Yhteistyössä: Turun Osuuskaupan Prismat

Olisipa ihanaa, jos joku hoitaisi kauppaostokset puolestani.. Kuinka upeaa olisikaan, että voisin vain listata tarvitsemani asiat ylös, ajaa auton kaupan pihaan ja odottaa, että hyvin pakatut kassit nostetaan kyytiin. Mutta kyllähän minä tiedän miten siinä käy, kun joku toinen käy kaupassa puolestani. Niinpä. Banaanit ovat kypsyydeltään vääriä, paprika on nuhjuinen ja koska Valion Creme Fraiche oli loppu, se puuttuu kokonaan tai tilalla on sellainen versio josta ei voi leipoa juustokakkua. Aivan niin kuin mummi sanoisi – laita lapsi asialle ja mene itse perässä.

Kokemukseni siitä, että joku hoitaa kauppaostokset puolestani on huono. Tämän vuoksi olenkin raahautunut kauppaan milloin umpiväsyneenä, milloin niin nälkäisenä että ostoskoriin on tullut kahmittua kaikkea mitä ei pitäisi. Kiireisen arjen keskellä kauppaostoksille ei aina löydy aikaa ja pelkkä ajatuskin ruuhkaiseen markettiin menemisestä nostaa ihon kananlihalle. 

Kun kuulin Prisman Kauppakassipalvelusta ensimmäisen kerran ajattelin, että hieno homma, kokeilkoon kuka uskaltaa! En voinut kuvitellakaan, että itse rohkenisin kokeilla moista hommaa. Pääni täyttyi heti mielikuvista, jossa nuhjuiset banaanit ja sipulit tappelivat keskenään ja jossa jäätelö pehmeni muiden ostosten päällä. Maito olisi ehkä vähän hapanta huonon säilyvyyden takia ja kananmunat pakattu niin, että joka toinen olisi rikki kun viimein saisin oman ostoskassin käsiini.. Ei puhettakaan, pysyisin kaukana tuosta jutusta. 


Suurimmat ennakkoluuloni ja pelkoni ennen palvelun käyttöä: 

Päiväykset: valitsen aina tuotteita joissa on pitkä päiväys. Keräilijä tuskin tekee samoin.
Pakasteet: nehän sulavat!
Helposti särkyvät tuotteet: keksit, kananmunat, leipäpussit.. Eivät varmasti pakkaa näitä yhtä huolellisesti kuin minä – heillähän on KIIRE!
Lihatuotteet: eivätkö nämäkin pääse pilaantumaan?
Hedelmät: mistä keräilijä tietää, millainen hedelmä on minulle hyvä?
Muut tuotteet: välillä tarvitsen muutakin kuin ruokaa? Pitääkö ne sitten hakea itse eri reissulla?
Jos tuote on loppu: miten keräilijä valitsee tilalle vastaavan?
Hinta: on takuulla kamalan kallis. 
Nouto: Mitä jos noutoaikani viivästyy? Tuotteethan menevät pilalle jos seisovat lämpimässä kun minä jumitan ruuhkassa.

Onko sinulla ollut samanlaisia ennakkoluuloja? Olen iloinen saadessani heilauttaa taikasauvaa käsissäni ja pyyhkäistä pois nämä ajatukset mielestäsi. Minä olen nimittäin testannut tämän palvelun ja nyt tykitän todellista faktaa siitä, miten tämä homma oikeasti toimii.


Tutustuin Prisman Kauppakassipalveuun pintaa syvemmin, seurasin keräilijöiden työtä ja paneuduin järjestelmän saloihin ymmärtääkseni, miten kokonaisuus toimii. Tämä teki minuun suuren vaikutuksen ja nosti luottamustani. Tein useamman eri tilauksen palvelun kautta nähdäkseni sen todellisen laadun ja toimivuuden. Voit siis luottaa puolueettomaan näkemykseeni tämän palvelun suhteen. 

 


Oma käyttäjäkokemukseni Prisman Kauppakassipalvelusta 

Kuten kerroin, oma kokemukseni siitä, että laitan jonkun toisen hoitamaan kauppaostokseni on huono. Kerta toisensa jälkeen olen saanut pettyä niin pahanpäiväisesti, että olen luopunut ajatuksesta laittaa ketään asialle puolestani. 

Mutta nyt on viimein toinen ääni kellossa. Voin laittaa asialle Prisman Kauppakassipalvelun eikä mitään pahaa tapahdu: homma hoituu hyvin, välillä jopa paremmin kuin mihin itse pystyisin.

Nämä tehtäväänsä koulutetut työntekijät todellakin hoitavat kauppaostokset puolestani laadukkaasti ja varmasti. Minun ei tarvise olla huolissani siitä, että saisin vääränlaisen banaanin tai että jokin tuote jätetään keräämättä siksi, että se on loppu. Voin antaa keräilijälle selkeät ohjeet mm. tuotteiden korvaamisesta tai haluamieni hedelmien kypsyydestä. Mikäli jokin on keräilijälle epäselvää, hän soittaa minulle ja varmistaa asian.

