Siitä on nyt tasan viikko kun kun sulloin itseni pikkuruiseen Yarikseen yhdessä kolmen koiran, upouuden imurin ja matkalaukkuni kanssa. Se oli ensimmäinen kuorma jonka toin uuteen kotiimme sydän täynnä intoa ja keho niin väsyneenä että olisin voinut nukahtaa pystyyn.

Oh oh! On last Friday, exactly one week ago I finally said good bye to my old, horrible apartment in city. I never understood how horrible place I was living in until I got in better place. I never whined about it or even wished better – I just lived there and did my best to feel good and be happy. I had bad headaches often and now I understand it was because of my neighbor that smoked in his apartment and all smoke came in mine. Also there happened a bad water damage upstairs and all water came in my bathroom and bedroom and after this I had lots of mold in my shower no matter how ofter I cleaned it up. It was so awful. My kitchen was small and fridge was too close to oven to stay cold. Also my place was super small. After I moved out I noticed how bad I have felt in there. After one week in new place I have noticed I have not had any headaches or other symptoms anymore. I am not tired all the time anymore! I feel so good!

Tämä muutto on ollut eheyttävä ja voimistava. Tehdessäni loppusiivousta vanhassa asunnossani tajusin millaisessa rotankolossa olen viimeiset kuusi vuotta asunut. Se järkytti minua. Olin niin tottunut siihen ympäristöön, etten edes ollut osannut haaveilla paremmasta. Olin tyytynyt. Ja se oli saanut minut voimaan tosi huonosti huomaamattani. Taloyhtiössämme oli remontoitu viimeiset kolme vuotta ja nyt käynnistyi jälleen uusi yhtiöremontti, jonka alta pääsin onneksi viimein pois. Putkiremontin jälkeen pesukoneeni oli alkannut säännöllisesti täyttyä viemärivedellä ja yläkerran asunnossa sattuneen vesivahingon jälkeen oma kylppärini alkoi kerätä kosteutta ja suihkukaappi oli tuon tuosta homeessa. Keittiö oli niin pieni, että jääkaappi otti kiinni hellaan, minkä vuoksi esimerkiksi maitoa oli ihan turha edes kuvitella ostavansa: se pilaantui heti sillä kaappi ei pysynyt kylmänä. Alakerrassa asuva naapuri jolle annoin lempinimen Pompeli poltti tupakkaa asunnossaan ja savu nousi kotiini ja koko rappu haisi tunkkaiselle alakerrasta yhdeksänteen kerrokseen saakka. Lisäksi oli ötökkäongelmaa eikä parvekkeella voinut edes käväistä sillä katupöly hyökkäsi heti kimppuun.Uudessa kodissa asuminen on ollut verrattavissa hotellielämään. Uusi koti on puhdas ja se on helppo pitää siistinä. Kaikki pinnat ja kodinkoneet ovat uusia, kylppäri juuri valmistunut ja parveke tilava ja raikas – siellä voi hengittää. Uuteen kotiin on ollut ihana ostaa uusia huonekaluja, tekstiilejä ja tunnelmaa tuovia pikkujuttuja, joita ei voinut kuvitellakaan tuovansa vanhaan asuntoon. Kaikki mikä siellä oli muuttui tunkkaiseksi.

Living in my new home it’s like staying in a hotel lol. The difference between these two is so huge! I am not done with decorating yet so more pics of my new home is coming up soon, there is only one below at the moment. I have ordered new sheets and other textiles from Vallilla and Marimekko and I am waiting for them to arrive on next week. I am so happy my new place FEELS LIKE HOME!

I am anyway going to spend my weekend just staying at home and enjoying of it! Wish you all have a lovely weekend all around the world!

xx, Lola


Kuten sanoin, tämä muutto on ollut eheyttävä. Vanhasta asunnosta en halunnut tuoda oikeasti yhtään mitään uuteen ympäristöön, imuria myöten kaikki meni uusiksi! Kuluneen viikon aikana päänsärkyni ovat loppuneet kuin seinään, minkä uskon johtuvan siitä, että täällä asunnossa hengitys kulkee eikä home ja pöly ota nokkaan koko ajan niin kuin vanhassa kämpässä. Mielialani on korkealla ja olo on ihana. Kodin laittaminen on täysin vaiheessa, joten kuvia on luvassa vasta tuonnempana. Odotan vielä tekstiilejä Marimekolta ja Vallilalta ja niiden pitäisi saapua ensi viikolla. 

Ihanaa viikonloppua teille murut! Mun viikonloppu menee täysillä kotoillessa! <3

PUS!

<3 LOLA