I hate HIIT workout but I love it also! I love it because fortunately I have found the way to do it the way that makes me love it more than hate. Yes, it’s possible – I have my tricks! In fitness there is something for everyone: someone hates squatting someone loves it, someone loves all kind of cardio and I know lots of people who hate running and biking too much for even thinking about them. And I myself hate when heart rate goes up fast, it reminds me of panic feeling and having asthma makes it feel more bad. And this is why I hate HIIT so very much! I like to run but not fast, I like biking but slowly the relaxing way and same way I want to enjoy of HIIT workout also. The easy trick how I made myself to really like HIIT was simple: I started easy and chose exercises I like to do most. I love to do abs and I love squats so very simple way I started by mixing them.

_____________________________________

Vihaan HIIT -treeniä mutta myös rakastan sitä. Rakastan sitä siksi, että olen löytänyt tavan tehdä täydellinen HIIT -treeni siten, että pidän siitä enemmän kuin inhoan sitä. Treenaaminen on siitä kiva juttu, että jokaiselle löytyy jotakin: toinen inhoaa jalkapäiviä, toinen taas haluaa kyykätä joka päivä. Tunnen tyyppejä, jotka rakastavat kaikkea aerobista sekä tyyppejä, joiden vatsa kääntyy ympäri pelkistä juoksukenkien ajattelusta. Itse inhoan sitä, kun syke nousee nopeasti, se muistuttaa paniikin tunteesta ja astma tekee siitä tunteesta entistäkin pahemman. Tykkään juosta, mutta en täysillä. Tykkään pyöräillä, mutta kevyesti. Ja samalla tapaa tahdon nauttia myös HIIT -treenistä: mukavasti. Pienillä nikseillä onnistuin löytämään tavan tykätä HIITistä ja nyt jaan teille oman HIIT -treenini. Treeni soveltuu tehtäväksi sekä kotona että salilla.

What is HIIT workout?

HIIT means High-Intensity Interval Training and it is demonstrated to be the most effective training practice for boosting up the metabolism and that way for weight loss, building stamina and conditioning body. HIIT workout is very nice way to workout at home because you don’t need so many different equipments. For my workout you need only strong workout rubber band and dual grip medicine ball. There are 3 exercises in each workout and 4 workout in whole program. You can do all workouts 1-4 or 1 workout 4 times.

How to do my HIIT -workout?

1. Perform all exercises 1 minute with or without additional weight, as fast as you can.
2. Take no more than 15 second break in between each exercise.
3. After all workouts perform at least 30 second mountain climbers or sit ups and then 15 second break.
4. Before starting warm up well

_____________________________________

Mitä on HIIT -treeni?

HIIT (High-Intensity Interval Training) on treenimuoto, joka on osoittautunut tehokkaimmaksi tavaksi polttaa rasvaa, parantaa kestävyyttä, huoltaa kehoa sekä parantaa aineenvaihduntaa. HIIT -treeni on oivallinen treeni kotitreenajalle, sillä monia eri välineitä ei tarvita. Omaan HIIT -treeniini tarvitset kahvakuntopallon sekä vahvan treenikuminauhan. Kahvakuntopallon sijaan voit käyttää myös käsipainoja, mutta kahvakuntopallo on monikäyttöisempi, sillä se korvaa kahvakuulan, mutta kahvakuulalla ei voi korvata palloa monessakaan treenissä. Myöskään käsipainoilla pallon korvaaminen ei ole aina mahdollista, joten palloon kannattaa panostaa. Itselläni on 10KG painoinen kahvakuntopallo ja se soveltuu täydellisesti omaan treeniini. Suunnittelemani HIIT -treeniohjelma sisältää 4 erilaista treeniä: saat täydellisen treenin tekemällä peräkkäin treenit 1-4 tai valitsemasi treenin 4 kertaa.

Miten HIIT -treeni tehdään?

1. Suorita liikettä 1 minuutin ajan lisäpainon kanssa tai ilman
2. Pidä max. 15 sekuntin tauko liikkeiden välillä
3. Jokaisen treenin (3 liikeosiota) jälkeen tee 30 sekuntin ajan joko vuorikiipeilijä -liikettä tai istumaannousuja, sitten 15 sekuntin tauko ennen seuraavan treenin aloittamista.
4. Lämmittele hyvin ennen kuin aloitat

HIIT workout number 1:

♥ Squat jumps with own body weight
♥ Kettlebell swings with dual grip medicine ball
♥ Sit ups

Perform mountain climbs or sit ups at least 30 seconds before next workout. Take 15 second break before starting workout number two.

HIIT workout number 2:

♥ Squats with strong rubber band
♥ Russian Twist with medicine ball
♥ Triceps with dual grip medicine ball, use it like bench but on the floor

Perform mountain climbs or sit ups at least 30 seconds before next workout. Take 15 second break before starting workout number three.

HIIT workout number 3: 

♥ Squats with dual grip medicine ball
♥ Walking plank
♥ Running in place

Perform mountain climbs or sit ups at least 30 seconds before next workout. Take 15 second break before starting workout number four.

HIIT workout number 4: 

♥ Push ups
♥ jumping jacks
♥ Weighted goblet squat with dual grip medicine ball

Perform mountain climbs or sit ups at least 30 seconds for finishing the workout.

_____________________________________

HIIT -treeni kotona 1:

♥ Kyykkyhyppyjä oman kehon painolla, ota lisäpaino halutessasi
♥ Etuheilautus kahvakuntopallolla tai kahvakuulalla (Kettlebell swings)
♥ Istumaannousuja

Pidä 15 sekuntin tauko ja suorita vuorikiipeilijä -liikettä tai istumaannousuja 30 sekuntin ajan. Pidä 15 sekuntin tauko ennen seuraavaa liikesarjaa.

HIIT -treeni kotona 2:

♥ Kyykyt treenikuminauhalla
♥ Russian Twist kahvakuntopallolla
♥ Ojentajat kahvakuntopallolla – käytä pallon kahvoja kuten penkkiä, mutta lattiaa vasten

Pidä 15 sekuntin tauko ja suorita vuorikiipeilijä -liikettä tai istumaannousuja 30 sekuntin ajan. Pidä 15 sekuntin tauko ennen seuraavaa liikesarjaa.

HIIT -treeni kotona 3: 

♥ Kyykyt kahvakuntopallolla
♥ Ylös-alas lankku eli Walking plank
♥ Paikallaan juoksua

Pidä 15 sekuntin tauko ja suorita vuorikiipeilijä -liikettä tai istumaannousuja 30 sekuntin ajan. Pidä 15 sekuntin tauko ennen seuraavaa liikesarjaa.

HIIT -treeni kotona 4: 

♥ Punnerrukset kahvakuntopallon päällä tai ilman
♥ x-hyppelyä
♥ Goblet kyykky kahvakuntopallolla

Pidä 15 sekuntin tauko ja suorita vuorikiipeilijä -liikettä tai istumaannousuja 30 sekuntin ajan viimeistelläksesi treeni.