On jälleen aika nostaa esille tämä tärkeä asia: kehotyypit. Tunnistamalla oman kehotyyppisi voit nimittäin saavuttaa parempia tuloksia treenissä, kehonmuokkauksessa sekä ylipäätään omassa terveydessäsi.

Jaksan aina painottaa sitä, että olemme kukin omia yksilöitämme ja että meille kaikille ei sovi samat ruoka-aineet. Yleisesti terveelliseksi todettu proteiinin tai hiilihydraatin lähde saattaa sopia minulle täydellisesti, mutta ei välttämättä toimi sinulla. Tämän vuoksi otankin jokaisen asiakkaani aina vastaan uniikkina yksilönä. Paneudun häneen kokonaisuutena veriryhmästä lähtien, jotta voimme saavuttaa juuri hänelle parhaat mahdolliset tulokset.

Kehotyyppejä ja kolmea erilaista: Ektomorfi, Endomorfi ja Mesomorfi. (Itse tykkään pitää nämä aakkosjärjstyksessä.) Esittelen kaikki kehotyypit tässä postauksessa ja tutkimalla näitä kolmea kaverusta löydät joukosta omasi. Kehotyyppisi voi myös olla sekoitus kahta eri kehotyyppiä. Kehotyyppisi voi esimerkiksi olla ekto-mesomorfi, joka on enemmän kallellaan ektomorfiin tai endo-mesomorfi, joka on enemmän kallellaan endomorfiin.

Body types, now I am finally writing about them all and sharing the right diet for each body type. It is very important to understand your own body type for eating better, healthier and right for your own type – an by this way feeling better. As we all know we are all different and unique, we have our own special blood type, health issues like allergies, own hair color, eye color..DNA. The diet with I lose weight may not fit for you the same way. Why is that? Because we are all different, unique ourselves having our own DNA just like I said before.
That’s why I always make a personal diet and workout plan for all my clients. I want to know them from the blood type to the body type to finding out the best nutritions for their own goals. 

Anyway, there are three different body types called: ectomorph, endomorph and mesomorph. I like to keep them in an alphabetical order. I am now introducing you these all and you will find your own. You can also be a mixed of two body types like ecto-mesomorph when you’re them both but more ectomorph than mesomorph or like endo-mesomorph when you’re them both but more endomorph than mesomorph.

Wishing nothing but the best for your journey! xx, Lola

Ektomorfi: luonnostaan hoikka tyyppi. 

Ektomorfi on luonnostaan hoikka, lihasmassa on rasvatonta tai hyvin vähärasvaista. Luuston rakenne on hentoinen ja raajat ovat usein ohuet. Rasva tarttuu Ektomorfiin heikosti, mutta myöskään lihas ei tunnu löytävän tarttumapintaa tästä kaverista, massanlisäys on siis hastaavaa.

Onko kehotyyppisi ektomorfi?

– luonnostaan nopea aineenvaihdunta. 
– tasainen rinta. 
– kapeat hartia. 
– laiha, vähärasvainen lihasmassa. 
– lihasmassan kasvattaminen työlästä. 

Ektomorfin ruokavalio: Ektomorfilla hiilihydraattien sietokyky on erityisen hyvä ja hän voi hyvin runsashiilihydraattisella ruokavaliolla. Liian rasvainen ruokavalio tai huonolaatuinen rasva ravinnossa saattaa heijastua vatsa- ja iho-oireina. Proteiinipainotteinen ruokavalio aiheuttaa herkästi ektomorfille vatsaoireita. 

Ektomorfin ravintoainejakauma: 55% hiilihydraattia, 30% proteiineja ja 15% rasvaa

Valitse ruokavaliosi perustaksi hyviä hiilihydraatin lähteitä, kuten pastaa, riisiä, perunaa tai bataattia sekä erilaisia kasviksia, vihanneksia ja hedelmiä.

Täydennä ruokavaliotasi laadukkailla proteiinin lähteillä, kuten lihalla, kanalla, kalalla, merenelävillä, kananmunilla, pavuilla ja parsalla.

Älä unohda rasvaa, kehosi tarvitsee myös sitä vaikkakin vähän suhteessa muihin ravintoainelohkoihin. Panosta rasvan laatuun määrän sijaan.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ectomorph: that lean guy

Ectomorph is naturally lean, the muscles are very fatless and the bones and extremities are petite. It’s very hard to gain weight for Ectomorphs.

Is your body type ectomorph?

– Fast metabolism
– Flat breast
– Narrow shoulders
– Lean body 
– Gaining weight, fat and muscles is very hard 

Ectomorphs diet: 55% carbs, 30% proteins and 15% fats

The base for nutrition: choose some good carbs like pasta, rice, quinoa, couscous, potato or sweet potato and different vegetables, roots and fruits. 

Completing the nutrition: choose some quality proteins like meat, poultry, fish, eggs, broccoli and beans. 

Don’t forget: fats. Ectomorph needs them also no matter less than other nutrition parts they are still very important. Keep the focus on quality not the amount. Endomorfi: vantterea jamppa

Endomorfin ruumiinrakenne on raskastekoinen: hänellä on enemmän rasvaa, suurempi luusto ja hän painaa selvästi enemmän kuin kaksi muuta kehotyyppiä. Endomorfilla on luontainen kyky kasvattaa lihasmassaa, mutta hän myös lihoo helposti. Vähärasvainen endomorfi on näyttävä, lihoessaan hän näyttää silminnähden lihavalta, koska kehon rakenne on suuri. 

