How do you feel about it? About the year 2021 ending up. For a very long time I have kept telling that for some reason I do have a very good feeling about next year 2022 coming up. It really sounds kinda nonsense to even for my own ears, yeah, as there is nothing but so much uncertainty not only in my own personal life, but also in the world right now. But for some reason I am having a very good feeling about it.
___________________
Millainen fiilis sulla on siitä, että vuosi 2021 vaihtuu pian uuteen? Itselläni on ollut kummallinen, erityisen hyvä kutina tulevasta vuodesta jo pitkään. Kyllä, se on kertakaikkisen kummallista, kun summailee tapahtuneita asioita tästä vuodesta ja kun katsoo kokonaiskuvaa tulevasta; oletusarvona ei ole valoa tunnelinpäässä. Jostakin syystä minulla on kuitenkin hyvät vibat tulevasta, sydän on toivoa pullollaan.

I am not the person who hangs in past, but neither a person who would close my eyes and understanding from it. I am not setting such resolution for next year 2022, neither targets. In end of this year I am calming down and setting whole 2021 on the table to see everything more clear: understanding what all really has happened in this year to realize what all I have went through. There has been so much going on all the time and such big changes happened in one year – not only my with my health, but also the relationships, the common situation what comes to the pandemic and also all those things that life just throws up onto all of our shoulders at times. And it this year it’s been a lot. Not without my loving ones I would have made it through.
___________________
En ole ihminen, joka roikkuu mennessä. En kuitenkaan myöskään ihminen, joka sulkisi silmänsä ja ymmärryksensä tapahtuneilta asioilta ja historialta. En aio tehdä lupauksia tulevaan vuoteen, enkä myöskään asettaa tavoitteita. Tämän vuoden lopulla aion sen sijaan rauhoittua ja asettaa pöydälle koko kuluneen vuoden 2021. Aion tarkastella sitä silmästä silmään nähdäkseni sen paremmin, ymmärtääkseni, mitä kaikkea tähän kuluneeseen vuoteen on mahtunut ja mitä olen käynyt läpi. On tapahtunut todella paljon lyhyessä ajassa – ei ainoastaan terveyteni osalta, vaan myös ihmissuhteissa, sekä yleisesti vallitseva maailmantilanne ja lisäksi ne pienet suuret asiat, joita elämä heittää meidän jokaisen niskaan silloin tällöin. Tänä vuonna tämä kaikki on ollut itselleni henkilökohtaisesti, omalle kapasiteetilleni liikaa. Ilman rakastavien tukea en olisi taittanut matkaani tähän loppuvuoteen.

I am the person who feels it’s very important to understand things to handle them, as that’s my way to after all finding a way to accept them being part of my past, part of life and part of probably even myself. When things keep happening with no break, there is obviously no time enough to stop and think about them; understanding them and handling them. No, we need to take some distance. But also we need to be in a good mindset when doing this for making results to be the best possible. So this is why I said in end of this year I am calming down and setting things on the table. Facing them, breathing towards them, understanding them and them starting to handle them. This is the one and only thing I feel I need to do until 2022 starts, to make a fresh, better start for a new year to be.

And in New Year’s Eve I feel it’s very important to wear something red and gold. Why? Well, could someone please explain me as I have no freaking idea LOL. I am just having a feeling.
___________________
Olen ihminen, jolle on hyvin tärkeää ymmärtää asioita, jotta voin käsitellä niitä. Henkilökohtaisesti vain tapaa voin saavuttaa hyväksynnän asioista osana mennyttä, osana elämää ja mahdollisesti osana omaa itseäni. Kun isoja asioita tapahtuu lakkaamatta, tauotta, ei meillä luonnollisesti ole aikaa pysähtyä pohtimaan niiden äärelle ja tarkastella niitä rauhassa ja avoimin mielin; ymmärtää niitä ja käsitellä niitä. Ei, meidän on otettava etäisyyttä. Mutta meidän on myös oltava hyvässä mielentilassa etäisyyttä ottaessamme, jotta voimme saavuttaa kokonaisvaltaisesti parhaan mahdollisen lopputuloksen. Joten kuten sanoin, tämän vuoden lopulla aion rauhoittua ja asettaa tapahtumat pöydälle. Aion kohdata ne, hengittää niitä vasten, ymmärtää niitä ja aloittaa niiden käsittelyn. Tämä on ainoa asia jonka koen, että minun täytyy tehdä ennen vuoden vaihtumista. Minusta tuntuu, että tämän myötä voin aloittaa uuden tulevan vuoden puhtaasti ja niin hyvin kuin mahdollista.

Ja lisäksi uuden vuoden aattona täytyy pukeutua punaiseen ja kultaan. Miksi? Ei mitään hajua! On vaan sellainen tunne. 😀