“You have amazing bum!” This is the compliment I hear often today and yes, it feels nice of course!
“How does it feel to be heavier?” This is the questions I hear almost as often. Well, this question is actually very good because it’s about FEELING. Feeling is something I have inside of me, in my brains and in my mind but also in my body because the mind consists of body as well. I can’t see it, but I can feel it. This is why I keep focus on listening my feelings, not listening my or someone else’s opinions of my looks. Because I very well understand when I feel good I also look good! Yes, it very simply means when your brain is feeling happy and healthy it makes you to look better. I want to take care of my brains because I am very useless without great energy levels and happy, balanced mind. And this combination feeds my body positivity as well. I never had this when I was underweight and it’s very normal, my brains had no energy which why they were not happy at all. Brains needs a lots of energy. Today I am eating for my hunger, it’s the best diet ever if you ask from me.

So how does it feel to be heavier? It FEELS so much better than I ever imagined. It feels so much better than skinny feeling, uncertainty and low self-confidence. Love has amazing power to heal mind, I have loved myself to be healthy! And IT FEELS AMAZING!!

________________________

“Vitsi, mikä pylly!” Tämän kuulen usein, mutta lähes yhtä usein minulta kysytään, miltä tuntuu, kun paino on noussut niin paljon? Tämä kysymys olisi tuntunut pahalta vuosia sitten, mutta nyt totean sen olevan varsin tärkeä ja hyvä kysymys: se nimittäin tuntuu. Tuntuu mielessä ja tuntuu kehossa, tuntuu hyvinvoinnissa. Tuntuu  nimenomaan siksi, että elän viimein olon ja tuntemusten kautta, enkä pelkää sitä, mitä mieltä toiset ihmiset ovat kehostani. Olen vahvempi ihminen. Se ei ole tapahtunut painonnousun myötä, vaan vahvistumiseni myötä olen sallinut kehoni hakeutua luonnollisesti omaan painoonsa.

Ymmärrän enemmän kuin hyvin, että kauneus on asia, joka kumpuaa sisältä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kauneuden salaisuus on hyvä olo: kun voit hyvin, näytät hyvältä. En seuraa dieettejä, syön nälkääni. Ja jos minulta kysytään, se on paras “ruokavalio” ikinä!

How to easily boost body positivity every day?

♥ Do not wear too small clothes! Hey, they feel uncomfortable and as we all know, beauty is about feeling! Wear clothes that makes YOU feel comfortable and happy. Be brave, don’t care about opinions of other people!

♥ Keep regular eating up! For being and staying happy, your brains needs regular energy sources and balanced blood sugar. Eat at least healthy 5 meals in a day. Healthy eating for boosting brains means choosing healthy fats, fish, eggs, chicken, fruits and veggies, nuts and seeds, whole grain and healthy calcium sources.

♥ Stop teasing yourself! You know how bad it feels other people say something nasty to you. If you don’t like other people tease you, why would you do this to yourself either? Stop punishing yourself and being your own hater. You know it’s more nice to be loved than hated! Treat yourself, your whole system the way you would treat your best friend.

♥ Create your own style! Once again, keep focus on FEELING. Stretchable lycra and velour are my best friends!

♥ Follow your values, on social media as well! Stop following people who makes you feel loser and unhappy, instead follow them who makes you feel motivated and happy!

♥ Understand and accept the fact: you won’t reach body positivity by changing your body but your mind!

♥ Touch your body the way you would touch the cutest puppy!

♥ Learn to love yourself the way you would love to be loved!

________________________

Vinkit terveempään kehonkuvaan: 

♥ Älä pukeudu liian pieniin vaatteisiin! Pienet vaatteet ovat epämukavia, ja kuten tiedämme, kauneus kumpuaa hyvästä olosta.

♥ Syö säännöllisesti! Hyvä fiilis ja energiatasot pysyvät korkealla, kun aivot laadukasta saavat ravintoa tasaisesti. Laadukas aivoravinto tarkoittaa pähkinänkuoressa pehmeitä rasvahappoja, kalaa, kanaa, kananumunaa, täysjyvää, värikkäitä kasviksia ja hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä, sekä terveellisiä kalsium-lähteitä. Syö vähintään 5 terveellistä ateriaa päivässä.

♥ Lopeta itsesi kiusaaminen! Jos et pidä siitä, että toiset ihmiset kiusaavat sinua, miksi ihmeessä tekisit itse samaa itsellesi? Lopeta itsesi rankaiseminen, lakkaa olemasta oma vihaajasi. On paljon mukavampaa olla pidetty kuin inhottu, eikö? Aloita siis itsestäsi! Kohtele itseäsi ja kehoasi niin kuin kohtelisit rakkainta ystävääsi.

♥ Luo oma tyylisi! Jälleen kerran, pidä ajatus fiiliksissä. Joustavat vaatteet ja velourasut ovat omia parhaita ystäviäni!

♥ Seuraa arvojasi, myös somessa! Lakkaa seuraamasta tyyppejä, jotka latistavat hyvää oloasi. Seuraa sen sijaan tyyppejä, jotka lisäävät motivaatiota sinulle tärkeillä osa-alueilla, ja jotka lisäävät hyvää mieltä!

♥ Ymmärrä ja hyväksy totuus: et saavuta tervettä, positiivista kehonkuvaa pyrkimällä muuttamaan kehoasi, vaan muuttamalla mieltäsi!

♥ Silitä kehoasi kuin silittäisit maailman söpöintä koiranpentua!

♥ Opi rakastamaan itseäsi tavalla, jolla tahtoisit tulla rakastetuksi.