(In English in red)

Kuinka usein mietit elämääsi: asioita, joista pidät ja joita haluaisit toteuttaa? Mietitkö usein unelmiasi ja tulevaisuuttasi? Entä menneisyyttäsi?

Teetkö suunnitelmia elämäsi varalle vai elätkö vain elämääsi ajattelematta sen enempää huomista? Millainen ihminen sinä olet? Oletko onnellinen? Mitä sinulle kuuluu? Mitä tunnet? Mitä elämässäsi on meneillään juuri nyt?

Uskotko kohtaloon? Entä rakkauteen ensi silmäyksellä? Ajatelle tätä hetki.. Kuka sinä todella olet? Kuinka hyvin loppujen lopuksi tunnet itsesi?

How often do you think about your own life: things what you want to do and things that you really like about? How ofter do you think about your dreams and future? How about your past life?


Do you make some plans or do you just live your life without thinking anything too much? What kind of person you are? Are you happy? How do you feel? What is going on in your life at the moment?

Do you believe in fate? Do you believe in love at first sight? Think about it.. Who you really are? How well do you know yourself?

Käyn väillä mielessäni läpi tällaisia ajatusleikkejä, pieniä matkoja. Mitä paremmin tunnen itseni ja mitä selvemmin olen perillä omista ajatuksistani, tunteistani sekä siitä mitä haluan, sen paremmin siedän mm. stressiä sekä vaikeita elämäntilanteita ja ihmissuhteita. Vuosien varrella olen huomannut, että yksi tärkeimpiä asioita on oppia arvostamaan itseään ilman että ylpistyy: minä en ole sen parempi kuin muut, mutta en myöskään huonompi. Juuri sen takia myös minä ansaitsen voida hyvin ja olla onnellinen. 

Sometime I play with my mind just to get to know myself better. The better I know myself and my feelings the better I feel, tolerate the stress and difficult situations. During these years I have learned that one of the most important thing of a life is to learn how to appreciate yourself without becoming selfish: I am not any better than anyone else but not even worse. That is why I also deserve to feel well and to be happy. 
Menneisyydessä kahlaaminen ei vie sinua eteenpäin, mutta et voi myöskään päästä kohti uutta päämäärää, mikäli et uskalla päästää irti menneestä. Se, että kaipaamme ja ikävöimme, kertoo empatiasta: siitä, että välitämme. Anna itsellesi aikaa käsitellä asiat: surra, vihata, rakastaa ja päästää irti. Käsittele tunteesi, jotta voit jatkaa matkaa ja astella kohti uusia tunteita ja seikkaluja. 

Living in a past keeps you in the past but before you can carry on you need to find some power and bravery to let it go. The longing is part of our empathy and it tells that we care. So do not hide your feelings from yourself. Give some time to yourself to handle them: the sorrow, anger, love.. and learn to let it go. Handle your own feelings to carry on. You will find new lovely things that will be worth it!
Elämä on joskus pelkäämistä ja jännittämistä elämän eri osa-aluiella, tärkeintä onkin se, miten omiin pelkoihin suhtautuu. Joskus on hyvä kirjoittaa asioita ylös paperille ja käydä niitä itsensä kanssa läpi. Ovatko pelot aiheellisia? Miten voisimme kehittää itseämme niin, ettemme enää pelkäisi? Toiset pelkäävät pimeää, toisten elämää puolestaan hallitsee käsittämätön kuolemanpelko. Ahdistavat ja pelottavat asiat lisäävät stressiä ja vähentävät elämäniloa. Tartu pelkoihisi ja käsittele ne pois elämästäsi, se ei ole helppoa, mutta se on mahdollista. 

Sometime we are all scared of something. Someone else is afraid of darkness and someone else is afraid of death. Distressing and scary things add some stress and reduce the enjoyments. Sometime it’s good to write your fears down on the paper and start to handle them. Are these fears real and necessary? How could I improve myself to not to be afraid of them? Handling of fears is not easy but it’s possible. Start it today!
Voitko katsoa itseäsi peiliin ja sanoa, että olet sinut itsesi kanssa? Jos et, niin miten voisit saavuttaa sen pisteen? Mitä sinun omasta mielestäsi pitäisi olla ja miksi? Mieti sekä vaatimuksiasi, että syitä niihin. Missä asioissa olet tyytyväinen itseesi?

Loppujen lopuksi asiat, jotka tuntuvat kohtalolta, ovat usein vain elämää. Ja jotta voimme tuntea elämän, meidän täytyy tuntea itsemme. 

PUS!

<3 Lola

Can you look into the mirror and say you’re OK with yourself? If not then think how could you reach this goal? What do you think you should be and why? Think about your own requirements and reasons for them. And what are those magical things that makes you be proud of yourself?

In the end the things those feels like a fate are usually just a life. And to feel life we have to know ourselves first.  

xx, 

Lola