So many questions about me as a London girl and so little time to make even a one blog post lately. Sorry for that but as you may have seen on my Instagram >> I have been very busy. Meaning, if you read my post there, not only watching pictures lol. Anyway I also need to tell you my laptop is still at Apple’s computer service, I haven’t had time to even pick it up. FromInstagram >> you also may have got to know I am now traveling and actually right now in Baltic. Today we had a great photoshoots here and I will share some of them here on my blog as well, but I guess pretty late just like with London lol.

Anyway, it’s now time to share my London tips with you! I am not an expert of London – not all! I always have a guide with myself meaning friends who lives in there or with photographer who knows the city like his back of hand. I still love the city and truly could imagine myself living in there. London is very close to my heart, I love the view of city and countryside as well, I love food and people in there, I love the culture and lifestyle. Oh, I am just in love with London! My staying in London is always short, only few days or one week, and every time I do my best to get to know something new.

____________________________

Niin paljon kysymyksiä Lontoosta ja niin vähän aikaa edes yhdelle ainoalle blogipostaukselle. Pahoittelut tästä, mutta kuten olette ehkä Instagramissa >> huomanneet, olen ollut vallattoman kiireinen koko kuukauden, lisäksi läppärini hajosi ja olen reissannut paljon. Läppäri on yhä Applen huollossa, en ole ehtinyt hakea sitä vieläkään, vaikka homma on ollut heidän osaltaan valmis varmaan jo kaksi viikkoa. Dämn!

Anyway, nyt on viimein Lontoo-postauksen aika. Tämä tulee viiveellä ja ihan toiselta suunnalta, nimittäin Baltiasta. Täällä ollaan vielä loppuviikkoon asti; kuvaukset saatiin purkkiin suurelta osin tänään. Tästä kuitenkin myöhemmin, mahdollisesti taas pienen myöhästymisen kera, mutta nyt Lontooseen ja Lontoo-vinkkeihin, kuten lupasin.

♥ I am a huge Big Ben lover you know! I could stare it all day long without getting fed up with it. To me it’s the most beautiful building in the world. So taking pics with Big Ben (gosh, I was going to write BenBen lol) is one of my favorite thing in London.

♥ Queen’s guards! I love them, they are so darn sweet! I have got to them very close when I visited at Tower Of London few years ago. You can also see these handsome guys at Wellington Barracks, Buckingham Palace.

♥ The Gherkin. For years I truly thought the name of this building is “Cucumber”. This is how I always heard my friends to call it actually earlier this year I got to know the real name of this tower is 30 St Mary Axe, and it’s well known nickname is Gherkin. So what the heck is the Cucumber? I don’t know lol, but this is still how do I call this skyscraper. This tower is very beautiful!

♥ Ten Trinity Square and Four Season Hotel. Oh gosh, this is beautiful! I have never spent night in there but I would love to for sure!

____________________________

♥ Olen Big Ben -lover, kuten ehkä tiedät. Voisin tuijottaa tätä upeutta päivät pitkät kyllästymättä. Big Benistä minulla on kuvia kaikkein eniten, se on suosikkini Lontoossa, mutta myös mielestäni maailman kaunein maamerkki.

♥ Queen’s guardsit, eli hassut Kuningattaren vartijat. Nämä tyypit ovat kuin sadusta, ihan jäätävän kivan näköisiä ilmestyksiä, vaikkakin todella vakavia. Olen päässyt ihan lähelle moista ilmestystä vieraillessani Towerissa vuosia sitten, näihin voi myös törmätä lähietäisyydeltä Wellington Barracksissa, Buckingham Palacessa.

♥ The Gherkin. Luulin vuosia, että tämän tornin nimi on “Cucumber” eli “Kurkku”. Näin kuulin siitä aina puhuttavan, ja Kurkku se on minulle edelleen, vaikka nyt tiedänkin sen oikeasti olevan “30 St Mary Axe”, lempinimeltään “Gherkin”. Mikä ihme “Kurkku” sitten on? No, sainpa juuri kuulla, että se on “Etikkakurkku”. Huoh!

♥ Ten Trinity Square ja Four Season Hotelli. Damn! En ole täällä yöpynyt, mutta todellinen elämys se olisi!

♥ Westminster Bridge and Big Ben. I love to start my day in London by crossing the Westminster Bridge just to see my lover Big Ben. To me Big Ben is most beautiful at night and also early mornings when it’s foggy. It’s such a piece of art!

♥ Theatre Royal Haymarket is my favorite theatre in London. If you are not a huge fan of theatre is still building still worth to see! I also love Lyceum theatre in London – Lion King is what I can warmly recommend to you all!

♥ The Tower Bridge is something you just have to experience in London. I love to cross it by car but mostly on foot. It is very nice way and also great exercise to make a nice walk in London, cross the Tower Bridge and later Westminster Bridge as well. Just follow the river to get there.

♥ Yes, just follow the river to get there.

____________________________

♥ Westminsterin silta ja Big Ben. Parhautta on aloittaa aamu ylittämällä tämä silta, ihan vain tervehtiäkseen Isoa Beniä, joka näyttää upealta massiivisessa olemuksessaan joka säällä.  Etenkin sumuisina aamuina tässä tyypissä on taiteellista fiilistä.

♥ Teatteri Royal Haymarket on kaunis nähtävyys. Jos et ole teatterin ystävä, kannattaa tämä silti kurkistaa – usko pois, se on elämys! Rakastan myös Lyceum-teatteria, siellä olen käynyt katsomassa mm. Leijona Kuninkaan, jota voin suositella lämpimästi. Siinä on taikaa!

