Insta Storyssa sitä sai viime viikolla seurata, nimittäin mun pikaista grillaussessiota ja grilliherkkujen maustamista. Monesti ajatellaan, että terveelliset grilliherkut ovat automaattisesti kuivia, mauttomia ja nuhjuisia kasviksia – nehän kuivuu grillissä eikä niihin mitään marinadeja voi laittaa jos meinaa olla dieetillä. Minulla on sinulle pelastus!

On my Instagram stories you may have seen how do I like to cook and after so many questions I decided to make this post to show you how do I season my healthy food nicely! I hate it if the food tastes like nothing. I love spicy and hot food especially when I am grilling! So here you are! Wish you find some nice tips for your own grilling season!

Kokeilepas seuraavaa: valitse lempi kasvikset ja leikkaa suosikki lihasta tai tofusta suikaleita. Laita ne pakastepussiin. Voit myös grillata halloumjuustoa tai vuohenjuustoa lihan sijaan jos haluat, ne voi halutessaan myös maustaa eli laittaa pussiin kasvisten kanssa.

Try this: choose your favorite vegetables, slice and chop them nicely, just the way you like to eat them and put them in bag! Choose your favorite non-marinade meat and slice it also and put in bag with veges. 

Nyt valitaan vähärasvaiset ja kevyet mausteet. Hyviä vaihtoehtoja ovat esim. gluteeniton soijakastike, punainen currytahna, Tabasco, Sriracha sekä erilaiset yrtit, pippurit ja valkosipuli. Lisää näitä pussiin kasvisten ja lihojen kanssa siinä määrin, mistä pidät. Solmi pussi ja sekoita. Nosta pussi kylmään pariksi tunniksi tai mikäli grillailet pikaisella aikataululla, anna olla huoneenlämmössä. 

Next we choose the best spices! Good choices are for example Gluten Free Soya Sauce, red curry, Tabasco and Sriracha. Also choose some lime, lemon, peppers, garlic and different herbs! Add your favorites in bag with meat and vegetables, close the bag and shake it well! Put the bag in fridge until few hours or if you are busy and going to grill them soon just let them in kitchen and grill in hour. 

Kuumenna grilli tai parilla ja kaada pussin sisältö parilalle tai asettele ne siististi grillille. Kypsennä. Et tarvitse tähän öljyä, lisää tarvittaessa tilkka vettä tai soijaa. Kanan kanssa sopii erityisen hyvin myös kookosmaito!

Preheat the kitchen grill or grill outside and pour them on it. Make sure the chicken is well done – never have it as a rare! You don’t have to use any fats or oil with grilling these, if you need to just add a bit water or coconut milk!

Kokoa salaatti ja keitä halutessasi pastaa lisukkeeksi. Omaan salaattiini kuuluu rucola, jäävuosisalaatti, tammenlehtisalaatti sekä erilaiset yrtit kuten basilika, persilja, sitruunamelissa ja kastikkeiden sijaan puristan limeä salaatin pinnalle.

Create the salad by using some rucola, oak leaf salad and other you like! Also add some herbs like basil! I never use dressings – I cover them with lime and lemon. Press some fresh lime or lemon juice on the top and enjoy of your very healthy and SO TASTY meal! xx, Lola

On namia! Ja niin helppoa, nopeaa ja terveellistä! Ihana, ihana kesä ja grillaus!

PUS!

<3 LOLA