Tuli tuossa kokeiltua lihatonta elämää. Homma lähti käyntiin siitä syystä, että liha ei vaan yksinkertaisesti enää maistunut. Olen onneksi päässyt takaisin lihan makuun ja nyt kirjoitankin siitä, lihalla nimittäin pidetään lihakset kunnossa ja kroppa tikissä. Pidin huolen siitä, että sain riittävästi kasviproteiineja mutta siitä huolimatta kehonkoostumus muuttui tuona lyhyenä aikana aika tavalla. Eikä mitenkään miellyttävästi! Rasvaa tuli lisää ja lihakset ottivat jalat alleen. Paino laski. Nyt lihaksen tilalla on siis rasvaa ja painoa itseään vähemmän, eli juuri niin kuin ei pitäisi olla jotta voitaisiin puhua sellaisesta elämäntyylistä jota edustan. Tässä sen näkee ilmielävästi: lihas painaa enemmän kuin rasva. 

Mmmhph. Talking about meat. There was a time I got fed up with meat very nasty way and I stopped to eat it at all. For some reason I just started to feel sick always when I tried to eat it – all kind of meat, fish and eggs. So about two months I made sure I got some vegetable proteins enough but my body composition still changed a lot fast and not so nice way. I lose weight few kilos and it was kind of all about muscles. My fat percent got up same time. I still did the same workouts than before so it was all about the quality of proteins. I got to see that my body really NEEDS some proteins from meat and dairies, fishes and eggs to stay fit and toned. Now I was pretty skinny looking with higher fats. Oh dear! 

Tältä kehoni näytti kun en syönyt yhtään lihaa. This is how I looked when I didn’t eat meat at all.Aloin lisätä lihaa ruokavaliooni pikkuhiljaa ja se käynnisti ihan kamalan lihan himon. Etenkin himon raakaan lihaan, josta kirjoitinkin joku aika sitten ( jutun voit lukea täällä >> ). Lihalla olen saanut nostettua painoani lyhyessä ajassa kaksi kiloa ja huomaan eron olossani: jaksan paremmin. Nukun paremmin. Syön paremmin. Liikun paremmin. Vatsani toimii paremmin.

Ensin jäi pois kaikki eläinperäinen, mutta hiljalleen aivoni alkoivat suorastaan janota rasvaista lohta ja sushia. Nyt kun syön taas lihaa on tuo kalanhimo jäänyt taka-alalle ja huolehdin tarvittavien rasvojen saamisesta öljyjen muodossa. Lohta tuli tankattua niin paljon, että uskon sen osaltaan selittävän rasvojen nousun kehossani.

So step by step I started to fix my eating again. My brains started to crave some greasy salmon ALL THE TIME and I ate it every day as much as I wanted. My fat percent gained up not so slowly but very surely and I am not surprised cause I really ate it much. Step by step I changed the fish to steak and after this I started to feel myself again: I was powerful, slept well, ate better and had an energy to more effective workouts. Now I have gained my weight a bit more than 2 kilos and my goal is about 4kg. 2 kilos should be muscles so my goal is not so easy haha. Not to me! So now I am on gaining/burning diet with not so much cardio at first but more effective workouts! We all have our own ways to keep up healthy eating but I can see now the living without meat is not for me. I need it, my body needs it and my mind needs it. But still I will keep it in balance because I know for this world it’s not so good we eat meat so much. So the balance is good choice. Below you can see my pics before and at the moment. 

Listen to yourself, your body and mind to find your own balance! xx, Lola


Nyt pumppaillaan siis lihasta takaisin kroppaan, rasvat saavat pysyä siinä missä ovat, mutta sopusuhtaisuutta haetaan kovin ottein. Cardion määrän pidän samana ja itse punttitreeniä lisään kohtalaisesti nyt kun taas jaksan eläinperäisten proteiinien avulla peremmin – kasviproteiinilla mun keho ei vaan toimi! Tästä havainnosta huolimatta pyrin silti pitämään lihansyönnin kohtuullisena, sillä haluan osaltani edistää tämän maailman hyvinvointia vähentämällä lihan kulutusta. Liha on silti elintärkeä osa kehoni hyvinvointia, enkä enää koskaan aio luopua siitä täysin.

Meillä jokaisella on oma suhtautumisemme syömiseen ja ravintokokonaisuuteen, se on meidän jokaisen oma asia. Oma tapani on yhdistää sekä kehon että mielen hyvinvointi ja huomaan nyt selkeästi, että täysin lihattomalla ruokavaliolla minä en voi hyvin. 

Kuuntele omaa oloasi! 

PUS!
<3 LOLA

Vasemmalla ennen, oikealla juuri nyt. On left: when I didn’t eat meat. On right: now when I eat meat.