My Birthday. It was day well spent with my loved ones. I have never felt this way before, never, even tho we have spent my birthday same way for years by my wish. Birthday has always been very regular day to me, because I have never had a tradition to celebrate my own. Always on my birthday I have felt sadness, always. When I was a child I was afraid if no one comes to my party, and my fear came true. I was also the one who very rare got invited to other’s. And when I went to party and brought my gift I was bullied because my gift wasn’t as good as others. It was miserable and it still gives tears in my eyes when I think about it. I don’t feel sad because of the gift I gave, I am thankful I had even anything to bring with. I am sad because of those kid who acted that way, who made me feel so very sad.

After all I think because of the sadness I have decided to not celebrate my birthday when I got older. As I said, I have never felt this way before, on my birthday I mean. The happiness. The pure happiness mixed relaxed and comfort. Lately I’ve been stressed of BenBen, very stressed. I so much wished he would be there spending my birthday even one more time. On my birthday I always even more keep focus on my loved ones, to show them how much I love and care. And so I did today, but today it very magical way gave me something I will never forget: the peace with my past.
_____________________

Syntymäpäiväni. Se oli tänään, ja siitä muodostui hyvin erilainen kuin koskaan ennen. Olen ollut synttärikammoinen käytännössä koko ikäni. Syntymäpäivääni on liittynyt paljon tunteita, joista on muodostunut ikäviä muistoja ja kahleen tavoin perässä roikkuvia mörköjä. Vaikka olen paljon käsitellyt omaa elämääni ja historiaani, on asioiden avaaminen yhä hankalaa. En ole koskaan sopeutunut suomalaiseen kulttuuriin, omaksunut sitä, ja huomaan lukottavani monia asioita suomenkielellä puhuessa. Tässä onkin yksinkertainen syy siihen, miksi kaikki kirjoitukseni alkavat englanninkielellä, ja minkä vuoksi joitakin postauksia en käännä suomeksi lainkaan. Tätäkin asiaa avaan paremmin yllä englannin kielellä.

Anyway, tämä päivä teki ison poikkeuksen syntymäpäivääni. Poikkeuksen, joka kantaa varmasti läpi elämän. Tämä päivä toi minulle rauhan ja syvän turvallisuuden tunteen.

❤️I woke up for BenBen’s staring which made me laugh and kiss him like a kissing machine until he looked like he giggled. It melted my heart.

❤️We started our day with caramel cream cake I had baked yesterday.

❤️And for a sweet dessert I enjoyed some of those most lovely KitKat white my soul twin Sandi from Austria sent me a while ago. Gosh it was yummy!!

❤️ Because BenBen loves car rides we took them both for little ride today, again.
_____________________
❤️ Heräsin BenBenin tuijotukseen. Voiko olla suloisempaa tapaa herätä? Ei varmasti voi! Pussasin Benin ihan tainnoksiin, ennen kuin noustiin aamupalalle.

❤️ Aamu alkoi kinuski-kermakakulla, jonka olin leiponut valmiiksi edellisen päivänä. Kerran vuodessa sitä voi aloittaa aamunsa näin. Eikö?

❤️ Ja aamupalajälkkäriksi herkuttelin Sandin lähettämiä KitKat Whiteja. Damn!!! Tälle valkosuklaahirmulle kelpasi!

❤️ Koska BenBen rakastaa autoilua, kärrättiin lapset aamupäiväajelulle.

We were going to have lunch at home but because BenBen had such a great energy levels and was excited to spend some more time outside, we packed the lunch with us and went to picnic. And now them super good news: BenBen even ran on the meadow. It was just a short ran until he got exhausted, but his happiness was palpable. It made me smile and cry same time, I ran to him, lifted him in my arms and made our happy dance while he put his nose on my cheek which means kissing his way. I was so happy! After that we went to pick up some sodas from Mattilan Kauppa, and I fed him with banana we always carry with as extra now when he’s keeping losing weight.

This day made me think about my life, my past and my birthdays. And celebrating. After all I noticed I didn’t feel sad today but happy. Very happy. Very comfy. And very safe for having my babies around. And most loved woman in the world. It feels amazing I can be myself: I can show my happy dance, my weird moves and laugh loudly as I do, I can speak with my puppies mouth and do other weird things I everyday do, and still feel loved, appreciated and accepted as who I am. I am not scared, I am brave and strong enough to protect myself and by that others. I am happy. And most happy I was for my both little babies were able to spend this wonderful day with me.
_____________________
Meidän oli tarkoitus nauttia lounas kotosalla, mutta koska Benin energiatasot olivat tavallista paremmat, ja koska hän oli innokas lähtemään ulos, pakkasimme lounaan mukaan ja suuntasimme piknikille. Ja nyt ne parhaat uutiset: Ben otti muutaman juoksuaskeleen niityllä. Askel oli kevyt ja täynnä riemua. Ja se täytti myös minut puhtaalla ilolla. Nappasin Benin syliin ja teimme happy dancemme, keikuimme ja heiluimme kuin hölmöläiset, niin onnellinen olin. Tästä suuntasimme Mattilan Kaupalle ostamaan kylmät limpparit ja ruokkimaan Benin välipalalla.

Tämä päivä sai minut pohtimaan elämääni, menneisyyttäni ja syntymäpäivää. Ja sen juhlimista. Huomasin tuntevani iloa, onnea ja turvallisuutta. Ennen kaikkea siitä, että olen rakastettu sellaisena kuin olen; omana itsenäni. Voin tehdä hullunkurisen onnentanssini, laulaa vaikken osaa ja nauraa kovaan ääneen, puhua pikkuvauvojeni suulla ja tehdä mitä oudoimpia juttujani ja saada silti osakseni hyväksyntää ja rakkautta. Minun on hyvä olla. Olen onnekas, ja hyvin onnellinen. Ja tällä hetkellä kaikkein onnellisemmaksi minut tekee se, että sain nauttia tämän päivän molempien pikku nahkojeni kanssa.

❤️ We had a nice stroller walk. BenBen is not allowed to walk more than only few minutes in a day, and not at all if he’s not willing. Today he was but he still mostly enjoyed of his ride in stroller. We went to say hi for sheep, too.

❤️ Picasso always keeps an eye on me while ride, like making sure I am there and not disappeared. He’s such a mama’s boy.

❤️ Boys new water bottle to bring with while day walks. Moomins on it, of course!!
_____________________

❤️ Kävimme ihanalla kärrykävelyllä nahkalasten kanssa. Matkalla kurkattiin ja moikattiin taas lampaita, ja hörpättiin välillä vettä. Muistakaahan pitää vesipullo mukana, kun ulkoilette.

❤️ Picasso kääntyy aina välillä katsomaan, että mami ei ole kadonnut ohjaksista. Picasso on jäätävä mammanpoika, vielä pahempi kuin Ben. Ihana!

❤️ Poikien uusi vesipullo kulkee mukana joka päivä. Muumeja, totta kai!