Oh I am tired. So super tired after all night ham baking and all morning and afternoon Christmas food preparing. After I got them all done we started to eat and all day and night long we really have been laying in bed by eating, drinking Coca Cola and watching Christmas movies.

So the ham I promised to bake for little BenBen was in the oven over night but I needed to get up every 3 hours to check the temperature of ham out for making sure it will be perfect and in time. And oh, it really was – the ham was such an amazing and Bentley also truly loved it. We got about 6 kilos ham and baked it in 100 degrees for almost 9 hours. Before baking I rinsed the ham with very cold water and dried well, I put it in the oven when the temperature was 10 degrees inside the meat. The final temperature was 83 degrees when I took it out form the oven and let cool.

Anyway, I got up from bed at 8 am to prepare some carrot casseroles, roast, salads and other Christmas foods for dinner. After those we stared to bake some gingerbread cookies with my little baby and oh how fun we had! ♥ BenBen is such a cutie!

_____________________________________

Voi ja oih sentään, olen ihan puhki. Ensin kova kuume, sitten pikapika parantelu lääkäkin määrämien rohtojen avulla ja tänään huomattavasti paremmissa voimissa mutta totaalisen väsy. Viime yö meni kinkkua paistaessa ja vajaan 9 tunnin jälkeen meidän possusta tuli kertakaikkisen upea. Kypsyys oli täydellinen ja rakenne kertakaikkisen herkullinen. Otin kinkun kolme tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön, otin pois muovista sekä irroitin verkon. En missään nimessä tykkää paistaa kinkkua verkon kanssa, vaikka se kuulemma pitää kinkun paremmin kasassa. Huuhtelin kinkun kylmällä vedellä ja tyrkkäsin sen uuniin kun sisälämpötila oli 10 astetta. Tähän riitti se kolme tuntia, kinkku oli reilut viisi ja puoli kiloa. Kyseessä oli tuorekinkku, ei pakastettu.

Kinkusta tuli siis mehevää, kiitos ahkeran sisälämpötilan tarkkailun eli kolmen tunnin välein pirisevän herätyskellon. Loppuajasta herätyskello tosin pirisi kahdenkymmenen minuutin välein viimeiset kaksi tuntia, mikä selittänee tämän karmean väsymyksen nyt illan suussa. Tähtäsin 83 asteen sisälämpötilaan ja sillä siis onnistuttiin täydellisesti.

Kahdeksalta nousin valmistamaan porkkanalaatikkoa, paistia, salaatteja ja muita jouluruokia, kinkku jatkoi vielä kypsymistä uunissa. Nämä sain uuniin heti kun kinkku oli valmis ja sitten käytiinkin suoraan leipomusten kimppuun. Laatikoiden paistuessa leivoimme Bentleyn kanssa pipareita ja voi vitsiläinen sentään meillä oli kivaa! Tämä pieni mies on ihan ihmeellinen tenava, oih! ♥

We also decorated them cookies, of course we did! Bentley loves the green color which why we mostly used it.

_____________________________________

Piparit tietysti myös koristeltiin. Bentley tykkää vihreästä, joten käytettiin vihreää väriä melko villisti.

After decorating we both were hungry and so excited to taste some Christmas foods. Bentley posed with his own ham and casserole so very handsome way. Look at his little face: how proud he was! Adorable little sweetie-pie isn’t he?!

Need to say the Finnish style Christmas food is not beautiful looking at all and actually it sounds very horrible as well. I have no idea why we put all foods in the same plate because it really looks like a bio waste on a plate – we should use different plates but believe or not these all foods taste the best when they are mixed a bit together. But as I said it looks not nice at all.

♥ Bentley was so proud of his own carrot&rise casserole
♥ My Christmas food plate
♥ Such a lovely Christmas mustard for ham
♥ Bentley was very excited to try his ham

_____________________________________

Koristelun jälkeen oltiin molemmat ihan hurjan nälkäisiä eikä meinattu malttaa odottaa, että päästää sapuskan kimppuun. Täytyy muuten sanoa, että suomalainen jouluruoka on kerrassaan hurjannäköistä, kun kaikki makoilee keskenään samalla lautasella. Lisäksi aina kun kerron ulkomaalaisille ystävilleni mitä Suomessa jouluisin syödään, tulee viimeistään maksalaatikon kohdalla se kuuluisa poskienpullistelu-ilme. Tänään mietin, että kaikki pitäisi laittaa eri lautasille että näyttäisi sievältä, mutta koko jutun juju siitä vain lähtisi: eikö idea nimenomaan ole se, että maut täydentävät toisiaan. Mitä enemmän eri joulumakuja samalla lautasella yhdisteltäväksi, sen parempi.

♥ Bentleyn oma riisi-porkkanalaatikko
♥ Minun jouluateria osa yksi
♥ Ah, tämä Turun sinapin juhlaversio on hurjan hyvää kinkun kanssa
♥ Bentley oli todella innoissaan omasta kinkustaan

Of course we had some desserts also and as I said all night long we have stayed in bed with food and sweets. I love Polly candies and soft self baked gingerbreads with lots of decoration.

Wish you all have a lovely Christmas night. ♥

_____________________________________

Jälkkäriksi Polly-karkkeja ja pipareita. Vitsiläinen sentään, näitä uusia Pollyja ei voita kyllä mikään! Pinkkejä saa Ruotsista ja mintunvihreä pikkupussi löytyy ihan Prismasta. Pipareiden täytyy olla minulle pehmeitä ja aina itse leivottuja. Niin ja paljon kuorrutetta tietysti. ♥

Ihanaa jouluyötä.