Around two years ago I read something same time hilarious, sad and very horrible from news. It was about a man sued his brand new wife (can I say brand new in this context?🤷🏼‍♀️) because he got so scared in the morning when woke up next to his makeup-free wife. Really, he thought the woman was a stranger, because never before the man had seen the wife without the mask. The husband blamed the wife for fooling, misleading. I was terrified but so seemed to be the husband, too. How can this happen? Well, today it really can.

In two years I have seen more the world and humans to understand how this really can happen. Really, two years ago I was naive enough to get upset but today I know how superficial and unsure people are to hide themselves under the mask and filters. What I think is that they make people feel even more unsure.

Do I use filters by myself? Yes I do but only for keeping my gallery beautiful and this way balanced. It’s my thing! But on Stories I love to to show you real me like 24/7 from my style to my acting, my good days and bad days. The reality. Do I hide my body rolls or freckles? No. Do I hide the cellulite or lumps and bumps? Well, let’s see them here >>

Anyway, even if I look and feel like a corpse sometime, I still believe it’s more health and positive to not keep up the illusion of unreal beauty. Filters are unreal and it’s our choice to use or not to use them. Photoshopping is unreal, but same time it’s the way photographers sell better. There’s nothing wrong with that, but there’s something wrong with that, that people, especially young people think it’s real. Let me show you some reality!
_________________________
Pari vuotta sitten vedin kauhunaurut (olin kauhuissani ja nauroin, koska olin niin kauhuissani) lukiessani uutisia. Uutisessa ei ollut mitään hauskaa, päin vastoin uutinen oli pullollaan mieltä järkyttävää sisältöä miehestä, joka oli haastanut uunituoreen vaimonsa oikeuteen. Mies syytti vaimoa huijariksi ja vaati korvauksia mm. vaimon aiheuttamasta järkytyksestä. Järkytyksen oli aiheuttanut ensimmäinen meikitön kohtaaminen aamulla. Artikkelissa mies kertoi, että oli luullut jonkun murtautuneen asuntoon.

En tuolloin ymmärtänyt, miten tämä voi edes olla mahdollista. Kaksi vuotta pidempään ihmisiä, maailmaa ja nykyaikaa nähneenä ymmärrän tämän todella hyvin. Ihmisten pinnallisuus ja epävarmuus on ajanut meidät yhä tiiviimmin maskien ja filtereiden taakse piiloon.

Enkö sitten muka itse käytä filtereitä? Käytän. Ehdottomasti käytän! Käytän filtereitä pitääkseni galleriani yhtenevänä ja kauniina, sillä se on minun oma taideteokseni. Taideteokseni ei kuitenkaan heijastu Storyssa, jossa jaan reaaliaikaista tosielämää joka päivä: hyvät ja huonot päivät, ilot ja surut, näpyt ja pisamat.. Siellä ei piilotella eikä peitellä, ja isommat jaetaan myös täällä blogissa >>

Oli miten oli, vaikka feissi on välillä kuin haudasta nousseella, olen silti sitä mieltä, että on terveellisempää ja positiivisempaa vedellä todellisuus edellä, kuin pitää yllä epäaitoa illuusiota. Itseäni alkaisi ainakin peiliin katsominen hirvittää, jos eläisin pelkkien filtereiden läpi. Potkitaanpa vähän faktaa maisemiin.

On left: that’s reality. That’s real me at the gym at 7am.

On right: that’s “filter me”.

Well, people anyway see me there this way with mascara only, so why should I pretend something else on social media? The same people may see me there.

It’s probably the most common thing to see me at market after gym with wet hair and no make up. I can remember someone once asked ‘how can you to that? Don’t you feel ashamed?’. And I was like ‘Mmmhph. Nope! Seems like I should be.’ And laughed. Really? People are so impolite today! I love honesty but hey, why it’s so hard to follow the polite line with that?
_________________________
Vasemmalla: puhdasta realismia hikisimmillään. Salilla aamu seitsemältä, hikeä pukkaa pitkin pisamia.

Oikealla: filter-minä.

On ehkä tyypillisintä nähdä minut kaupassa salin jälkeen hiukset märkänä, ilman meikkiä. Muistan jonkun joskus kysyneen, enkö häpeä? Oli hymy herkässä, kun totesin, että näköjään pitäisi. Mutta ei, jos ujoilisin, niin piiloutuisin maskin taakse. En kuitenkaan koe tarvetta tehdä niin.

Sometime I wear make up, but not foundation so you can still see my freckles I have in summer. I love to let my skin breath.

On left: this is real me woken up at 5am, picture taken 5pm after driving all day long and feeling like a corpse. I am wearing make up on the picture.

On right: this is “filter me”.
_________________________
Toisinaan meikkaan, mutta en silti läträä meikkivoiteella, joten voit nähdä pisamani. Tykkään antaa ihoni hengittää.

Vasemmalla: real-minä, herännyt aamu viideltä, ajanut koko päivän ja olo sen mukainen. Kuva on otettu klo 17 .

Oikealla: filter-minä.

On left: real me with makeup.

On right: this is “filter me”. You can see this pic on my IG >>, too.
_________________________
Vasemmalla: real-minä meikit nassussa.

Oikealla: filter-minä. Kuva löytyy myös IG:stä >>What is the real you?