Mikä on viikon paras päivä? Mikä se oli silloin kun olit lapsi? Lapsena kaikkea odotti ihan eri tavalla; Joulua, Uutta Vuotta, synttäreitä, jopa viikonloppua.. Jouluun ei ole enää pitkä aika, siihen on enää alle 7 viikkoa. Käsittämätöntä, että vasta oli kesä ja nyt mennään jo rytinällä kohti loppuvuotta. En ole edes ehtinyt huomaamaan miten nopeasti aika on vilistänyt ohi, vasta ensilumen sataminen ja pakkanen saivat minut havahtumaan siihen että syksy meni jo. Muistan naapurin Erkin joskus sanoneen minulle lapsena, että sitten kun päivät kuluvat nopeasti, on tullut vanhaksi. Viime aikoina olen myös pohtinut sitä, milloin ihminen on vanha? Siihen aiheeseen palaankin vielä tuonnempana. Nyt kuitenkin takaisin siihen ajan kulumiseen ja odotukseen. 

What’s the best day of a week? What was it when you were a kid? Kids are waiting everything totally different way than adults; Christmas, New Year, birthdays and even weekends! It’s not so long to Christmas anymore, actually less than 7 weeks left. It’s crazy it just was a hot summer and now it’s over and winter here! I haven’t noticed the fall is over not until the first snow came! 

Sometime it’s more fun to be silly and see the things like a kid again!

Ero lapsen vatsaa kutittavan jännittävän odotuksen sekä aikuisen odotuksen välillä on se, että lapsi elää hetkessä eikä osaa nähdä aikaa ja sen kulumista yhtä realistisesti kuin aikuinen. Tuleva hetki tuntuu olevan ikuisuuden päässä ja odotukset nousevat päivä päivältä korkammalle. Joulun odotusta on lisäämässä joulukalenteri, viikonloppua odotellaan silmät sydäminä sillä Lauantai-pussi odottaa kaapissa.. Voi sitä ihanaa tunnetta, muistatko sen? Mieltä hykerryttävä, vatsaa kutittava tunne! Minä muistan! Ja nautin niistä tunteista ja hetkistä edelleen! 

The difference between kids way to wait and adults way to win is that kids truly live in a moment. The moment the are waiting for seems to be somewhere very far and expectations are getting and bigger moment by moment. There is an advent calendar to boosts their waiting for the Christmas Eve and they are so excited for the weekend because they know the candy bag is waiting for them in a cabinet. Do you remember this feel? I do! And I still enjoy of it!

Tiesitkö, että pitämällä huolta sisälläsi asuvasta pienestä ihmisestä, pikku-sinusta, voit lisätä omaa onnellisuuttasi ja rentouttasi. Ei turhaan sanota, ettei pientä sisäistä lasta pitäisi koskaan kadottaa: kun asioihin suhtautuu rennosti ja odottavasti viestii se myös aivoille, että jotain kivaa on tulossa. Aikuiset suhtautuvat asioihin järkevästi ja usein hieman pessimistisesti, monesti myös ajatellaan, että turha intoilu on jotenkin asiatonta. Ei se ole. Asioihin lapsenmielellä eläytyminen ei tarkoita, että taantuisi lapseksi. Se ei tarkoita, että alkaisimme käyttäytyä huonosti ja kiukutella. Se ei tarkoita, että olisimme äryttäviä, paitsi niiden mielestä jotka eivät osaa iloita toisen onnesta. Se tarkoittaa sitä, että nautimme enemmän. Jos tekee mieli kiljaista ilosta, kiljaise. Jos tekee mieli hyppiä onnesta, hypi! Nauti siitä miltä tuntuu ja anna tunteen poukkoilla kehossasi kuin sateenkaari päästä päähän!

Did you know that by taking care of the little guy inside you, the LITTLE ME, as I call her, you can add your own happiness and relaxation. You should never lost her. When you receive things with more relaxed and expectantly it tells to your brains that there is something super fun coming! Too often adults takes everything too seriously and forget to enjoy and relax. Taking things a bit childish doesn’t mean that we would be bad-behaving or annoying. No. It means that we will enjoy more! If you wanna scream for the happiness then do scream! If you want to jump for the joy then do jump! Enjoy of all your feelings and let this feeling dance all around in your body like a rainbow!

Miten löydän sisäisen lapseni, pikku-minän 

/ HOW TO FIND MY INNER CHILD AGAIN?

  • Etsi joulumieli. Aloita lapsuutesi lempi joululauluilla ja hanki itsellesi ylisöpö joulukalenteri / Find your Christmas spirit again! Start with the Christmas songs you loved when you were a kid and get a super cute advent calendar to boost your waiting!
  • Tee lapsuutesi lempiruokaa / Make the food you loved most when you were a kid
  • Mene leffaan katsomaan Trolls-movie! / Go to see Trolls- movie!
  • Jousta kaavoistasi ja annan itsellesi lupa heittäytyä hetkeksi! / Forget your routines and let yourself enjoy of the moment!
  • Pyydä ystävääsi kutittamaan sinua oikein kunnolla! Tästä saa huimat naurut! / Ask your friend to tickle you! This is so fun!
  • Opettele suhtautumaan asioihin lapseninnolla. Oppimistilanteissa lapseninto parantaa myös muistia, joten tätä kannattaa hyödyntää esim. kokeisiin päntätessä! / Learn to take things more like kid. 
  • Kiinnitä huomiota niihin hetkiin, kun olet innoissasi ja kun tuntuu erityisen hyvältä. Anna itsellesi lupa fiilistellä tunnetta! / Keep focus on the moment you feel incredible good and let yourself enjoy of it!
  • Nauti läheisyydestä: halaile, pussaille ja huomioi. / Enjoy of the nearness: hug, kiss and take care of you and others!

Dogs can do it – you should try it too!

Välillä kampaan itselleni saparot ja keitän mannapuuroa välittämättä siitä, että lesepuuro olisi terveellistä ja lisään vielä voisilmänkin. Tykkään tehdä asioita, joita oikeasti haluan tehdä välittämättä siitä, mitä mieltä toiset jutuistani ovat. On oma asiani miten pukeudun tai laitan tukkani, kuinka innoissani kerään irtokarkkeja viikonloppua varten tai millaisia elokuvia käyn katsomassa. Niin kauan kun tekemiseni ja käytökseni ei aiheuta harmia toisille, on asiat hyvin. Laulan suihkussa, koska siitä tulee hyvä mieli ja iloitsen siitä, että voin tehdä niin. Iloitsen siitä, että voin puhua ja siitä, että minulla on jalat joilla voin kävellä. Mitä tietoisempi olen hyvistä asioista, sen onnellisempi olen. Yleensä nämä asiat huomaa vasta sitten kun ne menettää. Ei kannata odottaa siihen. Yksinkertaista onnen lisäystä, jota kannattaa kokeilla! 🙂

Ihanaa tiistaita!

PUS!

<3 LOLA

Sometime I brush my hair and make ponytails and make some semolina porridge ignoring the fact that oat would be more healthy. And.. I also put some butter and sugar! I love to do things that I love and I don’t care what people things about it. It’s my own business how do I wear or how do I laugh when I am happy. When I am happy I really show it! As long as my attitude won’t cause harm to anyone else it’s very OK. I feel happiness because of many many small things. I feel happy just because I have legs and I can walk! I feel happy because I have a voice and I can sing in the shower! Too ofter we will notice things like this just after we have lost them. We should not wait until that! Simple way to add your own happiness! You should try! 🙂

Happy Tuesday cuties! <3

xx, 

Lola