Jaksan aina päpättää siitä miten suuri merkitys aamuilla on ihmisen elämässä ja hyvinvoinnissa – kaikkihan alkaa aamusta (ellei nuku sen ohi!)! Aamu alkaa kuitenkin myös vaatekaapin kautta ja tänä päivänä pukeutuminen on iso osa itseilmaisua. Kuinka usein sinulla on vaatekriisi? Kuinka usein jokin on hukassa? Kuinka usein revit hiuksiasi ajatellen ettei ole mitään päälle pantavaa vaikka kaappi tursuaa vaatteita? Milloin olet viimeksi siivonnut vaatekaappisi?

I always tell how important the mornings are – it’s the start for everything! I’ve really noticed that mornings also starts by wardrobe and been thinking how important it is that your wardrobe makes you feel good. Wearing is huge part of  our self-expression everyday. This made think about my wearing crisis I sometime have. How often you feel you have nothing to wear even if there is million of beautiful clothes is your wardrobe? When you have cleaned it up last time? 

Vähemmän on enemmän – ihan oikeasti LESS IS MORE – IT REALLY IS

Vaatekaapista löytyy siivotessa yllättäviä löytöjä – näin totesin ainakin omalla kohdallani. Watsapp-ryhmä täyttyi toinen toistaan pöljemmistä kuvista siivotessani vaatehuonettani viime viikolla ja kuvien alle pamahti kasa naurunaamoja ja epätoivoisia apinoita pitelemään päätä käsillään. Apinoilla oli täysi syy ja oikeus, sillä mm. Baywatch-asua pelastuslautoineen en ole koskaan käyttänyt (siis mitä ihmettä??!), enkä niitä useita mekkoja joissa oli vielä hintalaput paikoillaan. Löysin kaksi iltapukua joista kumpikaan ei sovi Suomessa käytettäväksi ellei kyse sattuisi olemaan Linnan juhlista. Miten ihmeessä olen ostanut tällaista vaatetta?

Nämä pois:

– kaikki mitä en ole käyttänyt kuluneen vuoden aikana
– kaikki mikä tuntuu päällä epämukavalta
– huonosti istuvat, liian pienet ja liian suuret vaatteet

When you clean up your wardrobe you can find veeeery much some very strange findings. Or.. I can find. Last time when I cleaned up mine I found some crazy things like Baywatch costume, lots of dresses I have never use and some too beautiful dresses I can’t even use in my country because we don’t have that fancy parties here! WHAAAAT? 

So.. these out: 

– Everything I haven’t use during last year
– All clothes that don’t feel comfortable on me
– All clothes that are too small or big to me. 


Olen ostanut vuosien varrella paljon vaatteita monesta syystä. Milloin piristääkseni itseäni, milloin ajatellen, että ehkä käyttäisin tätä jossain..tämähän on alennuksessakin.. Olen tehnyt hankintoja huolimatta siitä, miltä vaate tuntuu välittäen siitä miltä vaate näyttää. Ja se on aiheuttanut osaltaan tilanteen, että vaatekaappini pursusi vaatteita, joita en koskaan käyttänyt. En tietenkään ole käyttänyt niitä, ei niissä vaatteissa voi samaan aikaan olla ja voida hyvin! Kuinka typerää!

I have bought lots of clothes during my life. I have bought them for many reasons: for cheering me up, for ” I will MAYBE use this sometime somewhere” and “Ah, this looks so beautiful!”. I have not always care about if the clothes have not felt so good on me. How stupid is that. Because of course I won’t use the clothes that makes me feel uncomfortable! If I can’t even breathe in them! OH!

Lisäksi olen aikoinaan ostanut huonolaatuisia vaatteita: trikoopaitoja, neuleita, huppareita.. Parin pesun jälkeen värit ovat haalistuneet, materiaali venynyt muodottomaksi ja lopputuloksena on kulahtanut teltta, joka jää kaapin pohjalle. Huonolaatuiset vaatteet myös imevät hien itseensä ja valkoisiin paitoihin ilmestyy kamalat keltaiset läikät. Ikuiset hikipyörylät, jotka eivät lähde pesussa pois.

