Yesterday was such a typical Monday: hard and busy all the ways. As you all know I am not a Monday person at all, all other days are OK but there is something very horrible in Mondays to me. Actually there are many horrible things in Mondays haha. Anyway, Mondays are not my days at all.

The most bad thing in Monday is an alarm that wakes me up after two lovely rest days meaning weekend and no early wake ups. The second horrible thing is my slowness which is because of the alarm. The Monday is a day I will be late no matter how early I wake up – no can do, this happens to me every Monday during the day. This is why I do my best to avoid all meeting on Monday, it is so very embarrassing to be late. I have had the same problem with Mondays all my life: I missed the bus at school on Mondays, I was late for lessons because something unexpected always happened to me. I was late for hobbies and I was always the person who other people had to wait. But only on Mondays. I have tried everything, believe me I really have. After all I have seen the best way to survive from Mondays is to make them to be as nice as possible and make sure I will do only paper works on Mondays.

..and what do you think, does this little thing in my bed on Monday mornings help me to be more cheerful and effective? NOPE.

________________________________

Eilinen oli tyypillinen maanantai: painajainen. Kiirettä, kiirettä, kiirettä ja syvää väsymystä. En ole maanantai-ihminen, se on varmasti käynyt monelle lukijalleni selväksi. En inhoa maanantaita, ne vaan yksinkertaisesti eivät taida tykätä minusta, tai sitten niiden mielestä on todella kiva pilailla kanssani. Suurin syy vaikeille maanantaille on herätys. Ihana mielikuva noista kahdesta ihanasta päivästä, viikonlopusta, kun ei tarvitse herätä kellon soittoon katoaa kuin tuhka tuuleen maanantai-aamuna. Herätys uuteen viikkoon rentoilun jälkeen ottaa päähän, siinä ei auta mielikuvaharjoittelut, rentoutuminen eikä paraskaan aamiainen. Miksi se ottaa päähän? Siksi, että tuollainen kaava ei yksinkertaisesti sovi minulle. Pitäisi olla jonkinlainen välipäivä, palautuminen, sunnuntain ja maanantain välillä, jotta maanantai ei olisi niin takkuinen. Maanantaisin olen h i d a s, liikun kuin hidastetussa filmissä ja tsupparoin siellä täällä ennen kuin pääsen lähtemään. Sama se, miten aikaisin herään tai menen nukkumaan, maanantaisin olen myöhässä. Tämä ongelma on ollut minulla kouluajoista asti ja usko pois, kaikkea on kokeiltu. Asenteestahan se suurimmaksi osaksi on kiinni, mutta ihan tosi, maanantaisin minulle sattuu myös ne aikataulua jarruttavat asiat, kuten tekniikka-ongelmat ja muut itsestä riippumattomat solmut ja kiemurat. Olenkin katsonut parhaaksi välttää tapaamisia maanantaisin, ja pysyä visusti paperihommien ääressä koko päivän.

Vaikka maanantait ovat vaikeita, voi niistä silti tehdä mukavia. Tämä onkin tapa, jolla olen oppinut nauttimaan maanantaista huolimatta siitä, että olen todella maanantai-kammoinen ihminen, siis ihan tosi, mä pelkään maanantaita. Töiden jälkeen laitan maanantai-iltaan kaikkea mukavaa: hyvän leffan, hemmottelua, hyvää sapuskaa.. kaikkea sellaista mieltä ihanasti parantavaa hommelia. Sounds good, eikö? Jos sinullakin maanantait takkuaa, kannattaa kokeilla. Tee maanantaista hemmottelupäivä.

..ja miten muuten on, onko täällä joku, joka ajattelee että tämä pieni möykky sängyssäni maanantai-aamuisin tsemppaa kohti virkeää päivää? No ei ihan. BenBen kytkee päähän vain yhden ajatuksen, ja se on ‘nuku maanantain yli, niin minäkin teen’. Jotenkin ilkikurinen tyyppi 😀

But now back to the yesterday.. After work when I got home I took my silly baby BenBen for spending a special mama&BenBen time together. There was a lovely gift waiting for him in pet store, if you ask from me the Mondays are the best days for this kind of lovely things. But what did my baby do when I put him to sit on his own sofa on back seat? He tried to climb to the front seat and I said ‘no’. So after a little fight we had he decided to pee on his bed. If I was a good mom I would take him back home to show he did very wrong. But because of Monday and because I was promised him this day I didn’t do this. I took him to the shopping center and pampered him all way I could. And yes, I felt much better after all no matter the pee on car and horrible bill from the cleaner’s. PS. Look at his happy face when he finally got on the front seat with me.

