En ole ollut vuosiin talvi-ihminen. Kyllä vain, pidin talvesta joskus kauan aikaa sitten, mutta jossain vaiheessa asenteeni tuota kaunista, mutta hyytävän kylmää vuodenaikaa kohtaan muuttui. Tiedän mikä sen muutti, ymmärsin sen vasta kolmisen viikkoa sitten ja tuon oivalluksen tehtyäni tartuin heti tuumasta toimeen: minusta tulisi talvi-ihminen jälleen!

Kylmyys muutti mielipiteeni talvesta. Kylmyyshän ei ole loppujen lopuksi muuttunut yhtään pahemmaksi sitten lapsuuteni, jolloin nautin talvesta mäkeä laskien ja lumiukkoja rakentaen. Muistan ne punaiset posket ja harvahampaat jotka tuijottivat takaisin peilistä silmien tuikkiessa kirkkaina ilosta. Verrattuna Venäjän – 40 asteen pakkasiin Suomen talvet ovat käsien taputtelua. Kyse ei siis ole siitä, että talven kylmyys olisi syypää inhotukseeni vaan vika on ollut minussa itsessäni: olen pukeutunut väärin ja palellut. Totuus on, että Diorin villakangastakki ei lämmitä lumituiskussa, eikä sen kaverina voi jalkaan tasapohjaisia lampaankarvasaappaita laittaa vaan kokonaisuus vaatii kengältä korkoa. On todella vaikeaa yhdistää käytännöllisyys ja muoti keskenään, etenkin silloin kun täytyy ottaa huomioon kokonaisuus joka sopii kaiken lisäksi asiakastapaamisiin: niihin ei mennä kuomat jalassa, mutta oma terveys ja hyvinvointi silti ennen kaikkea!

Kuten sanoin, ryhdyin heti tuumasta toimeen. Kun pohjeluuni meni pois paikoiltaan toissa kesänä ei jalkani ole enää kestänyt edes matalilla koroilla kävelyä, siispä heitin pois kaikki yhtään korkoa omaavat kengät ja hommasin tilalle lämpimät UGGit! Ne ovat trendikkäät ja todella lämpimät ja niillä kelpaa talsia töihinkin. UGGit menevät myös villakangastakin kanssa ilman ongelmia. Ainoa miinus kengissä on hinta, mutta olen itse sitä mieltä, että mieluummin panostaa pariin hyviä ja kestäviä kenkiä kuin useaan pariin huonompia. 


Villakangastakit ovat kaapissa ja pysyvät, mutta niitä en kovilla pakkasilla aio pukea ylleni. Sen sijaan aion sujahtaa uuteen lämpimään Hilfigerin untuvatakkiini, joka hymyilee kilpaa uusien UGGien kanssa. Muistan ajan kun untuvatakit olivat niin paksuja, että saivat käyttäjänsä näyttämään +10 kiloa isommalta ja niin painavia, että niiden kanssa kulkeminen meni salitreenistä. Tämän vuoksi olen vastustellut jo pelkkää ajatusta untuvatakin ostamisesta. Aika on mennyt kuitenkin eteen päin ja tehnyt tehtävänsä, uudet untuvatakit tuntuvat kevyiltä mutta ovat aivan yhtä lämpimiä kuin ennenkin!

Pelkkä ajatuskin tyypeistä talvella ilman pipoa nostaa ihoni kanannäppylälle! Hyi. Hui! Itselleni päähän hujuttava kylmyys aiheuttaa niska- ja hartiasärkyä, migreeniä sekä todella nopeasti kamalan korvakivun. Minun on vaikeaa löytää päähäni sopivaa myssyä joka olisi samaan aikaan hengittävä mutta silti lämmin, joten neulon pipot mieluiten itse. Rakastan tupsuja, joten lisäsin itse neulomaani pipoon suuren karvapallon. 


Alan olla jo melko innoissani talvesta. Ensilumi on satanut ja se on tuonut minulle jopa vähän joulufiilistä, mikä on kutkuttavalla tavalla aika jännittävää. Eilen eksyin kaupassa kurkistelemaan joulukalentereita! Ihan kuin sisäinen joululapsi tekisi tuloaan kylään, aika hauskaa! 😀

En ole yhtään villasukkatyyppi, joten korvaan villasukat säärystimillä. Jalkojani särkee osteoporoosin vuoksi usein, joten säärystimiset lämmittävät ihanasti. Nämä säärystimet löytyivät myöskin Hilfigeriltä. 


Mielikin pysyy lämpimämpänä kun kehoa ei palele ja mikäs sen paremmin lämmittääkään molemia kuin ihana lämmin tee tai kahvi kesken ulkoilun. 

Pieneen termosmukiin kannattaa siis sijoittaa parin kympin verran ja nauttia sen tuomasta ihanasta luksuksesta kylminä päivinä. 10 x Paremman mielen talvi:

1. Lämpimät kengät. Valitse kenkä, jonka vuori on villaa tai karvaa. 

2. Lämpimät villasukat tai säärystimet, lämmin pipo (tai korvaläpät!) ja lapaset tai hanskat.

3. Lämmin hupullinen takki joka suojaa lumelta ja tuulelta. Ulkoiluun sopivat lämpimät talvihousut. 

4. Termosmuki! 

5. Luo talvinen soittolista puhelimeesi. 

6. Kynttilät pehmentävät tunnelmaa ja luovat lämpöä – nauti niistä! Hyvä syy ottaa pitkiä kylpyjä kynttilän valossa!

7. Varaa aika hierojalle! Hieronta kiihdyttää aineenvaihduntaa.

8. Valmista erilaisia keittoja, ne lämmittävät ja ovat kevyttä ja terveellistä syötävää!

9. Osta pulkka ja lähde laskemaan mäkeä heti kun lunta on riittävästi. Etsi mäki jossa on lapsia niin riemu tarttuu varmasti sinuunkin! Ja muista, ei villakangastakilla sinne mäkeen! 😉

10. Keitä glögiä. Kuka sanoi ettei Joulua voi alkaa fiilistellä jo nyt? Illat ovat pimeitä ja olen nähnyt jo jouluvalojakin joillain. Ota vapaus tehdä juuri sellainen talvifiilis kuin itse haluat ja nauti siitä!

Nyt viikonlopun viettoon! Ihanaa rentoilua teille!

PUS!

<3 LOLA