No summer without rhubarb, nor white chocolate! This summer I decided to put these two yummies together and see how it works. It worked wonderfully, so I thought it’s worth to share the recipe with you all.

White Chocolate Rhubarb Pie:
For base:
200 grams (7 oz) butter
2 dl (0.85 cups) white fine sugar
5 dl (2.1cups) wheat flours
1 tsp baking powder
1 tbsp cold water
– – –
Filling: 
140 grams (5 oz) white chocolate
2 big rhubarbs chopped as cubes
1 tsp cornstarch
0,5 dl (0.2 cups) white fine sugar

500 grams (18 oz) Curd Cheese
150 grams (5.2 oz) Creme Fraiche (optional)
2 dl (0.85 cups) white fine sugar
3 big eggs
2 tsp cornstarch
1/2 squeezed lemon
–––––––––––––––––––––
Ei kesää ilman raparperia, tai valkosuklaata! Tänä kesänä päätin yhdistää nämä kaksi herkkua ja katsoa miten käy. Lopputulos oli niin herkullinen, että päätin jakaa reseptin täällä kanssanne.

Valkosuklaa-rapaperipiirakka:
Pohja (murotaikina):
200 grams voita
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kylmää vettä
– – –
Täyte: 
140 g valkosuklaata
2 isoa raparperia
1 tl maissitärkkelystä
0,5 dl sokeria

500 g maitorahkaa
150 g ranskankermaa, Creme Fraichea (valinnainen)
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
2 tl maissitärkkelystä
1/2 tuoreen sitruunan mehu

How to make it:
1. Base: Rub the butter, sugar and flours together until it’s smooth, add cold water and beat the mixture by hand until it’s beautiful dough. Cover a baking tray with baking paper and press the dough on bottom and a little bit of sides, too.
2. Filling: peel and chop the rhubarbs and put in bowl with 1 tsp cornstarch and with 0,5 dl (0.2 cups) white fine sugar. Mix slightly and spread on the pie base. Chop white chocolate and put the pieces on the base with rhubarb cubes.
3. Pour the milk curd in a bigger bowl, add Creme Fraiche and sugar, and mix well. Add eggs, cornstarch and mix until smooth. Then squeeze the lemon into filling and mix quickly. Pour the filling onto base on rhubarbs and white chocolate pieces.
4. Bake in 200 C (390F) for 20-30 minutes.
–––––––––––––––––––––
Valmistus:
1. Pohja: Nypi voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi, lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja painele taikina sen pohjalle ja hieman reunoille.
2. Täyte: kuori ja pilko raparperit ja laita palat kulhoon. Lisää 1tl maissitärkkelystä ja 0.5dl sokeria, sekoita tasaiseksi ja kaada palaset pohjan päälle. Paloittele sitten valkosuklaa tasaisesti raparperin palojen päälle.
3. Kaada maitorahka isompaan kuloon ja lisää ranskankerma ja sokeri, sekoita hyvin. Lisää munat ja maissitärkkelys, ja sekoita täyte tasaiseksi. Purista sekaan vielä lopuksi sitruuna ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada täyte raparperi-valkosuklaatäytteen päälle.
4. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kypsäksi.

This Rhubarb White Chocolate Pie is the best when cooled down well enough to hold the piece of it on a hand, but still a bit warm. It goes wonderfully with vanilla ice cream.
–––––––––––––––––––––
Tämä valkosuklaa-raparperipiirakka on parhaimmillaan sopivasti jäähtyneenä, hieman lämpimänä. Vaniljajäätelö kruunaa tämän sopivasti makean, mutta kirpsakan makuelämyksen.

I have also tried the same pie with blueberries added, it works amazingly. I added berries onto rhubarbs and white chocolate pieces, I would not mix them together. Strawberries I tired as well, but it didn’t worked nicely, strawberry is very watery and goes over soft. Instead raspberries fits very well, but when using them with rhubarb, I would add some sugar of top as raspberry goes a bit sour in pie.
–––––––––––––––––––––
Kokeilin piirakkaa myös lisäämällä mustikoita raparperien päälle, tästä vinkistä kannattaa ottaa koppia ja kokeilla itsekin, mustikka ja valkosuklaa yhdessä sitruunan ja raparperin kanssa nimittäin toimii. Mansikka ei kuitenkaan pelittänyt yhtä mallikkaasti, mansikka on marjana tähän piirakkaan liian vetinen ja koostumus jää inhottavan löllöksi ja sitkeäksi. Sen sijaan vadelmaa kannattaa kokeilla. Vadelmaa kokeillessa kannattaa ripotella pinnalle vähän sokeria tai lisätä sokeria hieman enemmän maitorahkatäytteeseen, sillä vadelma on hitusen kirpsakka ja vaatii raparperin kanssa oikean tasapainon.