In Estonia I always burn more energy than in Finland because of totally different lifestyles. At my second home overseas I have spa with lovely pools & jacuzzis, 7 different saunas and a steam room available all the time. There is a nice gym downstairs and ice cold pool on the terrace next to Laplander Sauna. I like to swim and have long morning or day walks by the beach. The ocean is very close to me all the time and it’s luring me to come by no matter if it’s summer or winter. The place is always very beautiful with it’s breathtaking views.

My everyday routines after outdoor in Tallinn: 

♥ Yoga and relaxing in the mornings
♥ Spa, saunas and steam room
♥ Swimming
♥ Gym (always without make up – like a free skin treatment)

________________________________________

Tallinnassa kulutan väistämättä enemmän energiaa kuin Suomessa, syy tähän löytyy täysin erilaista elämäntyylistä Suomenlahden toisella puolen. Virossa meillä on käytössämme spa-osasto varustettuna ihanilla altailla ja poreammeilla, 7 erilaista saunaa ja höyrysauna, kuntosali alakerrassa. Terassilta löytyy avantoallas ja lappalaissauna, jossa rakastamme rentoutua juuri ennen nukkumaanmenoa. Rakastan uimista sekä ulkoilua merenrannalla. Asumme meren äärellä, joten se kuiskuttelee korvaani houkuttelevasti koko ajan. Ei väliä, onko kesä vai talvi, kauniit maisemat ja toisinaan hurjana pauhaava meri tyrskyineen vetää minua puoleensa. Sanan molemmissa merkityksissä maisema liikuttaa minua.

Tallinnan rutiinit ulkoilun lisäksi: 

♥ Jooga ja rentoutuminen aamuisin
♥ Spa, saunat ja höyrysauna
♥ Uinti
♥ Sali (aina ilmainen meikkiä – kuin ilmainen ihonhoito)

But there is also something else, meaning them looovely restaurants and fast food places those are luring me the same way. Hesburger, Babyback Ribs & BBQ, Chi, Sushi Time, Sushi Plaza, Peetri Pizza, Subway, Burger Kitchen, New York Pizza, Bollywood, Little India, Pizza Kiosk .. oh wow! These 12 and more than 10 others are only 1 minute by walk from home. After little driving by car we have nice an organic burger place, lovely Italian restaurant and very comfortable family restaurant Called ST. PATRIC’S. Sometime we want some luxurious pampering and this is when we book a table from restaurant NOA.

Little more driving by car there will be even more restaurants. If someone thinks Helsinki gives you lots of services, stores and fancy restaurants, night clubs and so one that one should travel here to see and experience the difference. The tourists may not see that all because usually they goes into the Old Town and stay there. You need more than 2 days to get know this an amazing city.

________________________________________

Mutta.. on toinenkin asia, joka kuiskuttelee korvaani Tallinnassa. Tai oikeastaan niitä on monta kymmentä. Nimittäin ravintolat. Jos joku ajattelee, että Helsingissä pelaa palvelu niin se on täysin toista luokkaa täällä. Ravintoloita on hurjasti enemmän ja aivan vieri vieressä, ihan joka paikassa. Sen lisäksi ravintoloiden keittiö on auki siihen asti kuin ilmoitettu aukioloaika. Virossa ihmiset syövät paljon ulkona, joten suosittuihin ravintoloihin kannattaa varata pöytä etukäteen. Lisäksi on ravintoloita, joihin ei pääse syömään ilman varausta lainkaan. Toisinaan, mutta hyvin harvoin hemmottelemme itseämme hienoissa ravintoloissa, tällöin valitsemme usein merenrannalla sijaitsevan Restoran Noan.

Sen sijaan useammin tulee valittua kiinalaista, japanilaista tai intialaista ruokaa. Rakastan Sushi Timen ja Sushi Plazan sushia, Chopstickin sekä Chin kiinalaista ja Little Indian intialaista ruokaa oiiiiih niin paljon. Lisäksi kunnon jenkkipöperö vetää silmät sellaiseen kippuraan että se on menoa se. Vain minuutin kävelymatkan päästä oveltamme löytyvät nämä kaikki ihanuudet, sekä lisäksi Hesburger, Babyback Ribs & BBQ, Chi, Peetri Pizza, Subway, Burger Kitchen, New York Pizza, Bollywood ja Pizza Kiosk. Lähin Mäkkäri on onneksi vanhassa kaupungissa, neljän euron Big Mac ateriat nimittäin himottaa ihan jonkun verran. On myös hassua, että Virossa Hesburger on monesti edullisempi kuin McDonald’s, mikä on erittäin hassua, koska Mäkkäri Virossa on ihan tolkuttoman halpa ja Hese Suomessa ihan ryöstöhintaista.

So even I burn more calories during my staying in Tallinn I also eat more. And especially now when it’s Christmas time I love to pamper myself with all sweet things like gingerbreads and pastries. Also I am addicted to delicious pizza, burgers and fries with mayo. It is hard sometime – – once again especially at the Christmas time – – because as you know I’ve been overweight and I still have the same desire for food. So when I start to eat I could keep it up forever. I am such a food lover.

