Välipalojani kummastellaan usein ja “miten ihmeessä sä pystyt syömään tota?” on ehkä useimmiten kuultu lause kun joku ottaa puheeksi mun eväät. Jokaisella meillä on omat makutottumuksensa ja itse elän täysin sen mukaan mitä tekee milloinkin mieli: keho kertoo mitä se tarvitsee.

I very often see people get upset about my snacks and yes I need to admit my favorite foods are sometime pretty weird. Snacking is very important part of healthy daily eating and because I have a problem to keep my meal sizes normal I need to plan my snacks very well to avoid over eating. As I have said there is a reason why I have been overweight – I love food too much! So my favorite snacks are like cherry tomatoes, eggs, steamed broccoli with cottage cheese and raw beef. Yes, Raw beef. Raw beef is maybe the best choice to myself for snack because there are lots of proteins and vitamins in it and when I choose a steak instead fillet there are lots of work for my teeth. It’s very good way to keep your meal sizes normal when you choose foods you need to bite VERY WELL before swallowing. 

Kestosuosikkini välipalalle on kananmuna, kirsikkatomaatit ja raaka, lämmin naudanliha. Myös höyrytetty parsakaali raejuustolla sekä sushi kuuluvat lemppareihin. Viime aikoina raaka liha on maistunut taas paremmin kuin pitkään aikaan, sitä tekee oikein mieli! Etenkin pitkän kävelylenkin jälkeen mun keho suorastaan huutaa lihaa! En pidä lihasta jos se on liian kypsää, ainoastaan kokonainen kana saa mennä överisti yli – se on namia! Kalan syön mieluiten raakana, samoin naudanlihan ja muun riistan. Kylmää kalaa enkä lihaa voi kuitenkaan sietää, vaan lihan täytyy aina olla vähintään parikymmentä asteista jotta se ei yökötä – lämpötila vaikuttaa makuun olennaisesti! Paistan siis lihaan pinnan hyvin miedolla lämmöllä jolloin se lämpenee sisältä mutta ei kypsy.Koska rakastan ruokaa ja koska minulla on ongelmia pitää annoskoot järkevän kokoisina (himo kasvaa valtavaksi!!) valitsen aina välipalalihaksi paistia, koska se on sitkeää. Hampaat hakkaavat sisäfileen samettisen pinnan hakkelukseksi niin nopeasti, että sitä voisi vetää kilo tolkulla. Paistia saa pureskella oikein kunnolla ja kaikkihan me tiedämme, että mitä paremmin pureskelemme ja mitä pidempään nautimme ateriaamme, sen kylläisemmäksi tulemme. Proteiini täyttää aina vähän viiveellä, joten on tärkeää pureskella liha erityisen hyvin.

Perfect size some beef for snack is 100-200 grams. I usually heat the meat nicely because I actually can’t stand cold meat at all. All meat I eat (except chicken) rare, it’s more healthy because those vitamins and proteins last in it better than in cooked meat. I usually prepare my snacks for 2-3 days and put them in fridge to wait next time. I only heat them slowly in a pan just before snacking, the slowly heating is super important to make the inside warm but keep it rare. 

So if you are not a vegan just try some nice rare beef for snack next time. Viva La RAW FOOD! xx, Lola

Sopiva määrä lihaa välipalaksi on 100-200g lihasta riippuen. Lihan pinnat voi paistaa useammalle välipalalle valmiiksi ja nostaa jääkaappiin odottamaan ja seuraavalla välipalalla joko syödä kylmänä tai lämmittää kevyesti pannulla. Välipalat ovat tärkeä osa aterioita ja omalle keholleni liha sopii parhaiten – se pitää kylläisenä pitkään ja antaa energiaa. Hiilaripitoiset välipalat saavat minut vain väsähtämään. 

Jos siis liha ei yökötä niin kokeile sitä välipalaksi. Jos kykenet syömään sen raakana niin aina parempi! Raa’assa lihassa proteiinit ja muut tärkeät ravintoaineet kuten vitamiinit sekä kivennäis- ja hivenaineet joita naudanlihassa on runsaasti, säilyvät paremmin kuin kypsennetyssä. Raakaruoka kunniaan, lihaa myöten. 

Kivaa uutta viikkoa kaikille!

PUS!

<3 LOLA