Meille toitotetaan usein, että kalaa pitäisi syödä, etenkin lohta, jossa on paljon hyviä rasvoja. Tämä pitää paikkansa, mutta tiesitkö, ettei ole ihan sama, mitä lohta valitset? Lohilajien ravintoarvoissa on todella hurjia eroja, ja etenkin rasvan määrä on sellainen, johon tulisi kiinnittää huomiota lohta valitessa. Kumpaa siis valita lautaselle; lohta vai kirjolohta? Mitkä muut kalat ovat hyviä silloin, kun halutaan lautaselle sekä hyvää, että ravitsevaa fisua?

Very often we heard we should eat more fish. But how to choose the best fishes with best nutrition facts? Let me tell you and also show you my favorites. xx, Lola

Kirjolohi on ravitsemuksellisesti huippuluokkaa, sillä tässä kalalajissa on runsaasti hyviä rasvoja ja reilusti proteiinia, mutta energiamäärä pysyy silti kohtuullisena. 
The Rainbow Trout is the best choice when you want to get some healthy fats but still lots of proteins. In this fish you won’t get too much calories unlike with salmon. Salmon is more fatty. I love it with vegetables and mashed potatoes. 

Lohi sen sijaan on huomattavasti rasvaisempaa ja tämä vaikuttaa myös kalan makuun rakenteeseen. Lohi on rasvaisuutensa vuoksi huomattavasti huokoisempaa, eikä niin helposti leikattavaa kuin kirjolohi, lisäksi lohessa on voimakkaampi rasvanmaku kuin kirjolohessa.
Salmon is nice fish also but not that healthy as The Rainbow Trout. They looks the same but the nutrition facts are totally different! There is more than 200 calories in 100 grams in Salmon but only about 154 calories in Rainbow Trout. It’s HUGE difference!Itse valitsen aina kirjolohta, sillä se päihittää lohen sekä makunsa, että ravintoarvojensa puolesta. Rakastan kirjolohta niin grillattuna, savustettuna kuin graavinakin.

Kirjolohessa on energiaa n. 154kcal/100g kun taas lohessa kaloreita on reilut kaksisataa sadassa grammassa. 

– – – – –

Tonnikalafilee on aina hyvä valinta, mutta sitä saa hyvin harvoin tiskiltä Suomessa. Tonnikalan syön aina raakana, eli paistan fileeseen vain pinnat. Tämä onnistuu helposti, sillä tonnikala on todella kiinteä, pihvimäinen kala. Kannattaa kokeilla, sillä ravintoarvot ovat todellakin tässä kalassa huippuluokkaa!
Tuna fillet is always very healthy choice. I love to grill tuna and I always enjoy it as a rare. I only cook the top. 


Pangasius on halpa kala, mutta erityisen hyvää ja vähärasvaista ravintoa. Pangasius on myös kiinteärakenteinen kala, joka muistuttaa rakenteeltaan keitettyä kananmunan valkuaista. Tämä kala on erityisen hyvää grillattuna ja sitruunalla maustettuna, ja se sopii hyvin esimerkiksi salaatteihin ja tomaattiseen keittoon, jossa sitä itse käytän.
Pangacius fillet is cheap but very healthy, light and protein rich fish to choose. I love it in salads and soups, especially in tomato soups! 

Kuha kuuluu myös omiin suosikkeihini, mutta on hinnaltaan kallista. Ravintoarvot ovat samaa luokkaa kuin Pangasiuksessa, mutta maku on Kuhassa omasta mielestäni miellyttävämpi. Kuha on erityisen hyvää keitossa, salaatissa, muusin kanssa sekä todellista herkkua leivitettynä. Kuha on vähärasvainen ja korkeaproteiininen valinta.
Pike Perch is very Pangacius like but more expensive. The nutrition facts are the pretty same in both fishes. Pike Perch is very fine fish and I love it in soups, salads, with veges and potatoes.

Toivottavasti löydät itsellesi parhaiten sopivat herkut kalaiseen herkutteluun! Uusi viikko on taas pian edessä, joten pitäisikö kurvata kalatiskin kautta?

Ihanaa sunnuntaita tyypit!

PUS!

<3 LOLA