Also I have sometime bought some very bad-quality cheap clothes: some shirts, sweaters etc.. And after one wash they all looks like colorless tent. YIPPEE! The same price I have put for 5 bad-quality shirt I nowadays put for 1 high-quality shirt. That one will be good for years! And this is same with ALL MY CLOTHES! And shoes! And handbags also! I don’t need so many! Only few very good ones! And this way it also won’t be so expensive either!

Tähän sovellan nykyään samaa ratkaisua kuin kenkien ostamiseen: 
vähemmän on enemmänEi enää huonolaatuisia vaatteita vaan panostus laatuun. Saman hinnan, jonka laitoin ennen useaan edulliseen trikoopaitaan, laitan nykyään yhteen laatupaitaan. Tämä yksi laatupaita johon panostan kestää pesut, tuuletukset ja pitää muotonsa vuodesta toiseen. Kaiken lisäksi hikitahrat ovat valkoisuudesta huolimatta historiaa! Paitaa tulee käytettyä, sillä laadukas materiaali ei kutita, saumat ei hankaa ja materiaali hengittää. Lisäksi se näyttää hyvältä. Tällaisia paitoja riittää muutama jolloin budjettikin pysyy kauniisti kurissa! sama pätee koko vaatekaappiin alusvaatteista neuleisiin, farkkuihin ja käsilaukkuihin! ..Ja niihin kenkiin! 🙂

Ja sitten siitä, miten loihdit vaatekaapistasi paikan, jossa viihdyt ja jonka avulla nappaat energiat ja hymyn matkaasi heti aamusta alkaen!

And then.. How to make your wardrobe the most wonderful place at your home?


Kun olet karsinut kaapista pois kaiken turhan, on aika järjestellä kotisi uusi lempipaikka uuteen uskoon! 

Apuna järjestelyyn:


1. T-paidat, pitkähihaiset, neuleet.. kaikille oma paikka kaapissa.
2. Oma osio treenivaatteille.
3. Piristä vaatehyllyjä pienillä asioilla kuten hajuvesipulloilla tai koriste-esineillä.
4. Nosta kengät hyllyille!
5. Säilytä alusvaatteet kartonkilaatikoissa tai -kasseissa, ne luovat tunnelmaa!

After you have throw away ALL bad choices it’s time to organize it again!

1. T-shirts, long-sleeves, sweaters.. all of them deserve the own place!
2. ..Same your sport clothes!
3. Cheer your wardrobe up with cute things like little decoration stuffs or perfumes! 
4. Put your shoes on stand!
5. Put your underwear in beautiful boxes and bags! <3Nauti uuden tunnusta joka aamu! Enjoy of the “new feeling” every morning again!


Kun säilytät vaatteita ostoskasseissa tuntuu sitä, kuin pukisin päällesi joka aamu uudet vaatteet. Pieni huijaus tuo mukanaan suuren luksuksen. <3

When you put your clothes in bags it feels like you have just bought them! They feel new over and over again!


Aikamatka parhaisiin muistoihin. Time travel to your best and dearest memories! 


Löytyykö varastosta lapsuusmuistoja? Ehkä vanha koulureppu? Nosta ne esille ja pakkaa vaatteita niihinkin! Tuo vaatekaappiisi muistutuksia hyvistä hetkistä, ne elävät kanssasi tästä lähtien joka aamu ja se tarttuu fiilikseen!

Maybe you have some lovely memories from the best moments? Like old school bag or your first shoes? Put them up to remind you of the dear moments you have had. Now they are here with your every morning to boost your good feelings up! 

It’s Friday again and tomorrow it is very best day to clean up your wardrobe. So enjoy!

Happy weekend lovelies!

xxx, Lola

Se on perjantai taas ja huomenna on ehdottomasti paras päivä vaatekaapin siivoukselle. Eikö? Kyllä vain! Nautihan, siitä tulee hyvä mieli. 🙂

Ihanaa viikonloppua! <3

PUS!

<3 LOLA