Rutiinit ovat auttaneet minut ylös siitä mutakuopasta, johon pienimmäisen koirani menettäminen minut imaisi. Rutiinit. Aamiaisen valmistaminen, syöminen, pieni ulkoilu, teeveden keittäminen, tv:n katselu ja hampaiden pesu. Äkkiä niin arkiset asiat muuttuivat suuriksi ponnisteluiksi.

Olen tunnesyöjä. Kun minulla on surupuserossa on puserolla tämän jälkeen aimo annos keksin muruja ja suupieliä koristaa sula suklaa. Aina. Ja mitä pahempi suru tai ikävä olo on, sen voimakkaammin minä pidän kiinni lohduttavista makeisista. Onneksi havahduin kahden päivän surusyömisen jälkeen siihen, että laskettelin hyvää vauhtia pitkin alamäkeä. Sunnuntaina, huolimatta siitä, että se oli tunnevyöryllisesti pahin päivä, sain itseni takaisin oikeille raiteille. 

Routines are the thing that has helped me to get back on track with eating after the deep sorrow that losing my little pup drove me. I was deep in there and if you are an emotional eater also you know what this kind of sorrow does to the mind. It makes you eat crazy way! To me it’s not actually so important what I eat when I am sad  – I don’t care as long as it tastes good and takes my pad feeling away. And sugar really does it.

Kun surettaa, on minulle oikeastaan ihan sama mitä napaani mätän. Kaikki käy, kunhan se on makeaa. Tiedän, että en ole ainoa, joka syö tunteisiinsa. Säännöllisellä syömisellä ja juurikin näillä rutiineilla selvisin takaisin pinnan yläpuolelle. Uskon, että jollain tavalla tälläkin oli tarkoituksensa, oli käytävä pohjalla syömistä myöten, jotta ymmärsin mistä elämästä nauttimisessa on todella kyse. Se on kokonaisvaltainen juttu. Jos syön roskaa, olo on kuin roskalla. Kun syön terveellisesti, monipuolisesti ja riittävästi, voin hyvin ja olen energinen.

I am lucky after two days eating trash I woke up to see what I was doing. I felt super bad and I knew it was because of the sorrow but also because of so much unhealthy food. But I WANTED IT! But yes, I understood I should get rid of it and try to handle my sorrow an other way. Very soon I noticed the healthy food made me feel better. I craved sweets a lot and now I share my tips how to get back on track and get rid of emotional eating. It’s not easy, but it will helps you a lot my dear. 

Tämän surutankkauksen jälkeen ruoka on maistunut ja nälkärytmi käynnistyi oikein rytinällä. Itkeminen on myös lisännyt kulutustani sekä sen myötä myös väsymystä. Nyt syön terveellistä, puhdasta ruokaa niin paljon, kun vatsa kertoo tarvitsevansa. Vatsa, ei mieli. 
Takaisin ruotuun surusyömisen jälkeen, näin onnistut / how to get rid of an emotional eating:


1. Aloita uusi päivä heti aamulla, eli ravitsevalla aamiaisella! / Start your new day in the morning, this means a healthy nutrition rich breakfast!
2. Pidä kiinni päivän jokaisesta ateriasta, äläkä jätä välistä yhtä ainoaa, vaikka sinulla ei olisikaan nälkä. Valitse terveellisistä, ravitsevista ruokalajeista juuri niitä, joita tahdot syödä./ Do not skip any meals, just keep up regular, healthy eating no matter you are not hungry or have no appetite. 
3. Ahdistuksen käskiessä sinut makeisten äärelle, valitse itsepintaisesti muuta syötävää. Lasillinen maitoa tuhoaa yleensä makea himon ärhäkästi, ja yhdessä hedelmän kanssa nautittuna se on hyvä keino taistella tätä mörköä vastaan! Valmista siis esimerkiksi smoothie tai valmista herkullinen hedelmälautanen! / When bad feelings reach you and ask you to eat some trash do not listen to it! Listen to me now! Choose some healthy snacks like fruits and berries. Also glass of milk helps you to get rid of this monster. Prepare a smoothie or lovely fruit plate and enjoy!
4. Älä unohda kasviksia aterioilta, ne piristävät sinua väreillään ja tarjoilevat kehollesi paljon hyviä vitamiineja! / Don’t forget vegetables! Eat them with all meals. They will cheer you up with the cheerful colors and also gives you lots of vitamins. 
5. Huolehdi, että saat riittävästi pehmeitä rasvoja. Aivosi tarvitsevat niitä toipuakseen ja normalisoidakseen tilanteen päässäsi. Pehmeät rasvat myös lisäävät mielihyvän tunnetta aivoissa. Hyviä valintoja ovat rasvainen kala ja kananmuna. / Make sure you will get some healthy fats enough. Your brain needs them to get over the bad feelings. These fats heals your body and mind. Good choices to get these fats are eggs and salmon. 
6. Muista juoda, itkeminen on tehnyt kehostasi pienen kylän keskellä aavikkoa. Jos juominen on hankalaa, nauti nestemäisiä ruokia kuten keittoja! Lisää juomaveteesi sitruunaa tai limeä, tämä poistaa tehokkaasti turvotusta, myös vihreä tee on hyvä valinta. / Do not forget to drink! Crying has dried your body so make sure you drink enough. If it’s hard let’s eat some soups!
7. Varmista, että saat riittävästi hiilihydraatteja. Aivosi tarvitsevat myös niitä toipuakseen. Hyviä hiilihydraatinlähteitä ovat pasta, riisi, peruna sekä viljatuotteet. / Also make sure you will get some carbs enough. Your body and brain needs them also to recovery after sorrow and bad eating. Good ways to enjoy healthy carbs is to have some pasta, rice and bread / oatmeal. 
8. Pidä kiinni rutiineista, niiden avulla jaksat ponnistaa takaisin muihin arjen askareisiin. Muista siis, aloita aamusta, eli aamiaisesta! / Keep your routines up! This helps you to get back on normal life! So don’t forget the breakfast! 😉

Love you! xx, Lola