Saimme ystäväni kanssa oikein kunnon väittelyn aikaiseksi Lontoossa. Lontoossa kun tuore maito on pullossa. Ystäväni kysyi minulta, miten maito on Suomessa. Kerroin että pahvitölkissä. Tämän jälkeen hän sanoi, että suomalainen maito on todella epäterveellistä, sillä se säilyy hänen mukaansa iäisyyden. Selitin hänelle, ettei asia ole näin. Sanoin, että meillä on erikseen myös HYLA maitoa sekä UHT maitoa, jotka säilyvät pitkään, mutta että meillä myös tuore maito säilytetään pahvitölkissä. Hän ei voinut uskoa sitä. Lontoossa pahvitölkeissä oleva maito on nimittäin UHT-maitoa. Kaikki muu maito on pullossa. Väittelimme tästä pitkään ja lopputulos oli yksinkertaisessa rumuudessaan se, että hän sanoi ettei koskaan aio juoda maitoa Suomessa.

Näitä uskomuseroja on muitakin, mutta niiden lisäksi on myös näkemyseroja. Ystäväni kysyi minulta herkutellusta. Hän rakastaa yli kaiken leipää ja perunaa. En nähnyt siinä mitään ongelmaa. Ongelma hänelle oli kuitenkin se, että elämä ei tunnu mieluiselta kun leipää saa syödä vain kerran viikossa: herkkupäivänä. Ajattelin tietysti, että tuo herkkuleipä tarkoitti jotain ihan muuta kuin mitä se todellisuudessa oli. Se oli nimittäin ihan tavallinen täysjyväleipäsiivu, jonka päällä oli kevyesti rasvaa, leikkelettä ja siivu juustoa. Olin ihmeissäni! Jos ihminen olisi kovalla dieetillä, tarkoitan, jos hän tavoittelisi kisakuntoa, ymmärtäisin tämän. Mutta ystäväni, joka ainoastaan tavoittelee terveellisiä elämäntapoja!


Juteltuani hänen kanssaan ja mietittyäni sitten omia asiakkaitani, aloin pohtia seuraavaa asiaa: milloin hyvänmakuisesta, terveellisestä ruoasta on tullut cheat meal?
Jos tämä sama asia pätee minuun, niin sitten minulla on cheat year, niin kuin ystäväni päivän päätteeksi sanoi nauraen. Uskon, että keskutelumme sekä yhdessä viettämämme päivän jälkeen hän elää jatkossa hieman rennommin. Toivon niin. 

Niin kauan, kun pysytään kohtuudessa ja kun päivän ateriat kootaan oikein, saa ruoka maistua taivaallisen hyvältä! Jos siis teet aamiaiseksi proteiinipannukakkuja, joiden energiamäärä jää samaksi kuin tavallinen aamiaisesi, ei kyseessä ole herkkupäivän kohokohta. Ei, ellet itse niin jostain syystä halua. Kyse on määrästä ja sisällöstä. Kun ruoka kootaan oikein, se voi sekä maistua super hyvältä, että olla super terveellistä!

Kokeilimme ystäväni kanssa muutamia herkullisia ja super tervellisiä ruokia, joita sitten söimme päivän mittaan ja pysyimme yhä kulutuksessamme. Wau! Ja niin namia!

Ihanan aamun proteiinipannukakut


1 banaani
2 isoa luomu kananmunaa
1 rkl kaurahiutaleita
1 rkl heraproteiinijauhetta (vanilja)
1/4 tl leivinjauhetta
2 rkl hedelmästä puristettua appelsiinimehua

paistamiseen: 1-2rkl öljyä 
(rasvattoman version saat kun paistat pannukakut
 uunissa leivinpaperin päällä)

Pinnalle: kanelia ja mustikoita sekä halutessasi 
juoksevaa hunajaa

1. Viipaloi banaani kulhoon ja lisää munat sekä kaurahiutaleet. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää leivinjauhe ja neste, ja sekoita taikina tasaiseksi lusikalla.
2. Kuumenna öljy pannulla tai kuumenna uuni 170 asteeseen. Paista letut pannulla, keskilämmöllä, jotta ne kypsyvät myös sisältä. Uunissa paistaessasi muista levittää letuista mahdollisimman isoja, jotta ne eivät jää raa’aksi. Paista lettuja koosta riippuen 10-15 minuuttia. 

