Did you know traditional Christmas foods can be even toxic for dogs. Little thing we humans too often forget is that the salt is actually a poison for dogs, their system can’t tolerate it the same way as ours. The smaller dog, the bigger risk. So do not feed your fur baby with your own Christmas food this year, instead pamper them with their own yummy recipes! Now I am sharing BenBen’s favorite one, the one he last Christmas also shared on Finnish Crestie magazine.
_ _ _
Before start:
The best piece of meat you can find from farm as this way it’s fresh and unsalted. If you buy from market, keep focus on natural, unsalted meat. Remember that often meat products from pet stores include crushed bone and/or intestinal which why they do not suitable for cooking.
_ _ _
BenBen’s Honey Crusted Christmas Ham for dog
(4 small hams)
❤️ 400 grams Natural unsalted pork tenderloin, sirloin or fillet
❤️ 1 egg (if your dog is allergic to egg just like Picasso, leave it off and cover with olive oil)
❤️ 1tbs organic honey
❤️ Rice flours (if your dog is allergic to rice just like Picasso, leave it off and use only gluten free crushed oat brans)
❤️ Gluten-free crushed oat brans
______________________
Tiesitkö, että perinteiset jouluruoat saattavat olla jopa myrkyllisiä koiralle? Pieni asia, joka meiltä ihmisiltä usein unohtuu on, että suola on koiralle myrkyllistä. Koiran elimistö ei pysty käsittelemään suolaa samalla tavoin kuin ihmisen. Mitä pienempi koira, sen suurempi riski. Älä siis syötä koirallesi omia jouluruokiasi vaan hemmottele karvaturriasi niiden omilla, terveellisillä ja herkullisilla resepteillä!
_ _ _
Ennen kuin aloitat:
Parhaat ja turvallisimmat lihat koiralle löytyvät suoraan tiloilta ja eläinkaupoista. Eläinkaupan raakalihavalmisteissa on usein seassa luuta tai sisäelimiä, jolloin niiden kuumennusta ei suositella. Ole siis tarkka valinnoissasi. Ostaessasi lihan marketista, valitse natural-valmiste, johon ei ole lisätty suolaa tai muita mausteita.
_ _ _
BenBenin hunajakuorrutettu joulukinkku (koiran joulukinkku)
(4 pientä kinkkua)
❤️ 400 grams Natural porsaan sisä- tai ulkofilee
❤️ 1 kananmuna (jos koirallasi on kananmuna-allergia kuten Picassolla, jätä muna pois ja korvaa oliiviöljyllä)
❤️ 1rkl luomu hunajaa
❤️ Riisijauhoja (jos koirallasi on riisiallergia kuten Picassolla, jätä riisijauho pois ja korvaa kokonaan gluteenittomalla kauraleseellä)
❤️ Gluteenitonta kauralesettä

1.Bring the fillet to room temperature 30 minutes before preparing.
2. Remove the connective tissue and cut into 4 pieces (100 grams each)
______________________
1. Ota filee huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen valmistusta.
2. Poista fileestä kalvo ja jaa filee neljään osaan, noin 100g paloihin.

3. Mix and egg and honey in a bowl. Pour rice flour into another bowl and put crushed oat brans into third one. Dip the meat well in rice flours, then in egg and in the end in crushed oat brans. If your dog has egg and/or rice allergy, grease the meat slightly with olive oil and dip in gluten-free crushed oat brans only.
______________________
3. Sekoita kulhossa muna ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Kaada toiseen kulhoon riisijauhoja ja kolmanteen kauraleseitä. Pyörittele fileepalat ensin riisijauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä kauraleseissä. Jos koirallasi on kananmuna ja/tai riisiallergia, sivele fileepalat oliiviöljyllä ja pyörittele lopuksi ainoastaan gluteenittomassa kauraleseessä.

4. Put the fillets on baking paper on baking tray and bake in 150 celsius degrees (300F) for around 15 minutes.
5. Let the little hams cool. Cut the hams into little pieces and serve or feed your babies with it as little snacks.
______________________
4. Nosta leivitetyt kinkut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 150 asteessa n.15 min.
5. Anna kinkkujen jäähtyä. Paloittele kinkut ja tarjoile koirallesi sellaisenaan tai korvaa namihetket kinkkupaloilla.