Have you already made some plans for summer? I haven’t because to me the summer is still too far to plan out: in Finland the weather is always very unsure which why you really can’t plan to do something special on one special day like on your birthday. Oh, yes you can if you are not going to do it outside lol. It’s the same in most of Nordic Countries like in Estonia, in Sweden and mostly in Russia too, so only planning to travel overseas to somewhere warm or things to do inside can be pre-planned.

But as you know I hate stupidity and unplanned life (with all weirdness loving the extemporaneous same time!). So let’s talk about my personal life planning (the planning of work life is totally different thing!).

_________________________________

Oletko jo suunnittelut tulevaa kesää? Minä en. Suomen sää on niin epävarma, ettei kesäsuunnitelmia voi tehdä etukäteen, ellei suunniteltu kesätekeminen satu olemaan sisätiloissa tapahtuvaa lystinpitoa. Sama pätee käytännössä kaikkiin pohjoismaihin, joten lukuunottamatta etelänmatkoja, en tulevia lomareissuja suunnittele etukäteen.

Mutta kuten tiedätte (kaikessa ristiriitaisuudessa), inhoan epäjärjestystä ja elämää ilman suuntaviivaa ja raameja. Joten nyt pikkiriikkisen verran asiaa henkilökohtaisen elämän (ja vähän työelämänkin) suunnittelusta.

So.. Always beginning of new month I plan my next month and take a look at month after next one. So I kinda have some plans to do but also some ideas of things to do during next 8 weeks. Planning style like this fits for me the best way because I feel some kind of freedom all the time. Planning everything too far gives me some unnecessary stress and when I am stressed I am not minded to do anything else but getting rid of stress.

I am busy all the time but I always make sure there is a possibility to take 1-2 days off for resting or something fun if I really need to or want to (I have learned this from many mistakes I have done and I will never let myself to fall in burn out again). So if someone asks me to do something special next week I usually can do it. But not always I want to. I prefer to use my time the most comfy and same time the most effective way: I get bored very easily and I am very demanding of the company I am spending time in.

Benefits of good planning with work and personal life: 

♥ Relieves stress which helps you to relax and sleep better
♥ Helps you a lot with handling the timetable and busy lifestyle
♥ Improves your creativity and multitasking skills
♥ Healthy lifestyle consist of good planning: regular meals, healthy cooking and weekly activity ask some time
♥ It feels so good to control time instead time controls you

_________________________________

Joka kuun alussa suunnittelen tulevan kuukauden sekä otan katsauksen seuraavaan kuuhun. Tällä tavalla siis suunnittelen seuraavan kuun kulun ja pohdin asioita, joita haluaisin sisällyttää sitä seuraavaan kuukauteen. Tällainen suunnittelumalli sopii itselleni, sillä työssäni aikataulut saattavat heittää äkisti häränpyllyä. Lisäksi, jos suunnittelen henkilökohtaisia menoja liian pitkälle, ahdistun. Ja kun olen ahdistunut, alan stressata ja stressaantuneena en ole halukas tekemään mitään muuta kuin hankkiutumaan eroon stressistä.

Olen koko ajan kiireinen, joten asioiden suunnittelu auttaa huomattavasti pitämään paketin kasassa myös henkilökohtaisessa elämässä. Kiireestä huolimatta pidän huolen siitä, että olen aina vähän edellä aikatauluissani, joten voin tarvittaessa ottaa 1-2 extempore vapaapäivää (7 vuotta yrittäjänä on opettanut minulle paljon, enkä enää koskaan tahdo löytää itseäni burn-outin syövereistä). Jos siis avautuu mahdollisuus tai houkutteleva kutsu hauskanpitoon tai muuhun mukavaan, minulla on mahdollisuus hypätä mukaan. En kuitenkaan kovin usein ole halukas tekemään niin. Olen liian mukavuudenhaluinen viettääkseni aikaa seurassa, josta en nauti 110%, ja lisäksi haluan käyttää aikani tehokkaasti. Tylsistyn nopeasti, ja olen seuran suhteen todella vaativa: teen mieluummin töitä, tai jotakin muuta hyödyllistä sen sijaan, että istun dinnerillä jutellen turhanpäiväisiä. Syvällistä keskustelua, jossa ajatukset kohtaavat, on haasteellista tavoittaa. Joten siinä vaiheessa kun sellaiseen törmää, lyödään extempore -kortti pöytään täydellä sydämellä.

Hyvän suunnittelun hyödyt henkilökohtaisessa ja työelämässä:

♥ Vähentää stressiä, mikä puolestaan auttaa rentoutumaan ja nukkumaan paremmin
♥ Helpottaa hallitsemaan aikatauluja ja kiireistä elämäntyyliä
♥ Kehittää luovuutta sekä multitasking-taitoja
♥ Terveellinen elämäntapa koostuu hyvästä suunnittelusta: säännöllinen syöminen, ruoanlaitto sekä säännöllinen liikunta vaativat aikaa
♥ Tuntuu hyvältä hallita aikaa sen sijaan, että aika hallitsee sinua