Onko kehotyyppisi endomorfi?

– vanttera rakenne
– lihoo helposti
– leveä vyötärö

Ruokavalio: Endomorfi voi hyvin vähähiilihydaattisella ruokavaliolla, joka sisältää runsaasti rasvaa ja proteiinia. Hiilihydraattipainotteinen sekä liian vähärasvainen ruokavalio aiheuttavat herkästi vatsa- ja iho-ongelmia. Proteiinia endomorfin keho sietää hyvin.

Endomorfin ravintoainejakauma: 25% hiilihydraattia, 35% proteiinia ja 40% rasvaa

Valitse ruokavaliosi perustaksi hyviä rasvan lähteitä, kuten lohta, pähkinöitä, öljyjä, kananmunia ja erilaisia siemeniä. 

Täydennä ruokavaliotasi reilusti hyvillä proteiinin lähteillä, kuten lihalla, kanalla, kalalla ja kalkkunalla. Myös maitotuotteissa on proteiinia. 

Älä unohda hiilihydraatteja, kehosi tarvitsee niitä noin 25% koko ravinnostasi. Valitse hiilihydraateiksi vatsallesi sopivia, hyvin sulavia viljatuotteita. Hyviä hiilihydraatin lähteitä ovat pasta, kaura, kvinoa, kuskus, riisi sekä erilaiset kasvikset, vihannekset ja hedelmät.
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Endomorph:

The body of endomorphs is a bit wider than an other body types and they have more fat and muscles than other body types. The gaining muscles is pretty easy to endomorphs but also gaining weight meaning fat gaining is very easy to them. 

Is your body type endomorph?

– wide body structure
– gain weight very easily
– wide waist

Endomorphs diet: 25% carbs, 35% proteins and 40% fats

The base for nutrition: choose some good fats like rainbow trout, nuts and seeds, oils and eggs.

Completing the nutrition: choose some quality proteins like meat, poultry, fish, beans and lenses. Also dairies includes proteins. 

Don’t forget: carbs. Endomorph needs them 25% of all nutrition. Choose some carbs your body tolerate well, you know it the best yourself by listening your feeling after eating. Try some oatmeal, pasta, rice, quinoa, couscous and different vegetables and fruits. Mesomorfi: atleettinen kaveri

Mesomorfin vartalo on luonnostaan atleettinen: naisen vartalo on melko kapea, tiimalasityyppinen ja mesomorfimiehen vartalo muistuttaa Antiikin Kreikan David -patsasta. Urheilevan mesomorfin fysiikka on tasapainoinen ja vähärasvainen. Lihotessa mesomorfilla kertyy rasvaa joka puolelle vartaloa. Naisella lantio voi leventyä reippaasti, vaikka tiimalasi säilyy edelleen.

Onko kehotyyppisi mesomorfi?

– vahva, atleettinen
– raamikas ruumiin rakenne
– erottuvat lihakset
– lihasmassan kasvattaminen helppoa

Mesomorfin ruokavalio: Mesomorfille sopii parhaiten ruokavalio, joka koostuu suurimmaksi osaksi hiilihydraateista ja sisältää yhtä paljon sekä proteiinia että rasvaa. 

Mesomorfin ravintoainejakauma: 40%hiilihydraattia, 30% proteiinia ja 30% rasvaa. 

Valitse ruokavaliosi perustaksi hyviä hiilihydraatin lähteitä, kuten pastaa, riisiä, perunaa tai bataattia sekä erilaisia kasviksia ja vihanneksia.

Täydennä ruokavaliotasi reilusti hyvillä proteiinin lähteillä, kuten lihakalla, kanalla, kalalla ja kalkkunalla. Myös maitotuotteissa on proteiinia. 

Älä unohda rasvaa, kehosi tarvitsee rasvaa yhtä paljon kuin proteiinia toimiakseen ihanteellisesti ja voidakseen hyvin. Hyviä rasvanlähteitä ovat esimerkiksi lohi ja muut rasvaiset kalat, pähkinät, öljyt, kananmunan keltuainen ja erilaiset siemenet. 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Mesomorph: athletic dude

The body of mesomorph is naturally athletic looking. When mesomorphs gain weight they get the mass all over the body. 

Is your body type mesomorph?

– athletic
– strong
– ripped muscles
– gains muscle easily

Mesomorphs diet: 40% carbs, 30% proteins and 30% fats

The base for nutrition: choose some good carbs like pasta, rice, quinoa, couscous, potato or sweet potato and different vegetables, roots and fruits. 

Completing the nutrition: choose a lot some quality proteins like meat, poultry, fish, beans and lenses. Also dairies includes proteins. 

Don’t forget: fats. Mesomorphs need quality fats as much they need proteins for feeling healthy and well. Good, high-quality fat sources are oily fishes, nuts and seeds, oils and egg yolks. Mikä sinun kehotyyppisi on? Itse olen selkeä sekoitus kahta eri kehotyyppiä ja ruokavalioni on sen mukainen. 

Tsemppiä omiin tavoitteisiisi, 

PUS!

<3 LOLA