3. Koristele letut mustkoilla ja mausta kanelilla ja halutessasi myös juoksevalla hunajalla!


Kinkku-tomaatti-munakupit: 

Yhteen kuppiin tarviset: 

10 siivua HK:n ohuen ohutta leikkelettä 
esim. keittokinkkua tai broilerleikkelettä
1 iso luomu kananmuna
1/3 tomaattia
tuoretta timjamia tai basilikaa

Paistamista varten tarvitset uunin kestäviä pieniä annosvuokia tai pieniä kulhoja
 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.  
2. Vuoraa annosvuoat halutessasi leivinpaperilla tai sivele sormenpäällä vuokaan pieni tilkka öljyä, jotta leikkele ei tartu kiinni. Vuoraa sitten vuoka leikkeleellä tasaisesti, jotta kananmuna ei pääse valumaan vuokaan. Siivuta, rullaile tai pinoa loput kinkun pohjalle siten että pohjasta tulee paksu.
3. Paloittele tomaatti ja asettele kaksi palaa pohjan päälle. Riko annosvuokaan muna ja aseta viimeinen tomaattipala kananmunan viereen.

3. Nosta vuoat uuniin ja anna munakuppien paistua uunissa 10-15 minuuttia, kunnes kananmuna on täysin jähmettynyt. Jos haluat nopeuttaa kypsymistä, riko keltuainen. 

4. Koristele tuoreella timjamilla tai basilikalla! Nauti tuoreen leivän kanssa.

VINKKI: Tämä on ihana lounas myös kesän pinkikille! Kun vuoraan vuoan foliolla, se pysyy lämpimänä pitkään! NAMPSIS! <3

Grillatut kasvikset vuohenjuustolla: 

Kesäkurpitsaa
Tomaattia
Bataattia
Vuohenjuustoa
(halutessasi siivu vähärasvaista juustoa 
kuten Valio Polaria tai Valio Salaneuvos Goudaa)

Pinnalle: tuoretta timjamia tai basilikaa

 1. Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatti noin puolentoista sentin paksuisiksi siivuiksi. Suikaloi bataatti. Leikka vuohenjuustosta noin sentin paksuinen siivu. Jos vuohenjuusto ei ole paksua vaan pötkö on pieni, leikkaa kaksi siivua.

2. Kuumenna parila. Paista pienessä öljytilkassa kasvikset lukuunottamatta tomaattia. Paista viimeiseksi vuohenjuusto kevyesti molemmin puolin. 

3. Nosta vuohenjuusto lautaselle, sen päälle siivu tomaatti ja tomaatin päälle lämpimät pariloidut bataatit. Halutessasi nosta bataattien päälle siivu juustoa. Juuston päälle toinen siivu tomaattia ja pinnalle kesäkurpitsat. Koristele timjamilla tai basilikalla. Anna tekeytyä muutama minuutti. Nauti. 
Herkullinen mustikkasmoothie: 

50g tuoreita mustikoita
puolikas banaani
1 rkl vaniljanmakuista heraproteiinijauhetta
2,5 dl Valio soijamaitoa tai Valio PLUS -maitoa
1 rkl chian siemeniä

 1. Laita mustikat, banaani ja maito blenderiin. Sekoita. Lisää heraproteiini ja hurauta kerran. Kaada juoma lasiin.
2. Lisää chian siemet ja anna juoman tekeytyä jääkaapissa 5-10 minuuttia. Nauti. 

VINKKI: Jos haluat, voit lisätä blenderiin myös muutaman jääpalan. Tällöin juo juoma heti ja korvaa chian siemenet halutessasi pellavansiemenillä. Ihanaa kuumana kesäpäivänä kun aurinko porottaa! NAM! <3

Näin meni koko päivä herkutellen. Terveellisesti. Terveellisesti voi herkutella, ilman että se näkyy painossa suuntaan tai toiseen! 🙂

Ihanaa alkuviikkoa teille kaikki söpöt! <3

– Lola