Lots of talk about how the world has changed: the things were so much different when our grandmothers were young. So much has happened. But I am curious to know whether the world has changed without people? So is the world really changing by changing people with itself or are the people changing the world step by step?

I have changed a lot or course by growing up but also in a different way I guess – or feel actually. And that’s the most important think in changing; to feel it. Those things I were worried about before I am not anymore and now I am talking about body issues like weight, cellulite, belly rolls, loose skin.. I am a grown woman with my own thoughts, own values and own body and finally feeling good in it just the way it is.

_________________________________________

Kuulen paljon puhuttavan, kuinka maailma muuttuu ja kuinka maailma on muuttunut sitten isoäitiemme nuoruuden. Asiat olivat erilailla ennen, paljon on tapahtunut.. Itse silti pohdin, että muuttuuko maailma kuitenkaan ilman ihmistä? Muuttuuko siis maailma ja me sen mukana, vai onko kuitenkin niin, että me ihmiset muutamme maailmaa askel kerrallaan?

Minä olen muuttunut paljon, tietysti henkisen kasvun myötä, mutta myös toisella tapaa. Tunnen sen. Ja juuri se on mielestäni muutoksessa se tärkein asia: muutoksen tunteminen omassa itsessä. Ne keholliset asiat, joista olin joskus huolissani, eivät vaivaa minua enää. En ole enää huolissani painostani, appelsiini-ihosta, vatsamakkaroista enkä roikkuvasta ihosta, jota minullekin jäi muistoksi painonpudotuksesta. Olen aikuinen nainen jolla on omat ajatuksensa, omat arvonsa sekä oma keho, jossa tunnen viimein olevani onnellinen.

For so many years I tried to please others by making my body to look “better” but I didn’t really realized that. I really thought I was doing this for my own good but no, no, no. How blind I was! I finally understood the truth when I over and over again after hitting my goal found myself by looking at my body unhappy. And because I so baldly wanted to be happy I had no choices to do anything else but face the truth. I asked myself ‘where is the problem when I am not happy after I got what I wanted?’

That was the big question to me that woke me up. ‘Where is the problem when I am not happy after I got what I wanted?’ I understood I had not chased my own goals but dreams of others: all I really wanted was to be happy in my own body without stress. My real meaning my own goal was and still is the body positivity.

_________________________________________

Monta vuotta – – aivan liian monta vuotta  – yritin miellyttää toisia ja saada kehoni näyttämään “paremmalta”, sellaiselta kuin sen olisi pitänyt näyttää. Kuljin niin silmät ja mieli ummessa, etten tosiaankaan tajunnut jahtaavani kaikkea muuta kuin sitä mitä itse halusin. Ymmärsin totuuden vasta siinä vaiheessa, kun kerta toisensa jälkeen tavoitteet saavutettuani löysin itseni katsomasta peilikuvaani tyytymättömänä näkemääni. Mikä oli pielessä, kun en ollutkaan tyytyväinen saavutettuani haluamaani? Oli aika nostaa kissa pöydälle ja katsoa silmiin totuutta: mitä minä itse todella halusin?

Ainut asia mitä todella halusin oli olla onnellinen ja voida hyvin, syödä ilman stressiä ja liikkua sen verran mitä hyvältä tuntui. Asia, jota todella halusin oli hyväksyä kehoni sellaisena kuin se on, muuttamatta sitä.

So what was the key? That’s what my new and old Instagram followers and you dear blog readers ask me pretty much nowadays: seems like you have seen the change in me too which makes me very happy and also proud of myself. Well the first step really was to stop weighing myself. It took few weeks to handle the uncertainly in my head but after that my mind really gave up and the weight really lost its meaning to me. This was the first thing that made me feel so much better in my own body and mind.

How to be more body positive:

♥ Learn to know your body, face it with and without clothes: watch it and touch it for getting know it.
♥ Stop weighting you: the weight tells nothing about your beautiful soul and character.
♥ Treat yourself with beautiful words everyday: be kind to yourself. Treat yourself they you would like each other to treat you. And also do the same for others.
♥ Treat yourself with healthy food that nourish your body but also pamper your mind with ingredients that makes you feel happy.
♥ Stop hurting your body with too much exercise or exercise that doesn’t feel good to you. Move your body the way you like and the way that makes you feel energetic.
♥ Don’t hang out with negative people: you don’t need bad energy in your life at all so make sure your sharing your special time with someone who really appreciate you the way you are.

_________________________________________

Oravanpyörästä, omista peloista ja negatiivisesta ajatusmaailmasta oli vaikeaa päästä eroon. Sairastuin ensimmäisen kerran syömishäiriöön ollessani vain 11-vuotias, joten taakkaa reppuselässä oli aika rutkasti. Usko siis kun sanon, että se on mahdollista: sinäkin voit oppia hyväksymään kehosi täysin ja tuntea olosi vapautuneeksi ja onnelliseksi siinä juuri sellaisena kuin se on. Ensimmäinen askel minulle oli todellakin vaa’asta luopuminen. Täysin. Kesti muutaman viikon – – jonka aikana olin kirjaimellisesti tulla hulluksi epätietoisuudesta – – kunnes mieleni päästi irti tästä pienestä, mutta niin merkityksellisestä asiasta. Tämän myötä paino menetti merkityksensä ja aloin voida huomattavasti paremmin. Kun mieleni alkoi voida paremmin, myös kehoni alkoi voida paremmin: stressitasot laskivat, jonka myötä nukuin paremmin ja söin luonnostaan terveellisemmin.

Vinkkejä, joiden avulla onnistut hyväksymään kehosi sellaisena kuin se on:

♥ Opettele tuntemaan kehosi, kohtaa se vaatteet päällä ja alasti: katsele kehoasi ja koskettele sitä oppiaksesi tuntemaan se läpikotaisin.
♥ Lopeta itsesi punnitseminen: paino ei kerro mitään luonteestasi eikä siitä, mitä sisimmässäsi olet.
♥ Kohtele itseäsi hyvin, siten kuin haluaisit toisten sinua kohtelevan. Tee samoin myös muille.
♥ Helli itseäsi terveellisellä ruoalla, joka ravitsee kehoasi. Helli myös mieltäsi asioilla, jotka tekevät sinut onnelliseksi.
♥ Lakkaa kuormittamasta kehoasi asioilla, jotka rasittavat sitä epäterveellisesti. Älä treenaa liikaa äläkä tavalla, joka ei sovi sinulle. Liikuta kehoasi siten, että tunnet sen antavan positiivista lisäenergiaa.
♥ Älä tuhlaa aikaasi negatiivisiin ihmisiin: et tarvitse elämääsi enää yhtään enempää negatiivista energiaa. Vietä aikasi sellaisten ihmisten kanssa, jotka tekevät sinulle hyvää ja jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet.