This recipe happened very accidentally. You know all about it if you follow me on Instagram >> where I shared my day and also baking this cake on my Stories. Well, it happened the way I was spending my Saturday, just got home from a walk and was getting ready to start working. And then everything changed. At first in the morning I decided to skip going to market because on Saturday there’s always lots of people and I can’t stand it. Anyway, when I got home from a walk with my boys, I got a phone call about surprise guests! One of the most hateful thing I can even imagine. I usually always have something to serve with coffee and tea, like cookies or buns, but not this time. Last weeks my stress levels have been so high, and as emotional eater I had eaten everything I found from my closets. Also, nothing ready-to-eat (except ice-cream!) I never serve at my home, so I had no choices but bake something.
– –
Luckily I found Philadelphia cream cheese, French Fraiche, whipping cream, eggs, sugar, one lime, white chocolate. Perfect for cheese cake, right! But oh, not any cookies for the base, and not even butter to make it another way. But what I found was actually some Pappagallo Ice-Cream cones. I decided to try! And oh, it turned out so well. So this cheesecake is pretty much like ice-cream but a baked version. And when I actually realized it, was when my guests brought some ice-cream with, and I served my ice-cream-waffle-base cheese cake with it. It was so yummy, so I decided to share the recipe with you!
______________________
Joskus vahinkoreseptit jäävät elämään. Näin kävi joskus aiemmin, kun tujautin vahingossa marjapiirakkaan kanelia. No siitähän tuli niin hyvää, että jaoin reseptiä ihan himona. Tämäkin resepti, valkosuklainen jäätelöjuustokakku syntyi ihan vahingossa. Jos seurailet minua Instagramissa >> niin koko tarina onkin sulle jo tuttu.
– –
Anyway, lauantaina iski se pahin, nimittäin yllätysvieraat. Ja sen myötä se tuplapaha, eli ei mitään tarjottavaa. Olin nimittäin päättänyt skipata kauppareissun iänikuisen lauantai-ruuhkan takia ja hoitaa ostokset vasta sunnuntaina.
– –
Jaakaapista löytyi onneksi kolme rasiaa Philadelphiaa, ranskankermaa, vispikermaa ja yksi lime. Ja lisäksi sokeria, munia ja valkosuklaata. Täydelliset tarpeet juustokakkua varten, eikö! Paitsi, että ne keksit! Eikä voitakaan ollut, jotta olisin voinut pyöräyttää pohjan toisella tapaa.. Kaapissa osui kuitenkin silmään Pappagallo -jäätelötötteröt. Voisikohan niitä…? No mikä ettei! Ja siitä se sitten lähti. Tämä juustokakku maistuu jännästi jäätelöltä, paistetulta sellaiselta. Ilman että on sulanut mössöksi. Tajusin tämän itseasiassa maistellessani kakkua jäätelön kanssa, jota yllärivieraat sattuivat sopivasti tuomaan mukanaan. Nimesimme kakun jäätelöjuustokakuksi. Ja kun reseptiä pyysivät, niin päätin täräyttää sen blogiin, jotta myös muut halukkaat saavat tätä kummajaista kokeilla.

So let’s bake! For this cake you need:

For filling:
3 x 300 grams (yes, really that much!!) Philadelphia Cream Cheese
1,5 dl whipping cream
150 grams of sugar
2 tsp vanilla sugar
2 eggs
150 grams of French Fraiche
1 fresh lime
200 grams of white chocolate

For base:
6 waffle ice-cream cones
Little bit of whipping cream
– – –
How to make it:
1. Preheat oven till 175C (350F).
2. Cover the bottom of non-stick loose bottom cake tin with baking paper. Crush all cones on bottom and pour a little bit of whipping cream on waffle crush. Then cover the crush with white chocolate pieces. You can also add some crush on the white chocolates, too!
3. Blend cream cheeses, cream and sugars in a bowl with electric mixer. Add eggs one by one, and blend well until smooth. Add French Fraiche lightly with silicone dough scraper and in the end squeeze the lime into creamy filling. Mix slowly and lightly but well by hand with silicone dough scraper.
______________________
Leivotaan! Tätä jäätelöjuustokakkua varten tarvitset:

Juustokakun täyte:
3 x 300 g (kyllä, näin paljon!!) Philadelphia tuorejuustoa
1,5 dl vispikermaa (kuohukerma käy myös, tätä nyt sattui olemaan itsellä)
150 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
150 g ranskankermaa
1 tuore lime
200 g valkosuklaata

Juustokakun pohja:
6 Pappagallo jäätelötötteröä
Vispikermaa
– – –
Valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi
2. Vuoraa korkea irtopohjavuoka (omani halkaisijaltaan 20cm) leivinpaperilla. Murskaa jäätelötötteröt vuoan pohjalle ja valuta päälle kevyesti kermaa. Peitä sitten vohvelit valkosuklaapaloilla. Halutessasi laita vielä vohvelimurskaa suklaapalojen päälle.
3. Vatkaa kulhossa tuorejuustot, kerma ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja lopuksi ranskankerma kevyesti käsin (nuolijalla) sekoittaen. Purista lopuksi vielä limenmehu kermatäytteeseen ja sekoita kevyesti tasaiseksi.

3. Pour the filling on the base with silicone dough scraper.
4. Stick white chocolate pieces in filling.
5. Flatten the cover well before baking.
6. Bake until the dough doesn’t shake in tin and cover looks golden yellow (60-75min) HINT: cover the oven grid with baking paper avoiding possible liquids messing the oven up! Cool well before serving.
______________________
3. Kaada täyte vuokaan silikonisen nuolijan avulla.
4. Tökkää loput valkosuklaapalat täytteeseen.
5. Tasoita kakun pinta ennen paistoa.
6. Paista kakkua uunin alatasolla 60-75 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea, eikä täyte hytky. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. VINKKI: Laita leivinpaperi uunin ritilälle suojataksesi uuni mahdolliselta valumiselta.

Serve with vanilla ice-cream. You can also cover white chocolate with berries or peach, they both work nicely – even together! ❤️
_____________________
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. Voit myös korvata valkosuklaan marjoilla tai persikalla, molemmat toimii hyvin – myös yhdessä! ❤️