Keräilijän kerätessä tuotteita ei kylmäketju pääse katkeamaan, toisin käy, kun itse haahuilen ympäri kauppaa lihat ostoskärryssäni. Välillä jokin tuote unohtuu ja muistan sen vasta mennessäni kassalle, tätä tapahtuu tuon tuosta. Toisinaan taas kassajono on pitkä, jolloin jäätelöt sulavat – tätäkään ongelmaa ei ole silloin, kun keräilijä huolehtii ostokset puolestani.

 


Kauppakassipalvelun hyödyt:

1. Helpottaa ja nopeuttaa arkeani, lisäksi palvelu toimii myös lauantaisin
2. Tuotteiden kylmäketju säilyy paremmin kuin itse kerättynä
3. Palvelu on todella helppo käyttää
4. Palvelu on edullinen
5. Voin tallentaa ostoslistat valmiiksi ja täydentää niitä kaikessa rauhassa kun minulle sopii
6. Reseptit ovat käden ulottuvilla, mikä helpottaa arjen suunnittelua ja ostoslistan tekoa
7. Voin tehdä tilauksen sovelluksen avulla missä tahansaNäin onnistui: 


Lihatuotteet: Jännitin aika kovasti päiväyksien puolesta. Kirjoitinkin keräilijälle viestikenttään selkeät ohjeet päiväysten pituudesta. Jauhelihan päiväys oli riittävä, mutta tilaamani kana oli jätetty keräämättä sen vuoksi, että pakkausten päiväys ei ollut toivomani mukainen. Keräilijä oli kuitenkin kerännyt minulle toisen vertailukelpoisen tuotteen ja sain tehdä tuotteesta ostopäätöksen noutaessani ostoksia. Tämä oli iloinen yllätys. 

Hedelmät, vihannekset ja marjat: Täytyy myöntää, että hedelmien ja vihannesten suhteen stressini ja pelkoni oli täydellisen turhaa. Keräilijät ovat selkeästi hyvin koulutettuja, sillä esimerkiksi omenat ja sipulit, joiden valikoima ei ole viimeaikoina ollut parhaimmillaan, olivat erityisen hyvä laatuisia. Näissä punnittavissa tuotteissa järjestelmä tekee hintaan varauksen ja lopullinen summa määräytyy todellisen painon mukaan. 

Palvelutiskituotteet: myös palvelutiskituotteita voi tilata Kauppakassipalvelusta helposti. Kirjoita viestikenttään keräilijälle tiedoksi haluamasi määrä grammoina. Tämä hoituu juuri niin kuin pitääkin, eli tarkasti ja laadukkaasti. 

Maitotuotteet, juustot, munat ja rasvat: Kylmäketjun säilyminen näkyi ja olin positiivisesti yllättynyt! Tilasin maitoa, juustoraastetta, Creme Fraichea sekä tuorejuustoja. Tuotteet oli pakattu erityisen hyvin ja panin merkille, että tuotteiden kokoerot oli otettu pakkausvaiheessa huomioon. 

Munat olivat kaikki ehjiä ja päiväykset asianmukaisesti kunnossa. Munien kanssa olen aina tarkka, hienoa, että voin luottaa kananmunatilaukseni jatkossa Kauppakassipalvelun hoidettavaksi!

Pakasteet: kokeilin erilaisten pakasteiden tilaamista Kauppakassipalvelusta ja kaikki onnistui tässä kategoriassa paremmin kuin mihin olisin itse kerätessäni kesäaikaan pystynyt. Pakasteita säilytetään pakastimessa aina siihen hetkeen asti, kun noudat tilauksesi. 

  • Jäätelöpuikot ja tuutit: epäilin että nämä hennommat jädet olisivat rikkinäisiä kotiin tullessani, mutta eivätpä olleet. Kaikki oli kunnossa. Hyvä! Jäätelöpaketit eivät olleet päässeet sulamaan yhtään.
  • Pakastemarjat: tilasin palvelun kautta mustikoita. Nämä ovat erittäin herkästi sulava pakaste, mutta kylmäketjun säilymisen ansiosta mustikat lähtivät matkaani pakkaskylminä. Huippua.
  • Paistotuotteet ja pakastekakut/-pullat: Nämä oli pakattu fiksusti, eikä yksikään pakkaus ollut liian painavan tuotteen alla eikä siten kolhiintunut. Etenkin Tescon pakastettujen juustokakkujen kanssa pelkäsin, että pakaukset olisivat ihan litistyneitä, mutta eivätpä olleet. Tämä nosti luottamusta vastaavien tuotteiden tilaamiselle myös jatkossa.
  • Muut pakasteet: Isommissa pakasteissa (kovemmin jäässä olevat pakasteet kuten liha ja useimmat kasvikset, pakastekeitot sekä perunapakasteet) en osannut olla huolissani. Näiden pakkaamisessa eikä kuljetuksessa tarvitse olla kovinkaan huolellinen, joten näiden suhteen ei ollut pelkoja. Nämäkin kerättiin muiden tuotteiden tapaan huolellisesti. 
Nyt kesäaikaan olen joutunut kantamaan mukana kylmälaukkua, sillä keräillessäni muita tuotteita ja jonotellessani kassalla pakasteet sulavat. Asun ihan kaupan vieressä, mutta silti kylmälaukku on ollut ehdoton. Kauppakassipalvelun kanssa en ole kylmälaukkua tarvinnut. Vinkki: Halutessasi voit tilata myös kylmälaukun palvelun kautta ja pyytää, että tuotteet pakataan suoraan siihen. Tämä on huippuratkaisu silloin, jos sinulla ei vielä ole kylmälaukkua ja jos kotimatka on pitkä. Voit myös ottaa oman kylmälaukun mukaan ja nostaa pakasteet siihen saatuasi tuotteet. 
 
