Hello friends! It’s 20th of December, almost Christmas which means yesterday 19th we celebrated my little kiddo’s first birthday. I can’t believe it’s already a year since I rescued him in USA. Anyway, our little celebration was awesome. It gave me a little pressure to bake him a birthday cake because, as you know, he is allergic for kinda everything. He can’t eat most of animal proteins at all, but also most common vegetable proteins make his skin and removed ear’s leaf itchy. He has bad gluten allergy as well, but luckily he can eat some gluten-free oat, reindeer, lamb, red pepper, flax-seed (this is amazing omega3 source for dogs with fish allergy!), broccoli, sweet potato, carrot, lettuce and few other ingredients. So after all I created him a little cake which turned out delicious.

Now I share the recipe with you all! This recipe has designed for Picasso with bad allergies, if your dog can eat normally, you can also try BenBen’s birthday cake recipe here >> BenBen’s cake is also 100% natural, or course! You can also change ingredients to match with your dog’s taste.

And now NO EXCUSES! I can remember last year some of my readers said they would bake for their dogs, but they don’t have a cake tin! Well, now I am showing you how to bake the dog birthday cake without cake tin! 😉
_________________________
Heippa tyypit! Se olisi neljä päivää jouluun, mikä tarkoittaa myös sitä, että eilen juhlimme Picasson ekoja synttäreitä. En voi uskoa, että siitä on jo vuosi, kun pelastin Picasson USA:ssa. No mutta, takaisin synttäreihin! Meillä oli lystiä, sen saattaa arvata, mutta pientä painettakin nämä kekkerit aiheuttivat, sillä kakku piti pikkukaverille ehdottomasti leipoa. Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin, että Picasson allergiat ovat ihan överiluokkaa; hän on allerginen suurimmalle osalle eläinproteiineja, sekä isolle osalle yleisimpiä kasviproteiineja. Pelkkä arkiruokailun suunnittelu viimeisimmän leikkauksen jälkeen vaati eläinten ravintoneuvojan vastaanottokäynnin, jossa laskettiin Picasson metabolinen paino ja sen myötä ravinnon tarve ja jakauma eri ravintolähteille. Hetken siis kikkailin ja pohdin miten saisin onnistumaan kakun, joka näyttäisi edes jokseenkin mielekkäältä ja olisi samalla koostumukseltaan pehmeä, Picassolla kun ei ole kuin viisi hammasta suussa. Ja tietty se maku, kakun täytyisi maistua hyvältä.

Picassolla on myös vaikea gluteeniallergia, mutta onneksi hänelle sopii gluteeniton kaura. Tällä korvasinkin kananmunan, jonka olisin muutoin lisännyt tuomaan pehmeyttä sekä sitomaan taikinaa. Lihaksi olen valinnut poron, koska se ei allergisoi Picassoa, voit itse valita lihaksi minkä tahansa suolattoman jauhelihan. Jos koirallasi ei ole rajoitteita, suosittelen myös kokeilemaan Benin synttärikakkua täällä >> Benin synttärikakku on tämän kakun tapaan 100% luonnollinen koiran syntymäpäiväkakku.

Ja nyt pois kaikki tekosyyt, tämän kakun leipomiseen et tarvitse edes kakkuvuokaa 😉

DOG BIRTHDAY CAKE RECIPE FOR ALLERGIC / SENSITIVE DOG
For this dog birthday cake you don’t need a cake tin. You can use what ever ovenproof dish! I am using cereal bowl from Marimerkko (5 dl).

For base:
400 grams minced reindeer or lamb meat
1 dl gluten-free jumbo oat flakes
1 dl mixed veggies

For topping and decoration:
Mashed sweet potato (peel, boil and mash with blender, do not add anything)
Raw minced reindeer or lamb meat
Favorite veggies
_________________________
KOIRAN SYNTYMÄPÄIVÄKAKKU RESEPTI (ALLERGISELLE, HERKÄLLE KOIRALLE)
Tämä koiran syntymäpäiväkakku voidaan helposti leipoa ilman kakkuvuokaa. Vuoan voit korvata millä tahansa sopivan kokoisella uuninkestävällä astialla. Itse käytin Marimekon 5dl:n Oiva-kulhoa.

Koiran syntymäpäiväkakkupohja:
400 g poron tai lampaan jauhelihaa
1 dl gluteenittomia Jumbo-kaurahiutaleita
1 dl kasviksia

Koiran syntympäiväkakun kuorrute:
Bataattisosetta (kuori, keitä ja soseuta sellaisenaan)
Raakaa poron tai lampaan lihaa
Kasviksia

1. Put the meat in bowl
2. Add oat flakes
3. Mix by hand
4. Add veggies and keep mixing until dough is smooth
_________________________
1. Laita jauheliha kulhoon
2. Lisää kaurahiutaleet
3. Sekoita käsin
4. Lisää kasvikset ja sekoita tasaiseksi

5. Cover the bowl well with tinfoil
6. Put the dough in bowl and press it on the bottom well. Make sure you press the dough on bottom tightly enough to avoid the cake breaking while icing it. Make sure you get all air off from it.
7. Bake the cake in 200 celsius degrees (390F) for 15-20 minutes, until cake is well-done.
8. Let the cake cool well before removing the tin from bowl. Pour excess liquid off from tin after cooling Hint: avoid waste by pouring the liquid into dog bowl on dog food to give some special taste!
_________________________
5. Vuoraa kulho tiiviisti foliolla
6. Kaada taikina kulhoon ja painele se kulhon pohjalle tiiviisti. Painele huolellisesti kaikki ilmat pois taikinasta, jotta kakku ei murru kuorruttaessa ja leikatessa.
7. Paista kakkua 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä
8. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Kun kakku on jäähtynyt, kaada ylimääräinen lihasneste foliosta pois. Vinkki: kaada ylimääräinen neste koiran ruokakuppiin ruoan päälle antamaan makua.

9. Put the cake on plate
10. Pour some mashed sweet potato on base and spread it on top and borders with batter spatula
11. Shape the topping nicely the way you wish
12. Decorate the cake with raw meat and veggies
_________________________
9. Nosta kakku lautaselle
10. Kaada bataattisosetta kakun päälle ja levitä pinnalle ja reunoille silikoninuolijan avulla
11. Muotoile ja kuvioi kuorrute haluamallasi tavalla
12. Koristele kakku raa’alla lihalla ja kasviksilla

Picasso’s birthday was wonderful. He loved the cake so much and got so excited about gifts. He also got a very special gift that made me cry like a baby. Look at this book!! It has been made of Picasso and BenBen and was actually created when BenBen was still with us. Now we received it and it brought such a warm feeling into my heart. I keep reading it for Picasso tears in my eyes and smiling as I can imagine my two kiddos doing all those adventures together ❤️
_________________________
Pican synttärit oli ihanat! Pikkumies tykkäsi kakusta todella paljon ja innostui lahjoista niin kuin synttärisankarin kuuluukin. Picasso sai todella erityisen lahjan Kanadasta; Petlandia-kirjan, jossa seikkailevat Picasso ja BenBen-veikka. Välillä en näe tekstiä kyynelten läpi, sen verran voimakkaasti menee tunteisiin tämä ylläri. Voin kuvitella Benin ja Picasson seikkailevan ympäri maailmaa niin kuin tässä sadussa. Tätä lukiessani mieleen vyöryy kaikki ihanat muistot nyt pilven reunalla leikkivästä BenBenistä ja rintaa pistää niin valtavasti. Samaan aikaan huulilla on hymy, kun muistan sen onnen, jota saimme jakaa kaikki ne vuodet yhdessä ❤️