It’s been a super hot summer in Finland – yes, super hot meaning 28-34 celsius degrees all July and first days of August as well. For all foreign people the summer temperature in Finland is usually 18-24 celsius degrees. I am not complaining beause I am such a heat lover, but there is a little puppy living with me and to him it’s been too hot (also the water disaster mixed these weathers made everyone to feel uncomfortable in our city >> ).

We are actually very lucky living partly underground meaning the house has builded to be on hill, our apartment is kinda in a basement inside the hill but around half of it is like a normal house. Yes, we have big windows and nice balcony for getting fresh air lol! Anyway when the heating is off in the summer our apartment is lovely cool instead basic apartments for example in neighbor. Same way our apartment is nicely warm in the winter when they keep heating on in a basement as well!

So yes, kinda lucky we are especially now when it’s been extra hot! Inside the house my BenBen is very OK but right away when we went outside he started to pant like crazy which why I needed to find out different ways to cool him down – we can’t stay inside all summer! It’s been cooler for few days now but I think these tips how to cool your dog down in the summer and how to protect your dog from heat are very useful anyway.

___________________________

Oli kuuma kesä, eikö? Tuskin tämän kesän helteet jätti ketään kylmäksi, ainakaan Raisiossa ja Naantalissa, jossa sattui vielä ikävään saumaan vesikriisi >> Tästä on nyt kuitenkin toivuttu ja ilmat on olleet pari päivää jo mukavan viileät. Kyllä, mukavan viileät, sanoo jopa tämä hellettä ehkä eniten rakastava suomen kansalainen.

Kolmenkympin helteet asetti kuitenkin monelle koiranomistajalle haasteita: miten viilentää koiraa helteellä ja miten suojata koira auringolta? Moni ajattelee, että karvattoman koiran auringolta suojaaminen ja viileänä pitäminen on helppoa, mutta totuus ei ole aivan näin mustavalkoinen. Kastellessa karvaisen koiran turkki pysyy pitkään märkänä ja siten viilentää, mutta nakun nahka kuivuu silmänräpäyksessä. Lisäksi aurinko kuivattaa ja oikean aurinkorasvan löytäminen saattaa olla haastavaa, sillä moni yksilö on herkkäihoinen. Lisäksi on talouksia, joiden lompakko ei kestä kalliita voiteita saati viilennysliivejä, jos koiria on useita.

Jaan nyt hyvät, nopeat, tehokkaat ja edulliset vinkit siihen, miten viilentää koiraa helteellä ja miten suojata koira auringolta. Jos näitä ei enää tänä kesänä tarvita, niin nappaa talteen ensi kesäksi, tai tulevaa lomareissua varten.

It is a bit hard he is hairless because when I water him in a shower he is dry after 1 minute again you know. I also learned too much cooling may be too much!

Advices how to protect your dog from heat and cool your dog down in summer: 

♥ Fill the bath bucket or little pool with nice cool water and let your puppy sit in it, BenBen loves it!

♥ Take your dog to swim.

♥ Do not leave your dog in a car!

♥ Freeze some food and let your dog lick it like an ice-cream.

♥ Water the harness or shirt and wear it for your dog when you need to go for a walk (we just bought new harness for this summer).

♥ DO NOT  TAKE YOUR DOG OUT FOR A WALK ON TARMAC!!! The tarmac is very hot and may burn paws very badly! If you can’t walk on tarmac barefoot on your own then it’s too hot for dog as well!

♥ Also do not take your dog for too long walk when it’s heat! The best timing for a walk is very early morning and very late night.

___________________________

Miten viilentää koiraa helteellä ja miten suojata koira auringolta : 

♥ Täytä vati tai puhallettava uima-allas viileällä vedellä ja anna koiran viilentää itseään siinä. Muista, että vesi lämpenee auringossa, joten vaihda vesi välillä.

♥ Vie koirasi uimaan. Jotkut yksilöt (etenkin pienet koirat) ovat arkoja veden kanssa, usein helpottaa, että menette veteen yhdessä.

♥ ÄLÄ JÄTÄ KOIRAA AUTOON!

♥ Koiran jäätelöherkku: pakasta ruokaa (esim. lihaa tai märkäruokaa) rasiaan, ja anna koiran nuolla jäistä namia.

♥ Kastele valjaat tai t-paita ja pue koirasi päälle (ostimme juuri uudet valjaat Benille, ja nämä Ristomatti Ratian suunnittelemat pehmeät, ihoystävälliset sopivat tarkoitukseen mainiosti!).

