Heippa ihanat! Nyt tulee se postaus, josta olen jutskaillut Instagramissa torstaista asti. Tarkoitus oli laittaa IG Story pöhisemään jo eilen perjantaina paikan päällä, mutta Telian laaja verkkosotku onnistui vaikuttamaan myös omaan liittymääni niin mittavasti, että olin täysin netitön koko päivän ja illan. Tämän blondin ja yksisilmäisen ja -korvaisen koiran suuntavaisto oli todellakin koetuksella, kun matkasimme ilman navigaattoria kohteeseen, jossa emme olleet vielä koskaan ennen käyneet.
________________________
Hi lovelies! Finally, finally I am able to share this with you all. As you know, I was going to share something on my IG stories yesterday, but because of the damn internet disaster we had caused by Telia, I didn’t have service in my phone at all. By this I had no navigator either which drove me crazy a bit, as the sense of my direction is so bad. You can imagine a blonde with one eyed and one eared dog trying to find the correct location lol. After all we got there and well in time!

Oletko jo kuullut, että Helsingin eläinsuojelu yhdistys HESY ry avaa uuden eläinsuojelukeskuksen Helsingin Pitäjänmäkeen, Muonamiehentie 7:ään marraskuun lopulla? Olin kutsuvieraana eilen perjantaina järjestetyssä pressitilaisuudessa ja pääsin tutustumaan uusiin tiloihin, sekä kissa-asukkaisiin nenätysten paikan päällä. Koirat eivät olleet vielä päässeet muuttamaan tiloihin, sillä koira-aitauksen rakentaminen oli vielä kesken, asuintilat sisustamatta ja lattiat pinnoittamatta. Käyn tervehtimässä koirakavereita tuonnempana sitten, kun muutto on valmis ja asukkaat asettuneet uusiin tiloihin ilman vilinää ja melskettä.

Uusiin tiloihin on rakennettu tilavat asumukset 17 koiralle, 200 kissalle ja 10 kanille. Kokonaispinta-ala on huikeat 2000 neliömetriä ja ensi kertaa yhdistyksen kaikki toiminnot ovat saman katon alla. Uusi kiinteistö mahdollistaa myös täysin uudenlaista toimintaa, alakerran HESY-areenalla kodittomia koiria voidaan kouluttaa ja ne saavat aktiviteettia vaikkapa agilityn parissa. Uudet tilat mahdollistavat myös valistus- ja opetustoiminnan ja osa neliöstä on tarkoitus vuokrata ulkopuolisen, eläinsuojelutoimintaa tukevan liiketoiminnan käyttöön, jotta yhdistys saa vuokratuloja. Rakennuksesta löytyy myös HESY ry:n eläinsuojelupuoti.
________________________
I was invited to press event of grand opening of new animal protection center in Helsinki. The animal protection center will be opened end of November 2019 by HESY. HESY is animal protection organization of Helsinki, the organization does amazing work with saving abandoned animals in capital region of Finland. Yes, unfortunately we also have those people giving up on their pets, dropping them out of car on the roads and releasing exotic animals to the nature. Despite our law is strict and we don’t have animal cruelty like in other countries like in USA and China as I have seen with my own eyes, we still have our problems here, too, and we also need this kind of centers to save those innocent, poor babies from cruel humans.

HESY bought this new amazing building for 1,8 million euros which is around 2,2 million dollars, and they renovated the whole building to fit perfectly for this animal protection purpose for around 1,1 million dollars. Now the new center has amazing premises for 200 cats, 17 dogs and 10 rabbits. The new center also enables new kind of activities for homeless dogs, even agility on their own HESY Arena, and different kind of events and lectures when dog are not using the area. They also have a little boutique they sell different kind of stuffs to support organization.

Dogs were not yet moved into the building yesterday because the fence outside was not done and the flooring and interior design were not done yet finished on their inside area. I will go to meet them when the move has been completed.

