I have talked about importance of drinking water on my Instagram >> lately, now I am going to talk about water a bit more, but also a bit different way. Always while traveling I stop to notice the miracle of water, by miracle I mean its all amazing effects it gives us many ways.

The fresh, pure water is actually the only liquid we all need for living: our cells, our muscles, our brains, veins, eyes, everything in us need it daily for working well. Without water we will get sick, our body dries and slowly dies. The same nourishing way as food the water really is a life.

The fresh water is not self-evident all around the world and as we all know all day someone dies for hunger and thirst. As much I recommend to not waste food and water, as much I recommend you to take the best care of yourself because it’s possible. As long as you can’t take responsibility of yourself you can’t take responsibility of anyone else. Remember this when you’re thinking about taking responsibility and taking care of yourself and others: small things make big impact.

__________________________________

Raikas vesi ei ole itsestäänselvää kaikkialla maailmassa, kuten tiedämme, joka päivä joku kuolee nälänhätään ja nestehukkaan. Samalla tapaa kuin kehoitan olemaan haaskaamatta ruokaa ja vettä, kehoitan sinua pitämään parasta huolta itsestäsi. Käyttämällä fiksusti ja ravitsevasti meille suotuja etuuksia, kuten puhdasta vettä ja ruokaa, annamme niille eniten arvoa. Sen sijaan tuhlaamalla, väärinkäyttämällä ja välinpitämättömällä asenteella näitä kohtaan väheksymme niiden merkitystä pitäen niitä itsestäänselvyyksinä. Teemme usein samoin muiden terveellisten elämäntapojen kanssa, sillä hyvinvoinnin yltäkyltäisyys sumentaa ajatuksemme toiselta, muualla maailmassa vallitsevalta todellisuudelta, joka ei kosketa omaa arkeamme.

Ota siis vastuu itsestäsi ja omasta terveydestäsi. Itsestä ja muista huolehtiminen sekä välittäminen on pieniä tekoja, joilla on suuri vaikutus.

Feel the miracle of water everyday:

1. Treat your body by drinking fresh water at least 2 liters every day:
Make sure you will drink water at least 2 liter in a day, if you do exercise or other activities drink more. Also when you have a fever or when you are very stressed, you need some extra hydration. You may not feel the thirst so listen to the signals your body gives to you, you may feel dizziness, cravings, headache when you’re actually super thirsty.

2. Enjoy the life by water as much as you can
Relaxing by the beach or pool boost the relaxation, try yoga and meditation but also swimming and workout.

3. Let the water be part of your daily style
It’s smart to carry the water bottle with you especially when it’s heat. If the bottle is too heavy to carry choose the smaller one you can fill during the day, or carry it in backbag instead handbag. Evian has different sizes water bottles and this brand is always my choice while traveling.

4. Feel the force of the ocean
The ocean might be fierce while storm and with its waves but it also offers you lots of ways to relax and activities. The water of ocean has a huge force and not human can control it, only the nature can. All we humans can do is take the best care of the nature for avoiding natural disasters. When the ocean is gentle don’t hesitate to enjoy of it benefits, the best ways are definitely all water sports.

__________________________________

Koe, tunne ja elä vesi joka päivä: 

1. Hoida kehoasi juomalla vettä vähintään  2 litraa päivässä:
Huolehdi riittävästä veden juonnista juomalla vähintään 2 litraa vettä päivässä, jos treenaat tai olet muutoin aktiivinen, juo enemmän. Muista myös, että mm. kuume ja stressi lisäävät nesteytyksen tarvetta. Et välttämättä tunne janoa, joten kuuntele kehosi signaaleja: huimaako, särkeekö päätä, kärsitkö mieliteoista tai jatkuvasta nälästä? Kyse saattaa toisinaan olla kovasta janosta, tällöin oireet helpottavat juomalla vettä riittävästi.

2. Nauti elämästä veden läheisyydessä niin paljon kuin mahdollista
Rauhoittuminen veden äärellä lisää rentoutta, kokeile joogaa ja meditaatiota, mutta myös uintia ja treeniä rannalla tai uima-altaalla.

3. Ota vesi osaksi päivittäistä tyyliäsi
On fiksua kantaa mukana vesipulloa, etenkin helteellä. Jos vesipullo on liian painava, valitse pienempi, sellainen jota voit täyttää päivän aikana, tai valitse käsilaukun sijaan selkäreppu. Evianilla on monen kokoisia pulloja, ja Evian onkin valintani jokaisella reissulla.

4. Tunne meren voima
Vaikka ihminen on pystyväinen, on merellä, vedellä, sellainen voima, jota ihminen ei kykenen hallitsemaan. Ainoa asia mitä ihminen voi tehdä, on pitää luonnosta parasta mahdollista huolta, jotta vältämme oman toimintamme seurauksena aiheutuvat luonnonkatastrofit. Myrskyisä meri on hurja ja pelottava, lempeä meri kuitenkin tarjoaa paljon aktiviteetteja ja hyvinvointia, ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Paras tapa tähän on mielestäni kaikki vesiurheilu.

Beaches are beautiful and makes me calm down no matter the stormy nights or peaceful mornings – I love them both. At times the storm inspires me more, instead peaceful mornings and evenings boosts my relaxations up. The nature with its waters is such a wonderful, totally free luxury for everyone to enjoy.

4 reasons to carry water bottle with you and drink enough daily: 

♥ better metabolism
♥ clearer skin
♥ brain boost
♥ stronger muscles

__________________________________

Rannat ovat kauniita ja parhaita paikkoja rentoutumiselle. Nautin meren äärellä oleskelusta, myös myrkyn aikaan. Myrsky, kova tuuli ja rantakivikkoon iskeytyvät aallot inspiroivat minua, vastaavasti rauhalliset aamut ja illat tyynen meren äärellä rauhoittavat mieltäni. Luonnolla ja vesistöillä on uskomaton vaikutus sekä ihmisiin, että eläimiin. Parasta on, että luonto on täysin ilmainen ja avoin meille kaikille.

4 syytä kantaa vesipulloa mukana ja juoda vettä riittävästi joka päivä: 

♥ parempi aineenvaihdunta
♥ kirkkaampi, terveempi iho
♥ vesi parantaa aivojen toimintaa
♥ vahvempi lihaksisto