________________________________

Mutta hei, takaisin eiliseen, maanantaihin. Syy sille, miksi tämä postaus ei tullut eilen, on yksinkertaisesti MAANANTAI, heh. Kuten sanoin, maanantaisin teen niitä parhaita juttuja, jotta olo olisi mahdollisimman kiva. Eilen päätin käyttää sen BenBenin hemmotteluun, sillä siitä jos mistä tulee hyvä mieli. Bentley osaa arvostaa ihan kaikkea ja ilon ja rakkaudenpuuskan näkee naamasta silloinkin, kun jännittää. Tähän mainittakoon, että Bentley on rescue-koira, joten jänniä paikkoja on joka nurkan takana, mutta kovasti ollaan menty eteen päin neljässä ja puolessa vuodessa.

Raision Mustissa ja Mirrissä odotti paketti, joka meidän oli tarkoitus noutaa ihan ensimmäisenä. Bentleyllä on auton takapenkillä oma matkustussohva, jossa hän tapansa mukaan matkustaa aina. Eilen oli kuitenkin iso kiukku, ja kävimme kovaa käden ja tassun välistä vääntöä siitä, että pikku-miehen paikka on takapenkillä eikä edessä minun kanssani. Minä sanoin ‘ei’, Bentely sanoi ‘kyllä’. BenBen vihelsi pelin voitokseen sillä, että pissasi sohvaansa kesken ajomatkan. Jos olisin hyvä äiti, tiedätkö, sellainen ihana, oikeaoppisesti koiralapset kasvattava mami, olisin kärrännyt pojan kotiin. Mutta kun MAANANTAI! Eihän tämä nyt näin voinut mennä, eihän? Ei. Joten pesun jälkeen Bentley istui sylissä (tai kuten kuvasta näkyy, makoili, eikä yhtään katuvaisena), ja köröttelimme viettämään ihanaa mama-BenBen -aikaa.

Bentley was so excited as always when we go to pet store together. He scares a lot but same time he is super curious. I felt so good when I saw the happiness on his face.

________________________________

Oli ihan oikea päätös pitää suunnitelmista kiinni. Lapsiin tietyt asiat toimivat, mutta koiriin, etenkin Bentleyn tapaisiin hyvin vähän aivosoluja omaaviin pelastettuihin höppänöihin ei ihan samat metkut sovi. Pikku-kaveri jännitti, mutta samaan aikaan oli hyvin utelias.

What did he get:

♥ At first BenBen got a new name tag
♥ ..and his name on it and my phone number on the other side of course
♥ I also pampered him with new dishes (he LOVES Moomins!) and his favorite baby foods
♥ And he also got his gift from pet store. I have always teased him by telling him he lookalike Yoda which is truth but he also loves Star Wars as much as I do.. or I guess so lol

________________________________

Hemmottelupäivän satoa:

♥ Ihan ekana ostettiin uusi nimilaatta pantaan
♥ ..johon Bentleyn nimi koko komeudessaan ja taakse puhelinnumeroni
♥ Lisäksi hemmottelin Beniä uudella ruokalautasella (Bentley rakastaa Muumeja!) sekä lemppari vauvan ruoilla. Bentleyllä ei ole hampaita, jonka vuoksi hänelle tehdään ruoka aina itse, ja toisinaan herkutellaan valmiilla soseilla ja puuroilla.
♥ Ja sitten se paras: IKIOMA YODA! Bentley rakastaa Star Warsia, tai siis niin minä ajattelen, koska olen itse ihan jäätävä fani heh. Ihanaa, että Mustiin ja Mirriin on tullut koirille oma Star Wars -sarja! Bentley on Yodan lähes-identtinen kaksonen, jonka vuoksi tämä lelu, vaikka itse olenkin enemmän Darth Vader -tyyppiä. Minä en siis päätä ihan kaikkea 😀

♥ As you see, happy boy with his new Star Wars toy
♥ ..and with baby food
♥ I can tell the food is not looking so yummy but oh, the smell and taste is wonderful (banana-raspberry). I never want to serve anything I wouldn’t eat myself to my baby. Oh, there is actually one thing: chicken necks lol. He loves them!
♥ Such a proud boy with his new name tag

What did I get? I got a lovely mood by pampering my baby and nice dinner in bed by watching Shape Of Water -movie. Ah, such a perfect Monday no matter I hate Mondays.

________________________________

♥ Kuten näet, iloinen poika uuden lelunsa kanssa
♥ ..ja lemppari herkut
♥ Jep, vauvojen tuorepuurot eivät ole erityisen herkullisen näköisiä (kuvassa banaani-vadelma), mutta oih, ne on vaan niin hyviä! Jo pelkkä tuoksu vetää meikäläistä puoleensa.
♥ Bentley uuden nimilaattansa kanssa

Omaan iltaani mahtui hyvää ruokaa sekä puhutteleva elokuva Shape Of Water. Täydellinen maanantai, päivä, jota inhoan. 

Tänään tuli varsin Bentley -painotteinen postaus, mutta Bentley onkin ihan parasta. Hän joka kaverin tuntee, tietää mistä puhun.