Rakastan juustokakkua, enkä muuten varmasti ole ainoa! Vaikka olisin minkälaisella ruokavaliolla tahansa, mulla täytyy aina olla mahdollisuus herkkuihin – en voisi elää liian kurinalaisesti. Rento syöminen sopii minulle kaikkein parhaiten ja minulle rento syöminen tarkoittaa sitä, että elän omien tuntemusteni mukaan: kuuntelen omaa nälkääni ja kehoani. Jokainen päivä ei ole koskaan samanlainen, toisena päivänä tulee liikuttua enemmän, toisena vähemmän. Välillä on kipeänä ja välillä saa juosta pää kolmantena jalkana: keho kuluttaa joka päivä eri verran. Voimme laskea arvion omasta kulutuksestamme päivää kohden ja sen avulla suunnitella aterioitamme. Kuitenkaan nälässä ei pitäisi olla, ei edes painoa pudottaessa. Tällöin täytyy suunnitella aterioiden sisältö sekä ajoitus paremmin.

Minulla on monia eri variaatioita omista juustokakkuresepteistäni. Silloin kuin haluan herkutella oikeasti, en laske kaloreita, proteiineja, rasvoja enkä hiilareita. Silloin elän täysillä, laitan aivot nollille ja ripustan ne keittiön naulakkoon.  Proteiinivillitys käy yhä melkoisena, mutta pitäisi kuitenkin muistaa, ettei liika proteiini ole hyväksi. Itse olen kaksi vuotta sitten kerännyt 6 ylimääräistä lisäkiloa popsimalla proteiinipatukoita ja juomalla “terveellisiä” proteiinijuomia. Täytyy myös huomioida mitä muuta kuin proteiinia ja hiilihydraattia mm. proteiinipatuikoissa on. Sokeri on usein korvattu mm. polyoleilla, eli sokerialkoholeilla. Polyolit eivät ole hyväksi elimistölle ja vaikutuksen polyoleja liikaa nautittuaan huomaa kyllä vatsassaan melko nopeastikin. Liikaa nautittuna proteiinit turvottavat vatsaa ja saa olon tuntumaan pullealta. Herkutellessa en siis kehoita muutoin terveellisiä elämäntapoja noudattavien henkilöiden enää lisäämään ruokavalioonsa proteiinia. Kehoitan nauttimaan proteiinit perusruoan yhteydessä, eli aamiaisella, välipaloilla, lounaalla, päivällisellä ja iltapalalla. 

Jaan tässä postauksessa nyt kaksi ihanaa mustikkaista juustokakkureseptiä. Toinen näistä sopii ihan arkeenkin esimerkiksi välipalalle ja toisesta puolestaan saa täydellisen juustokakun herkkupäiväksi. Myös jälkimmäisestä reseptistä voi halutessaan muunnella proteiinijuustokakun, miten mielitkin, molemmat ovat todellisia herkkuja. 🙂

PROTEIINI JUUSTOKAKKU

2 isoa kananmunaa
75 g FAST Whey80 Vanilja proteiinijauhetta
1 rkl  pähkinävoita
300g rasvatonta kreikkalaista jogurttia
300 g rasvatonta Philadelphia -tuorejuustoa
1/2 dl steviasokeria tai 1dl sokeria
1 vaniljatanko
200g Mustikoita

2 isoa kananmunaa
75 g Vaniljanmakuista proteiinijauhetta
1 rkl  pähkinävoita
300g rasvatonta kreikkalaista jogurttia
300 g rasvatonta Philadelphia -tuorejuustoa
1/2 dl steviasokeria tai 1dl sokeria
1 vaniljatanko
200g Mustikoita

Pinnalle: kreikkalaista jogurttia tai vaniljanmakuista proteiinivanukasta sekä mustikoita

Valmistus: 

1. Kuumenna uuni 160 asteeseen.

2. Mittaa isoon kulhoon kaikki muut ainekset paitsi mustikat. Halkaise vaniljatanko ja kaavi tangosta siemenet seokseen. Sekoita ainekset hyvin keskenään, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Voit käyttää sähkövatkainta halutessasi. Lisää lopuksi mustikat seokseen kevyesti nuolijalla käännellen (Tupperwaren silikonikaavin on tähän tarkoitukseen paras!)

3. Vuoraa halkaisijaltaan 15cm kakkuvuoka leivinpaperilla (myös reunat). Kaada seos vuokaan ja nosta vuoka uuniin. Paista kakkua uunissa noin 30-35 minuuttia. Tämän jälkeen laske lämpötila 90 asteeseen ja jatka kakun paistamista vielä 55-60 minuuttia. 

4. Nosta juustokakku pois uunista, jäähdytä hyvin ja kääri pyyheliinaan. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. 
Kuorruta hautessasi kreikkalaisella jogurtilla ja mustikoilla.

MUSTIKKAJUUSTOPIIRAKKA (TAI PROTEIINIJUUSTOKAKKU JOS SELLAISEN TÄSTÄ HALUAT TEHDÄ)

Rakastan tätä juustokakkumaista juustopiirakkareseptiä, täyte on ihanan samettinen ja maukas, eikä reunoista tule kuivat koppurat. Myös tähän reseptiin voi lisätä proteiinia esimerkiksi proteiinijauheesta tai raejuustosta, joka tekee koostymuksesta kutkuttavan ihanan.

Pohja:

100 g voita
3/4dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2dl vehnäjauhoja
1/2tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g creme fraichea
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl raastettua limen kuorta
1 vaniljatanko
2 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g pensasmustikoita

Valmistus:

1. Mittaa voi ja kuutio se kulhoon. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia. 

2. Yhdistä toisessa kulhossa kuiva-aineet keskenään. Lisää sokeri pehmeän voin joukkoon ja sekoita. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele halkaisijaltaan 27cm piirakkavuoan reunat kevyesti ja taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.1. Kuumenna uuni 175 asteeseen
2. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja sokeri pehmeäksi, lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää kuoriraaste ja vanilja ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä creme fraiche ja sekoita nuolijalla. Kaada hieman täytettä pohjan päälle ja lisää mustikat tasaisesti pohjalle. Kaada päälle loppu täyte.
3. Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt.
4. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua. 

PUS!

<3 Lola