Päivittäistavarat: Kauppakassipalvelusta voit tilata myös muutakin kuin ruokaa. foodie.fi:stä löydät niin wc-paperit, vaipat kuin kodinosaston tuotteetkin. Myös hygienia- ja kosmetiikkatuotteet kuuluvat valikoimaan, eikä lemmikkejäkään ole unohdettu. Kannattaa tarkastella tuotekategorioita, saatat tehdä löytöjä, joita et kaupassa huomaa. 

Itse tilasin Kauppakassipalvelun kautta Kultakeramiikan Pizzakiven, jännitin tietysti että keraaminen kivi on särkynyt kun vien sen kotiin. Nyt nauran omille ennakkoluuloilleni – tämä palvelu on huolellinen, tarkka ja laadukas! Voisin tilata palvelusta tarvittaessa myös astioita sekä muita vastaavia tuotteita. 

Yhteenveto käyttökokemuksestani:
Usko tai älä, minulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. En ole erityisen hyvä tietokoneiden kanssa, mutta tätä palvelua minäkin osasin käyttää, kunhan vain uskalsin.

Kaikki pelkoni osoittautuivat turhiksi, mutta tiedän, että en varmasti ole ainoa, jolla näitä pelkoja on. Toivottavasti oma kokemukseni luo uskallusta myös sinulle kokeilla palvelua. Tätä tukemaan olen vielä koonnut ohjeet palvelun käyttöä varten. Löydät ne tästä alta.Prisma Kauppakassi – näin se toimii: 

1. Mene osoitteeseen www.foodie.fi ja luo oma tunnus. Voit myös kirjautua Facebook -tunnuksillasi, kuten itse tein. Tämä oli supernopeaa. 

Vinkki: Lataa Foodie Sovellus puhelimeesi, se on entistäkin nopeampi tapa tehdä ostoksia. 

2. Valitse oma myymäläsi. Minulle sovellus valitsi automaattisesti lähimmän Prismani, eli Raision Myllyn Prisman, mutta halutessani voin myös vaihtaa myymälää Itäharjun Prismaan. 

3. Yläreunassa näet Oman Profiilisi. Valitse Digitaalinen lompakko ja täydennä sinne maksukorttitietosi, mikäli tahdot maksaa ostokset netissä. Muista täyttää myös S-Etukorttisi jäsennumero, jotta saat bonukset ostoksistasi. Saat myös maksutapaedun, kun maksat ostokset S-Etukortti Visalla.

4. Aloita ostosten teko. Tuotteet -valikoimasta voit hakea tuotteita eri kategorioista. Halutessasi voit hakea tuotetta myös nimellä kirjoittamalla sen hakukenttään. Klikkaa tuote ostoskoriin painamalla plus-merkkiä, voit ottaa tuotteen pois ostoskorista tai vähentää määrää painamalla miinusta. Voit myös tarkastella tuotetietoja klikkaamalla tuotetta.5. Saako tuotteita korvata? Tuotteiden korvaukseen löytyy erillinen kohta ostoskorista tuotteen nimen perästä (kuva 1, alla). Jos annat luvan tuotteen korvaamiseen, laita raksi ruutuun. Jos haluat tuotteen korvattavan jollain tietyllä tuotteella, kirjoita tästä maininta erilliseen viestikenttään. Tämä löytyy loppuvaiheessa noutoajan valitsemisen yhteydessä, sovelluksessa löydät viestikentän yhteenvedosta.

6. Kun ostoslistasi on valmis, klikkaa ostoskorin kuvaa ja suorita tilaus loppuun. Voit valita toimitusmuodon (helsingissä myös kotiinkuljetus) sekä maksun paikan päällä tai netissä. 

7. Valitse sinulle parhaiten sopiva noutoaika. Tässä vaiheessa kirjoita myös lisätiedot mm. tuotteiden korvattavuudesta tai muista toiveista viestikenttään. 

8. Vahvista tilaus. Saat tekstiviesti-ilmoituksen, kun ostoksesi ovat noudettavissa.

9. Nouda tilaus ja köröttele kotiin tuoreiden ostostesi kanssa. 

10. Nauti siitä ajasta, jonka juuri säästit. 

Uskalla kokeilla ja ihastua, tulet tykkäämään tästä!

Aurinkoa loppuviikkoosi!

PUS!


<3 LOLA