulostaisi entistä paremmalta – ja tehokkaammalta – yhdistettynä eteerisiin ölyihin. Etenkin menkkakipujen helpottamiseksi suositellaan valitsemaan esimerkiksi manteli- tai kookosöljyä sekoitettuna eteerisiin öljyihin. The / Thirty on puolestaan koonnut parhaat eteeriset öljyt, jotka soveltuvat hierontaan ja käytettäväksi kylvyssä. Ensimmäisinä päivinä, kun vuoto on runsaampaa, voi neilikka vähentää vuotoa ja helpottaa kipuja. Voit hieroa itseäsi eteerisillä öljyillä myös rauhoittaaksesi muita kuukautisoireita, kuten ärtyneisyyttä ja mielialan vaihteluita. Myös ennen kuukautisia PMS-oireiden kiusatessa kurjenpolvi, myskisalvia ja laventeliseokset lisäävät hyvää oloa ja mukavuutta.