To me it’s very important to take a moment to myself at times. Sometime it’s enough to take just a half an hour for yoga or 20 mites for sauna; the thing is that I am alone with my own thoughts. My mind needs these kinds of moments sometime for keeping me in balance.

One of the most lovely thing to take a moment for myself happens all the time when I am in Tallinn. There is my favorite place in the Old Town called Maiasmokk Kohvik. This place is oldest cafe in Tallinn at Pikk street; beloved meeting point since 1864. You can really feel and taste the history during the visit which why I truly love this place.

__________________________________________

Minulle on tärkeää ottaa toisinaan aikaa ihan vain itselleni.  Se voi tarkoittaa parinkymmenen minuutin joogaa, saunomista tai pientä kävelylenkkiä; tärkeintä on, että olen itsekseni omien ajatusteni kanssa. Mieleni tarvitsee tätä pientä asiaa pysyäkseen hyvässä tasapainossa, mikä vaikuttaa merkittävästi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiini.

On olemassa eräs taianomainen paikka, jossa mieleni tekee aikamatkan 1800 luvulle. Tulen tänne inspiroitumaan, sillä inspiraatio on asia, joka saa minut poikkeuksetta rentoutumaan. Tämä paikka on Tallinnan vanhin kahvila Maiasmokk Kohvik, joka sijaitsee kohteessa Pikk tn 16. Täällä voit todella maistaa maut, joita venäjän keisarit suorastaan rakastivat.

Maiasmokk Kohvik is very dear cafe to me also because there is only good memories. As I said at times I need to take a moment for myself and here I can do it perfectly. The beautiful place with very historical and artistic interior makes me feel like I just traveled to the past and puts me to think about how was the life at 1800s. And this curious feeling inspires me and always by inspiration I got relaxed. Maiasmokk such a perfect place for writing and sketching or just for dreaming and relaxing – for taking a moment for yourself.

__________________________________________

Maiasmokk Kohvik on minulle rakas kahvila, siihen liittyy ainoastaan hyviä muistoja ja se nostaa tunteet pintaan monella tapaa. Tänne historian ja taiteen keskelle on hyvä tulla rauhoittumaan, toisinaan kirjoittamaan, toisinaan luonnostelemaan uusia projekteja. Täällä mieleni rauhoittuu ja kehoni rentoutuu, täällä on vuodenajasta riippumatta taianomainen tunnelma.

I love Maiasmokk Kohvik especially at Christmas time when it’s cold and snowy outside and all Christmas pastries and cookies are luring me to step in. There is also a lovely restaurant upstairs and little chocolaterie called Marzipan Room next to cafe. If you need to find some handcrafted pralines as a gift for you loved one I really recommend you to try these.

Worth to try at Maiasmokk Kohvik in Tallinn Old Town:

♥ different  cheese cakes like this Kama Tort in English as well Kama tart (kama means roasted flour mixture)
♥ sweet swiss rolls especially this Pipargoogi Rull in English gingerbread cookie roll, yum!
sokolaadi riccota tort in English Chocolate Ricotta tart. I love the taste of fresh raspberries on the top, yum!
♥ lovely handcrafted pralines

__________________________________________

Joulun aikaan Maiasmokk on entistäkin tunnelmallisempi ja mukaan tarttuu joulumieli. Valikoimaan vierivät ihanat piparkakut sekä teeman sopivat kakut ja leivokset. Yläkerrasta löytyy myös ravintola ja kahvilan vieressä on pieni suklaapuoti, jota kutsutaan Marzipan Roomiksi.

Kokeilemisen arvoisia makuelämyksiä Tallinnan ensimmäisessä kahvilassa vanhassa kaupungissa:

♥ erilaiset juustokakut, kuten tämä herkullinen Kama Tort, suomeksi talkkunajauhoista valmistettu torttu
♥ makeat kääretortut. Joulun aikaan tämä herkullinen Pipargoogi Rull eli piparikääretorttu on sitä jotakin, oih!
sokolaadi riccota tort on herkullinen suklaajuustopiirakka koristeltuna tuoreilla vadelmilla.
♥ ihanat käsintehdyt konvehdit, löydät nämä Martzipan Roomista kahvilan vieressä.

Sometime I just go there for enjoying my morning tea which is always green tea – my all time favorite. If I am hungry I may have some breakfast. My favorite breakfast there is mango-cottage cheese croissant with some of their Morning vitamins like fresh squeezed orange juice or berry smoothie. Also Maiasmokk traditional breakfast calle Maiasmokk Breakfast is always such a lovely choice – I warmly recommend you to try if you want to pamper yourself nicely. ♥

__________________________________________

Joskus käyn täällä vain nauttimassa aamuteen. Jos olen nälkäinen, nautin myös aamiaisen. Suosikkini aamiaiseksi on ehdottomasti mango-raejuusto croissant sekä kahvilan oma “aamu vitamiini”, joista suosikkejani ovat tuorepuristettu appelsiinimehu sekä marjainen smoothie. Myös Maiasmokk Breakfast -aamiainen on kokeilemisen arvoinen, todellista namia sinulle, joka tahdot hemmotella itseäsi ravitsevasti heti aamusta. ♥