Kiinteistö ostettiin vuonna 2018 1,8 miljoonalla eurolla ja sen remontoiminen maksoi lähes miljoona euroa. On upeaa, että meillä on Suomessa tällainen paikka kodittomille; hylätyille ja huostaanotetuille eläimille. Samaan aikaan täytyy muistaa, kuinka äärimmäisen surullista on, että meidänkin maassamme tällaista tarvitaan. Olen tehnyt eläinten pelastustyötä vuodesta 2013 ja nähnyt asioita, joista mieleni ei toivu koskaan. Pahimmat kokemukseni sijoittuvat eri osavaltioihin USA:ssa, josta olen myös omat koiralapseni pelastanut, ja Kiinaan. Vaikka eläinsuojelulakimme Suomessa on hyvä, on parantamista vielä monella sarkaa. Se isoin parantaminen täytyy kuitenkin tapahtua meissä itsessämme, ihmisissä.

HESY ry tekee kokonaisvaltaisesti arvokasta ja kunnioitettavaa työtä. Minulle oli suuri kunnia olla osa tuota tärkeää päivää eilen. Liikutuin suuresti tilat nähdessäni ja keskutellessani henkilökunnan kanssa, sillä kaikkialta välittyi huolenpito, ammattitaito, lämpö ja rakkaus. Vastaavia tiloja en ole nähnyt missään muualla maailmassa, ja olen nähnyt eläinsuojelukeskuksia ja yhdistysten tiloja lukemattomat määrät ympäri maailmaa. HESY:n uudet tilat on suunniteltu ja sisustettu eläinten lajityypilliset tarpeet huomioiden ja ne ylittävät reilusti lakisääteiset vaatimukset.

Kissat olivat jo muuttaneet rakennukseen, ja niiden tilat olivat kuin kauneimpia lastenhuoneita ikinä. Olen yhä silmät sydäminä, kun muistelen eilistä päivää, tämä on isosti hyvän mielen juttu!
________________________
The best thing is that HESY is not a kill shelter but those fur babies are able live in the house as long as their have to. HESY’s target is to find forever home for each of them and they work hard for finding the best match for everyone.

As I told the dogs were not in the house yet, but I met those adorable cats and was introduced with their kennels. Those kind of kennels I have never seen anywhere else before, they were like baby rooms. All kennels have been designed and built with professionals and they hit all the standards our strict law has set.

Miten voimme auttaa HESY:ä?
Lahjoitukset auttavat aina, vapaaehtoistyöstä on myös iso apu. Lähtökohtaisesti ensimmäinen askel on kuitenkin kantaa vastuu omista valinnoistaan, eli huolehtia siitä, että ei itse aiheuta omalla toiminnallaan lisää ongelmia tai ikäviä tilanteita. Älä siis hanki lemmikkiä, mikäli sinulla ei ole riittävästi aikaa, tai riittävät puitteet sen asettamille rotu- tai lajikohtaisille vaatimuksille. Älä hanki lemmikkiä, mikäli sinulla ei ole mahdollisuuksia ylläpitää sen laadukasta, terveyttä edistää ruokintaa ja elämäntapoja, tai mahdollista tarjota sille sen vaatimaa koulutusta tai aktiviteetteja. Kun löydät kadonneen eläimen pääkaupunkiseudulla, ilmoita siitä Viikin löytöeläintaloon.

Iso kiitos HESY:lle ja kaikille muille, jotka antavat elämästään palan toisten hyvinvoinnille. Pidetään yhdessä huolta. ❤️
________________________
How can we help animal protection organization of Finland?
Donations always help, so do the volunteers. But the first step is making sure we do not cause the problems or more harm by ourselves and by our own action. Do not get a pet if you do not have time or money enough for offering them all they need, including nourishing food and good quality lifestyle. Do not get a pet if you have no possibilities to offer them vet services and training they needs. And when you find a missing animal contact the shelter on your own area. Thank you.

Thank you HESY and all others who give part of their life for taking care of others. Let’s take care all together ❤️