Meillä kaikilla on haaveita, jokaisella erilaisia ja erikokoisia, mutta kaikilla niitä kuitenkin on. Meistä toiset uppoutuvat haaveilemaan joka päivä, toiset meistä taas paneutuvat elämään tässä ja nyt ja haaveet pysyvät taustalla kevyinä ajatuksina. Toisille meistä haaveet ovat tavoitteita, toisille puolestaan ajatuksia, joita ei todellisuudessa ajeta takaa intohimoisesti.

Minulle haaveet eivät ole aina tavoitteita, omalla kohdallani kutsuisin haaveita pikemminkin unelmiksi. Toisinaan haaveilen Bora Boran matkasta, mutta en silti aherra töiden parissa sen toivossa, että sinne pääsisin. Bora Boran matka on vain mukava ajatus. 

We all have some dreams, different ones with different size. Some of us dreams about something all the time and some of us keep the focus on living for today and those dreams stays near but not on the mind all the time. For someone the dreams are targets and only thoughts for someone else. For me the dreams are pretty realistic actually. Sometime I dream about traveling to Bora Bora but to be honest it’s just a nice thought and I am not working hard to hit this goal. 

Kun pohdin omia tavoitteitani huomaan niiden olevan realistisia. Huomaan, että osaan erottaa haaveilun ja todelliset mahdollisuudet toisistaan: liian ylös on turha yrittää kurkottaa, mutta kunnianhimoa ja päättäväisyyttä pitäisi silti löytyä. Tällä tarkoitan sitä, että miljoonakodista ei kannata haaveilla kovinkaan painokkaasti, jos oma kukkaro on koko ajan tyhjillään. Järkeviä portaita kohti omia unelmia kannattaa kuitenkin rakentaa. 

En kehoita tinkimään, mutta kehoitan olemaan realistinen. Kun oppii oman elämän realiteetit, voi omasta elämästä myös saada enemmän irti. Vaikka minulla ei ole kaikkea mistä haaveilen, voin silti olla onnellinen eikä minun tarvitse tuntea jääväni mistään paitsi.

I think it’s not so smart to try to reach all kind of dreams we have: we should understand our own possibilities. If we waste money all the time we may not have a possibility to travel a lot. I am very ordinary girl who works daily like everyone else, I am not rich and there are times I really need to think how to survive for next month. But I have never been thinking the money would be the thing that makes me happy. When I found the realistic way to look at my own life I noticed I already have what I need. Silloin tällöin listaan ylös asioita, joista olen kiitollinen. Se antaa realistista näkemystä siitä, miten hyvin omat asiat todellisuudessa ovatkaan. Usein huomaamme nämä asiat vasta sitten, kun on liian myöhäistä – sitten, kun menetämme jotakin arvokasta. Mielestäni onkin tärkeää oppia arvostamaan näitä pieneltä tuntuvia suuria asioita ennen kuin on liian myöhäistä. Ajatteletko koskaan esimerkiksi jalkojasi? Kuinka onnekas olet, että sinulla on jalat joilla voit kävellä? Tai silmiäsi? Sinä näet! Entäpä puhetaitoasi tai sitä, että sinulla on koti. Nämä asiat eivät ole kaikkialla maailmassa itsestään selviä. Mitä paremmin asiat ovat, sitä enemmän valitamme. 

Sometime I write down the things I am grateful for. This kind of little thing reminds me about everything I appreciate. I have a home. I have legs I can walk with, I have an eyes I can see with and I have some food I can eat every day. In Finland we have a fresh water and nice bathrooms, we have more than many other people ever has. I have seen that more things people have more unhappy they are. Everyday I work to be better person and appreciate more things I already have. When the sun shines I let it pamper my face with the warmness. When it’s raining I want to feel the freshness of rain drops. When it’s windy I want to feel the wind on my skin because it makes me feel I am alive right now, in this moment.. this kind of things makes me happy. This kind of things also may be a dreams for a little African girl and boy. Just think about it. xx, Lola

Tällaisesta olen itse pyrkinyt ulos vuosia ja jatkan työtä itseni kanssa joka päivä. Mitä vähemmän materiaalia ympärilleni haalin, sen paremmin voin. Mitä enemmän kiinnitän huomiota “pieniin” asioihin ympärilläni, sen onnellisempi olen. Kun näen kukan, nuuhkaisen sitä ja annan aivojeni nauttia tuoksusta. Kun aurinko paistaa, annan sen säteiden helliä ihoani. Kun sataa vettä, ojennan käteni tunteakseni sen raikkauden. Kun tuulee, annan sen vireen pyyhkäistä ihollani, jotta voin tuntea olevani elossa tässä ja nyt.

Keskity elämään, se on kaikki mitä sinulla todellisuudessa on – se on eniten. 

Voimia tähän viikkoon murunen, 

PUS!

<3 LOLA