1. Tee asioita joista nautit

Silloin tällöin on hyvä mennä itseensä: miettiä omaa kehoa ja omaa elämää kokonaisvaltaisesti. Mikä tekee juuri minut onnelliseksi ja mistä juuri minä itse nautin? Mikä on minulle hyväksi ja mistä minun kehoni tykkää? Itselläni meni pitkään löytää tapa, jolla rentoudun iltaisin. Ja rentoutuminen on minulle väistämätöntä ennen nukkumaanmenoa, sillä muuten nukun huonosti ja nousen seuraavana aamuna ylös todella väsyneenä ja tehottomana. Hyvän kirjan lukeminen, mielikuvamatkailu ja kutominen ovat minulle sopiva tapa rentoutua. Viikonloppuisin käyn kylpylässä latamaassa akkuja ja nautin koti-illoista hyvän leffan parissa. Hyvä ruoka kuuluu aina asiaan. Tee asioita, joista tykkäät! Se lisää hyvää energiaa elämääsi!

 2. Rakenna oma tiimisi

Oman tiimin rakentaminen on tärkeää: negatiiviset ihmiset ympärillä vetävät meitä kaikkia alaspäin. Valitse, kenet elämääsi päästät ja kenet jätät ulkopuolelle. Sinulla on oikeus olla “itsekäs” ja rakentaa oma tiimisi, joka antaa sinulle nostattavaa voimaa. Eikä se ole edes itsekkyyttä, se on tärkeää itsestä välittämistä ja huolehtimista ja kaikella tapaa kunnioitettavaa. Hyvä seura on puolet matkasta, ja elämä on matka meille jokaiselle. Parempi yksin kuin huonossa seurassa, se on yksi omia mottojani. 

3. Muista levätä

Älä tunne huonoa omaatuntoa, jos et ehdi tai jaksa lähteä salille. Kun olet kipeänä – lepää! Kun tunnet itsesi voimattomaksi, jää kotiin silloinkin. Jos kyse on laiskuudesta eikä sali huvita, lähde kävelylenkille! Aktiivisuus on muutakin kuin intensiivistä treeniä. Muista nauttia liikunnasta, äläkä kuluta itseäsi liikuntamuodolla josta et oikeasti pidä. 

4. Luota itseesi

Ole rehellinen itsellesi. Kaikkia ei voi miellyttää, eikä omaa elämäänsä pidä myöskään sen mukaan rakentaa. Luovu itsekkyydestä, mutta rakasta itseäsi ja omaa kehoasi – löydä omat arvosi ja pidä kiinni niistä, älä anna periksi. Ihmisen omantunnon pitäisi olla hyvä mittari sille, mikä on oikein ja väärin. Luota omaan vaistoosi: jonkun tuntuminen hyvältä on vahvin osoitus siitä, että tekee oikein ja juuri sillä on loppujen lopuksi merkitystä!

5. Opi uutta

Onko jotain missä haluaisit kehittyä tai mitä haluaisit oppia lisää? Keskity siihen! Minulle uuden oppiminen ja itseni kehittäminen tuo elämääni suurta iloa ja nautintoa. Uusien tavoitteiden saavuttaminen, välillä pienien ja välillä isompien, antaa taas uudenlaista energiaa ja puhtia elämään! Matkustaminen avartaa ja saattaa myös innostaa esimerkiksi uuden kielen opiskeluun.

6. Arjen luksusta

Minulle arjen luxusta ovat hyvinkin yksinkertaiset asiat. Se voi olla pullollinen jääkylmää Coca Colaa kesäterassilla tai uudet sukat, jotka saan pukea jalkaani suihkun jälkeen. Uusi treenipullo tai pyyhe piristävät kummasti! Joskus tykkään juhia keskellä viikkoa, eikä tämä todellakaan tarkoita sitä, että lähtisin baariin tai muutoin bilettämään. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että nukun aamulla vähän pidempään, syön ihanan rauhallisen aamupalan parvekkeella, pukeudun tavallista tyykikkäämmin ja ehkäpä ostan itselleni kukkia! Elämä on seikkailua, jonka käsikirjoitamme itse siinä määrin kuin pystymme. Miksi emme siis leikittelisi kynän ja paperin kanssa?

7. Treenaa niin että tuntuu hyvältä

Löydä oma treeni-ilosi! Etsi itsellesi laji, josta juuri sinä tykkäät. Älä raahaudu salille, jos se on vastenmielistä, vaan liiku niin että nautit. Jos saat kaverin seuraksesi, aina parempi.

8. Lisää tietoisuutta

Uteliaisuus opettaa, esitä siis kysymyksiä ja ota selvää – opi uutta ja hyödynnä tietoasi. Kun olet seikkailunhaluinen, kasvat myös ihmisenä. Joskus omia ajatuksia ja ideoita on hyvä kirjoittaa myös ylös. Päiväkirjan pitäminen voi olla hyväksi, sillä jälkeen päin oman elämän lukemien päiväkirjasta voi olla nostattavaa ja antaa lisämotivaatiota taas tulevaan.

9. Kokeile uutta

Minulla on paha tapa kangistua kaavoihin ja olen todella arka kokeilemaan uutta. Kun tiedostan tämän, on asiaa mahdollista muuttaa. Muutos on hyvä aloittaa pikkuhiljaa ja uuden kokeileminen voi olla esimerkiksi uuden ruoka-aineen kokeilemista vai tutun viinin vaihtaminen uuteen. Makutottumukset saattavat muuttua rajustikin iän myötä. Kokeile, maistele ja yhdistele ja löydä uusia puolia itsestäsi!

10. Rakasta itseäsi

Kaikkein tärkein asia on kuitenkin rakastaa itseäsi. Jos et rakasta omaa mieltäsi ja omaa kehoasi, et voi saada mahdollisuutta nauttia tästä elämästä täysillä. Oma kehosi on sinun kotisi – ainoa paikka, jossa sinun todella täytyy asua. Sinä itse olet loppujen lopuksi ainoa ihminen, jonka kanssa sinun on elettävä. Vaali siis omia arvojasi ja rakenna omasta kodistasi, kehostasi, paikka, jossa sinun on hyvä elää ja olla. Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Pidä todelliset ystävät lähelläsi ja pidä huoltaheistä . Anna heidän myös kannatella sinua. Kunnioita kehoasi kuuntelemalla sitä, ajattelemalla itsestäsi hyviä asioita ja hellimällä itseäsi. Muista levätä ja liikkua juuri sinulle sopivalla tavalla, muista palkita itseäsi hyvällä ja terveellisellä ruoalla ja rakkaudella, ystävyydellä ja naurulla. Muista rakastaa ja anna mahdollisuus tulla rakastetuksi. 

Näillä ajatuksilla, 

<3 Lola