♥ Älä kävelytä koiraa asfaltilla! Kuuma asfaltti polttaa tassuja hurjasti, ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa palovammoja. Jos et itse pysty kävelemään kuumalla asfaltilla paljain jaloin, on asfaltti koirallekin liian kuuma.

♥ Ei liian pitkiä lenkkejä! Viilein hetki lenkittää koira on aikaisin aamulla sekä mahdollisimman myöhään illalla.

♥ Put sun cream on your hairless dog skin: choose the gentle one that suitable for sensitive skin. For BenBen and I use Vichy Sun Cream from pharmacy, it is very nice and light which why Bentley never lick it off. The protect is high level as well!

♥ How to treat burnt dog: bad burnt dog needs a vet directly! If there is only some light sunburnt then put a cool pack on it. Make sure there is a fabric between skin and cool pack. After cooling put some light cream or oil on skin. For BenBen I use Bayer Bepanthen cream and Ceridal oil from pharmacy.

♥ If your dog is panting a lot check the gums: purple, red and bluish color refers to heatstroke.

♥ Cool your dog down with cool packs. Make sure there is a fabric between skin and cold pack! Don’t you have cool packs? Let’s fill plastic bottle with water and freeze it! Keep it in freezer just in case all the time.

___________________________

♥ Laita aurinkorasvaa karvattomalle koiralle: valitse hellävarainen voide, joka sopii herkälle iholle. Itse käytän Benin iholle Vichy -aurinkovoidetta, jota saa apteekista. Tämä ei ärsytä herkkää ihoa, ja on niin kevyttä, että se ei häiritse iholla; Ben ei nuole sitä pois toisin kuin kaikki muut voiteet.

♥ Miten hoitaa koiran palanutta ihoa: pahoin palanut koiraa vaatii eläinlääkäriä, älä aikaile!  Laita iholle ensiavuksi kylmäpakkaus. Huolehdi, että ihon ja kylmäpakkauksen välissä on kangas, esimerkiksi pusero. Mikäli kyseessä on kevyt ihon palaminen (punoitusta, ei rakkuloita eikä haavaumia), voit hoitaa ihoa Bepanthenilla ja Ceridal-öljyllä. Ole yhteydessä eläinlääkäriin tai kysy apua apteekista, mikäli epäröit miten toimia.

♥ Jos koira läähättää paljon, tarkasta ikenet: violetti, punainen ja sinertävä väri on merkki lämpöhalvauksesta.

♥ Viilennä koiraa kylmäpakkauksilla ja jälleen huolehdi, että ihon ja kylmäpakkauksen välissä on kangas, esimerkiksi pusero. Eikö sinulla ole kylmäpakkausta? Täytä muovipullo vedellä ja pakasta se, voit myös täyttää muovipussin jääpaloilla. Pidä aina kylmäpakkausta pakastimessa kaiken varalta.


♥ Make sure your dog has a fresh water available all the time. If your dog drink too little or pee a lot let’s buy some Aptus Nutrisal Powder. Aptus Nutrisal Powder is used in dogs and cats to replace fluid and electrolyte loss, I mix it in BenBen’s food and he doesn’t taste it. BenBen drinks too little and was fainted this summer, this has helped as a lot.

♥ Avoid direct sunlight with your dog!

♥ If the fur is very thick let’s cut or shave it to be lighter and more comfortable.

♥ Water the towel and wrap your puppy in it.

___________________________

♥ Huolehdi, että koiralla on jatkuvasti raikasta vettä saatavilla. Jos koirasi ei juo, tai juo liian vähän, kokeile Aptus Nutrisal -jauhetta. Aptus Nutrisal jauhe on oivallinen apu kissojen ja koirien nesteen ja elektrolyyttien puutteen korvaamiseen. Sekoitan tätä jauhetta Bentleyn ruokaan, ruoan seassa pikkumies ei tätä maista, mutta veteen ei koske, jos seassa on jauhetta. Tästä on ollut meille paljon apua, sillä BenBen juo todella vähän, mikä on aiheuttanut ongelmia helteellä.

♥ Vältä suoraa auringonpaistetta!

♥ Jos turkki on todella paksu, kevennä sitä saksilla tai aja kokonaan lyhyeksi.

♥ Kastele pyyhe ja kääri koirasi siihen.