♥ Tower Bridge on ehdoton juttu, kun matkaat Lontooseen. Jos et tätä kaveria ylitä joko jalkasin, pyörällä tai autolla – et ole kokenut Lontoota.  Tämä on upea paikka, mutta kannattaa varautua siihen, että innokkaita turisteja pörrää edessä ja takana, sekä molemmilla sivuilla. Toisinaan liikkuminen voi olla äärimmäisen hidasta. Saat hyvän lenkin, kun ylität joen ja kävelet sitä seuraten aina Westminsterin sillalle asti.

♥ Jep, seuraat vain jokea ja täällä ollaan!

♥ Now I need to apologize haha! This is the only photo I have of St Paul’s Cathedral and I look I was drunk lol. I was pretty tired after all walking and super hungry as well. But hey, this cathedral is worth to see inside and out!

♥ Shopping! I love Selfridges and Harrods! Also Westfield is amazing!

♥ Harrods is worth to experience outside as well, you don’t have to like shopping to understand its beauty. The building is so beautiful (and so London style)!

♥ London at night. Especially the Big Ben, Tower Bridge and London Eye!

____________________________

♥ Voi juku! Näytän tässä kuvassa ihan juopuneelta, mutta en ole – väsynyt vain. Pakko silti laittaa tämä tänne, koska tämä on itseasiassa ainoa kuva joka minulla on St Paul’s Cathedralista. Tämä mökki kannattaa käydä tsekkaamassa niin sisältä kuin ulkoa.

♥ Shoppailu! Rakastan Selfridgesiä ja Harrodsia, myös Westfield on aivan mahtava!

♥ Harrods on tosiaan syytä kurkistaa. Mikäli et tykkää shoppailusta, on se silti historiasta kiinnostuneelle kiva juttu – ja niin hurjan kaunis.

♥ Lontoo yöllä – oooh! Etenkin Big Ben, Tower Bridge London Eye heräävät ihan eri elämään, kun ilta pimenee ja valot syttyvät. Lontoo on todella kaunis yöllä.

♥ Sherlock Holmes museum is something all fans like me just have to see!

♥ Hiding buildings: there is something magical in them. I am not sure if they are like from horror movies or like from a fairytale but I love them! Keep your eyes open while walking in London, this one is from Westminster.

♥ Evening walks. Take a little walk for a restaurant maybe. I love to do it before dinner, it makes all my senses get ready to meal.

♥ Madame Tussauds, oh la la! Worth to see!

____________________________

♥ Sherlock Holmes museo on ihan must-to-see -juttu kaikille faneille, kuten minulle.

♥ Piilossa kököttävät rakennukset: Lontoossa kannattaa pitää silmät auki, sillä kauniita asioita on myös piilossa. Tämä rakennus löytyy Westminsteristä.

♥ Iltakävelyt. Rento iltakävely ennen dinneriä virittää kaikki aistit tulevaa ateriaa varten. Rakastan kävellä ravintoloihin Lontoossa, ja usein se onkin välttämätöntä, sillä parkkipaikat ovat piukassa (ja parkkimaksut Cityssä ihan törkeitä!). Taxin otain vain vesisateella.

♥ Madame Tussauds, oh la la! Todellakin kokemisen arvoinen, vaikka joka vuosi!

Other questions for me about London:

♥ What spa you recommend in London?

Oh no, I have never been in spa in London to be honest so I have no idea. Sorry.

♥ What is your favorite restaurant in London?

I have few I mostly love:

  1. Gaucho Piccadilly
  2. Sushi Samba
  3. Jamie Oliver’s Barbecoa

♥ What hotel you can recommend in London?

This is actually same than with spa – I have never stayed in any hotel in London, I always stay at friends. I can only recommend to read reviews  but yeah I know it is still very hard to know for sure what is good place to stay.. I am sorry I can’t help with this.

♥ Is it London as expensive as they say?

Well, it is. I always compare them prices to Finland and no matter the currency is very nice at the moment it is still much more expensive in London than in Finland, especially healthy food!

♥ How often you go London?

Too rare, definitely. Not so often, only 1-3 times in a year but I would love more!

♥ When you first time visited in London?

I was 19 years old so it was around 6 years ago from now.

♥ Have you ever seen the Queen?

Oh no, I haven’t!

____________________________

Muita kysymyksiä Lontoosta:

♥ Mitä kylpylää suosittelet Lontoossa?

Voi ei, en ole itseasiassa koskaan käynyt kylpylässä Lontoossa, joten en osaa suositella mitään.

♥ Mikä on suosikki ravintolasi Lontoossa?

Minulla on muutamia suosikkeja, tässä TOP3:

  1. Gaucho Piccadilly
  2. Sushi Samba
  3. Jamie Oliverin Barbecoa

♥ Mitä hotellia suosittelet Lontoossa?

Tupla-apua! Ihan sama juttu tässä kuin kylpylässäkin – yövyn aina ystävien luona, joten en osaa antaa yhtään hyvää vinkkiä hotelleista. Arvosteluja kannattaa lukea, mutta tiedän kokemuksesta, että valinta on silti vaikea.

♥ Onko Lontoo yhtä kallis kuin puhutaan?

On. Vertaan aina hintoja Suomen hintoihin ja vaikka kurssi on nykyään mukava, on Lontoo silti  minulle kallis. Tämä näkyy etenkin terveellisen ruoan hinnoissa marketeissa. Meinaan pyörtyä joka kerta, kun katson luomu kananmunien hintaa.

♥ Kuinka usein käyt Lontoossa?

Liian harvoin, 1-3 kertaa vuodessa. Haluaisin käydä useammin.

♥ Milloin matkustit ensimmäistä kertaa Lontooseen?

Olin 19, eli noin kuusi vuotta sitten.

♥ Oletko koskaan nähnyt kuningatarta?

En (jostain syystä nauroin ihan sikana kun luin tämän. En tiedä miksi!).