It was a week without water, 5 days actually meaning the waterless time ended today and we all are very relieved. We still need to boil the drinking water and water we use for cooking over this weekend at least. BenBen and I back home today, there has been some floods outside because the whole water tower of city emptied on Monday because of broken pipe. Now the pipe is fixed and pressure is back but the water is dirty. The bottled spring water is sold-out in my city so I bought it 30 liters in Central Finland before I left it behind this morning. Also my Mac laptop crashed last week which made this week to be even more hard.

Anyway, I am now going to show you a part of our staying at my grandparents. Also read and see more on my Instagram >>  (@barbiewithbrains)

______________________

Se oli viikko ilman vettä, 5 päivää tarkalleen ottaen, sillä vedettömyys päättyi tänään ja palasimme kotiin BenBenin kanssa. Vaikka vettä nyt tulee, ei se kuitenkaan ole juomakelpoista, vaan vaatii yhä 5-10 min keittämistä ennen käyttöä. Pääasia nyt kuitenkin on, että vesi virtaa ja päästään pesulle ja takaisin arkeen kiinni.

Oma viikkoni oli tuplasti risainen, sillä elin paitsi vedetöntä, myös tietokoneetonta elämää. Rakas Macini koki kovia, kun kompuroin pienessä kodissamme viime viikonloppuna. Tästä syystä blogissa on ollut hiljaista, mutta nyt palaillaan kiinni arkeen myös tämän osalta.

Nyt kuitenkin kurkkaus kuluneeseen viikkoon Keski-Suomessa, josta lisää myös Instagramissa >> (@barbiewithbrains)

I enjoyed my time by the lake and with people who has always loved me, but the way that has made me to feel most uncomfortable as well. The childhood was not easy with grandpa but during the years I have learned to forgive. My grandmother has always been very loving person and no matter what I am feeling very grateful she took me and my sister to stay their place. When I visit them nowadays I can very strongly feel the house was my home when I was a kid, and after all it warms my heart. We don’t see often today, only around once in three years I drive to see them. It’s mostly because they live so far but also because it is still somehow very hard to me.

My grandmother calls me often and always asks me to come by, the busy is my biggest excuse and now when the water issue and broken computer destroyed all my plans I had no any. So I left my city behind and took my babbie BenBen to finally meet his great grandparents.

BenBen loved them so much and it melted my heart to see how grandma took care of him and pampered my kiddo like a little baby. She even feed him with spoon!

______________________

Nautin olostani järven rannalla suuresti, teki hyvää nollailla mieltä keskellä ei-mitään ja pohtia elämää läheisten ihmisten kanssa. Vuosien aikana olen syvän itsetutkiskelun kautta oppinut anteeksiannon; miten se on mahdollista saavuttaa ja mitä se merkitsee minulle itselleni. Kaikki lähtee loppujen lopuksi siitä, että on balanssissa itsensä kanssa.

BenBen rakastui mummiin ja vaariin, ja minun sydämeni suli, kun näin miten mummi helli ja lelli pientä silmäterääni. Benistä tuli silmänräpäyksessä mummin lempilapsi, jota ruokki lusikalla, ja jonka peitteli päiväunille pehmolelujen keskelle. Yöksi Ben kömpi mummin viereen nukkumaan ja aamuisin vaari keitti pojalle aamupuuron.

It was heat in Central Finland as well but it felt totally different by the lake on grandpa’s own pier. BenBen was willing to swim but very domestic ducks made him to scare which why grandma made him a bucket bathtub. It was a great cooler and he loved it!

BenBen also had furiends keeping company; my grandparents have two beagles and the younger male was very playful and kind to him. It was so nice to see BenBen made new friends, he has been very independent after brothers passed last summer and seeing him playing made me smile!

______________________

Myös Keski-Suomessa oli helle, mutta se tuntui täysin erilaiselta järven äärellä vaarin omalla laiturilla. BenBen oli halukas uimaan, mutta kesysorsien mielenkiinto nahkapalleroani kohtaan pelotti sen verran, että lopulta mummi laittoi vatiin vettä ja Ben viilenteli itseään tyytyväisesti siinä.

Benillä oli myös koira-kavereina mummin ja vaarin beaglet, joista nuorempi innostui leikkimään ja pitämään Benille seuraa.

We also enjoyed of sauna bath by the lake, it is totally different to take a bath in middle of the nature than inside the house.

The beautiful sunset made me feel grateful for the life once again: this kind of beauty is something you have to understand for enjoying of it. Having no water reminded me how much we take for granted. We should not and I am not going to do so. I am going to even more keep my focus on the world and how to take better care of it ♥

______________________

Saunoimme myös vaarin rakentamassa rantasaunassa. On ihan eri juttu saunoa keskellä luontoa kuin saunassa, joka on talon sisällä.

Auringonlaskun kauneus viritti mielen taas tärkeiden asioiden äärelle: tällainen kauneus on jotain, mikä täytyy ymmärtää jotta siitä osaa nauttia. Vesikriisi kotona muistutti siitä, miten itsestään selvänä me ihmiset asioita pidämme. Meidän ei pitäisi. Aion nyt pitää fokuksen entistä tiiviimmin maailmassa, sekä ihmisten ja maapallon yleisen hyvinvoinnin edistämisessä ♥