1. Swollen stomach – time to ease it with spa
2. Still ate pralines next afternoon
3. ..and pastries
4. That’s why even more swollen body next evening

____________________________________

Joopa joo, se siitä enemmän kuluttamisesta, tulee nimittäin myös syötyä ihan tolkuttomasti enemmän. Etenkin nyt, kun on joulu ja kahviloiden näyteikkunat suorastaan tunkevat piparia ja torttua suuhun. Todellisia kiusankappaleita, mutta voi kuinka onnelliseksi tunnenkaan itseni mussuttaessani sokeria nassuun hymy korvissa.

1. Turvonnut vatsa. Uiminen, spa ja sauna helpottaa
2. Silti praliineja seuraavana päivänä
3. ..ja leivoksia
4. Ja sen seurauksena entistä turvonneempi keho seuraavana iltana

 

Anyway, the food is the thing that makes me gain weight and get swollen no matter I am more active than while staying in Finland. And hey, this is also why I love my life at kinda country side in Finland – I am safe from restaurants lol. So I need my tips for staying in balance and getting back on track after pause from healthier lifestyle.

How to get rid of swelling and get back on track after cheat days:

♥ Drink natural mineral water and add some self squeezed lemon juice in it a bit
♥ Do yoga right away in the morning
♥ Avoid dairies and wheat the whole day
♥ Don’t eat fruits or berries during the day
♥ Drink water more than usually
♥ Do cardio, even a short day walk is better than nothing
♥ Keep the focus on deep breathing
♥ Keep the regular meals up
♥ I recommend soups for lunch: hot soups makes good for your metabolism
♥ Avoid salt during the day, the mineral water gives you the amount you need
♥ Drink green tea
♥ Have a massage
♥ Take a sauna bath
♥ Go to swim. Moving yourself in the water is very nice way to do cardio while swelling
♥ Avoid all sweeteners and products including them like protein bars and so on
♥ Keep the meal size small especially at the Christmas time when we all get swelling
♥ Treat yourself with good thoughts, don’t fall to be nasty to yourself. Good hint: wear your favorite pajama, make some tea and open Netflix.

____________________________________

Kuten kaikille on varmasti tuttu juttu, ei-niin-terveellisesti-valittu-ruoka turvottaa ja nostaa painoa – jälleen kerran, etenkin kun nyt on joulu. Tarvitsen siis omat pikku niksini siihen, miten pääsen eroon turvotuksesta nopeasti ja miten palaan takaisin ruotuun herkuttelun jälkeen? Turvotuksesta eroon pääseminen onkin vastaus siihen, miten laihtua nopeasti. On nimittäin niin, että usein äkisti tulleet lisäkilot ovat turvotusta.

Miten päästä eroon turvotuksesta nopeasti ja takaisin ruotuun herkuttelun jälkeen: 

♥ Juo maustamatonta Vichyä. Valitse Hartwall tai Olvi Vichy Novellen tai jonkin muun merkin sijaan, sillä näissä on tärkeitä mineraaleja ja hivenaineita, joita mm. Novellessa ei ole. Lisää Vihcyn sekaan pari tippaa tuoreen sitruunan mehua
♥ Joogaa aamuisin
♥ Vältä maitotuotteita ja vehnää / ota nämä ruokavaliostasi kokonaan pois pariksi päiväksi
♥ Sama juttu hedelmien ja marjojen kanssa: hedelmissä ja marjoissa on vähän energiaa mutta todella paljon hedelmäsokeria, joka turvottaa ja lisää makeanhimoa.
♥ Juo vettä enemmän kuin tavallisesti
♥ Cardio! Salitreenin sijaan tee liikuta kehoasi aerobisella liikunnalla. Jos ei huvita tai jos et jaksa lähde kävelylle. Pienen pienikin kävelylenkki on parempi kuin ei mitään. Pitkä kävelylenkki pistää nesteet hyvin liikkeelle.
♥ Älä unohda hengittää! Kiinnitä huomiota hengitykseesi ja keskity vetämään syvään henkeä raikkaassa ulkoilmassa ja jos mahdollista höyrysaunassa
♥ Pidä kiinni säännöllisesti ruokarytmistä: pieniä aterioita 4-6 kertaa päivässä
♥ Suosi keittoja lounaalla: lämmin neste tekee hyvää aineenvaihdunnalle
♥ Vältä suolaa, saat tarvitsemasi suolat Vichystä näinä päivinä
♥ Juo vihreää teetä usein
♥ Käy hieronnassa; lymfahieronta on täydellinen valinta aineenvaihdunnan herättelyyn
♥ Sauno
♥ Uinti on miellyttävä tapa liikkua kun olo on turvonnut. Vesi hellii kehoa, mutta samalla boostaa aineenvaihduntaa käyntiin
♥ Karsi makeutusaineet ja makeutusaineilla makeutetut tuotteet pois ruokavaliostasi: proteiinipatukat, sokerittomat jogurtit, mehukeitot, limut, jne.
♥ Pidä ateriat pieninä, etenkin nyt jouluna, kun tulee helposti vedettyä kinkkua ja laatikoita överiin asti
♥ Helli itseäsi hyvillä ajatuksilla, älä sorru tekemään itsellesi kurjaa oloa. Vinkkejä: Pukeudu lempi pyjamaasi, keitä kuppi teetä ja avaa Netflix.