There are days people think they look good, days when they think the look is not so good but OK, and days when they think they are looking very bad. When you think about it you may notice the opinion of your own look might change very quickly, in a day even in an hour! Nothing in YOUR LOOK actually change, the change happens in your brain: the feeling change.

When you finally learn to understand your feelings you stop attaching your feelings to your body and look, you understand your feelings are just feelings and there is nothing to do with face or other body parts. By this you will reach the body positivity meaning body love and will understand your own special beauty.

______________________________________

On päiviä, kun tunnemme olomme kauniiksi, päiviä kun klyyvari tuntuu olevan ihan OK ja päiviä, kun tekisi mieli vetää jätesäkki päähän ja piiloutua maailmalta. Tuttua sinullekin? Tunne ja ajatus omasta itsestä voi muuttua nopeastikin, toisinaan päivässä, joskus jopa tunnissa. Aamulla on hyvä fiilis, mutta töissä toisten rinnalla olo tuntuu ihan muumiolta, siis siltä, mikä on maannut hautakammiossa jo neljä vuosisataa. Mikään ulkonäössä ei muutu, muutos tapahtuu pääsi sisällä; tunnetila muuttuu.

Kun opit ymmärtämään omia ajatuksiasi, sekä tapaasi ajatella (kyllä, se on meillä kaikilla yksilöllinen), ymmärrät, että tunteesi ovat vain pääsi sisällä tapahtuvaa tunneajattelua, eikä sillä ole mitään tekemistä kasvojesi tai muiden kehonosiesi ulkonäön kanssa. Tämän myötä saavutat myös positiivisen kehonkuvan ja alat ymmärtää omaa erityistä kauneuttasi.

How do I learn to understand myself?

♥ Stop faking. This is the very first step to take: do not tell any lies for yourself or even try to cheer yourself up with words you don’t believe. Instead find a nice way to talk to yourself. If you don’t feel beautiful don’t say ‘I am beautiful’, say ‘I don’t feel beautiful and there is a reason for that today. The reason is…’ or ‘I don’t feel beautiful but it doesn’t mean it is the truth. It is just my own feeling at the moment.’ And then think about the reason behind it.

♥ When you feel something huge like unsure, deep sadness or happiness let’s take some time to think about the feeling. Put those things down on the paper and think about the reasons behind your feelings. This helps you with understanding.

♥ Be yourself. Wear the way you like and do not try to be a transparent or cover yourself with something you don’t feel good with. Do not copy or try to be like someone you admire: the only style that fits on you is your own! And that’s the thing that will make an impression on people someday.

♥ Learn to know yourself: what kind of things you like and dislike? Ask some questions from yourself starting from very basic ones like your favorite color, favorite food and make them harder step by step. Add the question ‘why’ after all harder questions for making yourself to understand your own mind better. For example ‘what is your favorite body part? Why?’ or ‘Who is your idol? Why?’ There is no an answer without a good explanation.

♥ Face yourself, your body and mind. If you feel unsure or don’t like your body just face it. You know people get over their phobias by facing them, it’s same with body love. More you watch it more you start to accept it. We usually make the horrible mistake by avoiding the mirrors. Stop doing this and face yourself: at first it feels bad but you’re stronger than you know. Believe me, you will hit that feeling ! The same thing with mental issues: there is no pill that could change your thoughts but you can train your mind on your own.

______________________________________

Miten opin ymmärtämään itseäni?

♥ Lopeta esittäminen, se on ihan ensimmäinen askel. Lakkaa sepittämästä valheita, ja lopeta selittely sekä asioiden uskottelu itsellesi. Ota asiat vastaan sellaisina kuin ne ovat, ja pohdi niihin ratkaisuja sen sijaan, että yrität uskotella niiden olevan jotakin muuta, tai sysätä maton alle. Jos et tunne itseäsi kauniiksi, älä hoe itsellesi ‘olen kaunis’. Puhu sen sijaan rehellisesti, kuten sanomalla: ‘en tunne itseäni kauniiksi tänään ja se johtuu siitä että…’ ja pohdi syytä tuntemuksellesi. Tai ‘en tunne itseäni kauniiksi, mutta se ei tarkoita sitä, että ajatukseni olisi totta. Tämä on vain tunne, jonka tunnen juuri nyt’. Pohdi syitä tunteidesi takana. Älä kuitenkaan puhu itsellesi rumasti, teet sillä vain suurempaa harmia itsellesi.

♥ Kun tunnet jotain suurta, oli tunne sitten positiivinen tai negatiivinen, ota aikaa tunteen ajatteluun ja  käsittelyyn. Kirjoita asioita ylös, se auttaa niiden ymmärtämisessä ja sisäistämisessä. Pohdi, mistä tunne juontaa juurensa; oletko aina tuntenut niin? Pohdi syitä tunteillesi ja ajatuksillesi. Joskus käy niin, että saatamme huomata etteivät tunteet olekaan lähtöisin meistä itsestämme, vaan toisten ajatuksista ja mielipiteistä, tai omasta tavastamme tulkita toisten ihmisten käyttäytymistä. Hyvällä ymmärryksellä saatat tämän myötä oivaltaa myös muita asioita itsestäsi ja omasta käyttäytymisestäsi, sekä huomata asioiden olevan kiinteästi kytköksissä toisiinsa. Usein on niin, että emme huomaa asioita, jotka ovat liian lähellä.

♥ Ole oma itsesi. Pukeudu niin kuin tuntuu hyvältä, äläkä yritä tehdä itsestäsi näkymätöntä tai verhota itseäsi tyylillä, joka ei tunnu omalta. Älä kopioi, tai yritä olla niin samanlainen kuin joku toinen. Sinulle sopii parhaiten se mitä olet, ja juuri se on asia, joka tulee tekemään ihmisiin vaikutuksen.

♥ Opettele tuntemaan itsesi: mistä pidät ja mistä et? Kysy itseltäsi kysymyksiä aloittaen helpoista ja yksinkertaisista asioista, kuten lempiväri ja lempiruoka. Haasta itseäsi vaikeuttamalla kysymyksiä, sekä lisäämällä kysymysten perään ‘miksi?’. Tämä auttaa sinua itsesi ymmärtämisessä. Kysymykset voivat olla esimerkiksi ‘mistä pidän kehossani eniten? Miksi?’ tai ‘Kuka on idolisi? Miksi?’ Ei ole vastauksia ilman hyvää perustelua.

♥ Kohtaa itsesi, kehosi ja mielesi. Jos tunnet olosi epävarmaksi etkä pidä kehostasi, kohtaa se. Tiedäthän, että fobioista pääsee yli katsomalla niitä silmästä silmään. Sama pätee positiiviseen minäkuvaan. Mitä enemmän katsot ja tarkastelet, sitä läheisemmäksi itsesi kanssa tulet, ja sen myötä rakentuu luottamus omaan itseen ja tie itsensä hyväksymiseen. Teemme usein virheen karttaessamme peiliä silloin, kun emme tunne itseämme kauniiksi. Kokeile tehdä toisin. Aluksi itsensä katsominen peilistä tuntuu hankalalta ja ehkä kiusalliseltakin, mutta olet vahvempi kuin tiedät. Usko pois, tulet nujertamaan nuo negatiiviset ajatukset itsestäsi! Sama pätee muihin pään sisällä kummitteleviin ajatuksiin. Ei ole olemassa pilleriä, joka muuttaa ajatuksemme itsestämme, mutta voimme itse treenata pääkoppaamme parempaan suuntaan.