Jouluna tulee mussutettua yhtä sun toista, eikä se haittaa. Moni meistä kuitenkin haluaa viettää kevyemmän joulun tai ainakin antaa itselleen mahdollisuuden terveellisempään joulusyömiseen. Perinteisten jouluherkkujen lisäksi tai sijaan voi valmistaa myös terveellisiä jouluherkkuja, joista voi nauttia hyvällä omatunnolla vaikka tulisikin skipattua liikunta ja salitreenit pyhien ajaksi. Omaan joulupöytääni kuuluu molempia, sekä terveellisiä jouluherkkuja että perinteisiä pöperöitä. Jouluna en ota stressiä syömisistäni tai rajoita omaa syömistäni millään lailla. Ainoana rajaehtoja pidän terveellisiä elämäntapoja joita ylläpidän myös jouluna. Niistä kirjoitan jutun tuonnempana, kuitenkin vielä ennen joulua. Pysykää siis kuulolla!


Christmas – this wonderful time when we eat much. And it’s ok. But still many of us would like to find the way to spend healthier Christmas and eat lighter and healthier Christmas foods. You can always cover the ordinary Christmas foods with healthier versions or make them in addition. This way you have a choice to eat healthier or ordinary way. By myself I will make them both. On Christmastime I won’t stress about eating at all or Christmas weight gain either. I am going to enjoy and eat as much as I want. Only condition I put to my eating is that I need to keep up regular eating and healthy lifestyle during the Christmas also. I will post about this later but still before Christmas so tuned! 


KEVENNETYT JOULURUOAT / HEALTHIER CHRISTMAS FOODS:


1. Perinteisen joulupuuron voit keventää rasvattomalla maidolla ja valmistamalla sen kaurahiutaleista tai mikä parempaa, kauraleseistä. Hillon tai sokerin sijaan koristele puuro hedelmillä, marjoilla ja pähkinöillä tai mantelilastuilla
1. You can prepare the Christmas porridge in the morning by using oats and fat free milk. Cover the jam or sugar with fresh fruits and nuts or almonds

2. Korvaa kinkku ankalla, kanalla tai kalkkunalla
2.Cover the ham with duck, turkey or chicken

3.Valmista terveellistä naposteltavaa hedelmistä, marjoista ja pähkinöistä ja juustoista
3.Prepare some healthy snacks with some fruits, berries, nuts and cheese.
4. Valmista runsas joulusalaatti. Hyvä tapa täyttää vatsaa terveellisesti on tarjoilla runsasta ja herkullista salaattia jouluruoan ohella! Lisää salaattiin marjoja ja hedelmiä ja tarjoa joulunmakuihin sopivia öljypohjaisia kastikkeita. 

4.Prepare healthy Christmas salad. Very good way to treat and fill your stomach is to serve rich and nice Christmas salad alongside the other Christmas food. Add some fresh berries and fruits in it and serve the salad with lovely oil-based dressings. 

5. Valmista jouluvanukas käyttäen maitorahkaa, Chian-siemeniä ja koristeena mansikoita ja kiiviä. Halutessasi voit myös lisätä hyvänmakuista proteiinijauhetta

5.Prepare the healthy Christmas pudding with curd, chia seeds and fruits and berries. If you like you can always add some nice protein powder also.6. Korvaa joulukakku juustokakulla tai raakakakulla. Juustokakussa on paljon proteiinia ja raakakakku on aina terveellinen valinta! Löydä tämä herkullinen resepti täältä >>

6.Cover the Christmas cake with cheesecake or raw cake. Cheese cake includes lots of protein and raw cake is always healthy choice! Find this delicious raw cake recipe here >>


7.Älä skippaa iltapalaa. Iltapala varmistaa, että heräät aamulla kylläisenä ja saat paremmin pidettyä kiinni seuraavan päivän ateriarytmistä. Säännöllinen, tasaisin väliajoin syöminen ylläpitää aineenvaihduntaasi ja energiankulutustasi, älä siis jätä iltapalaa syömättä! Iltapalaksi sopii hyvin siivu täysjyväleipää ja lasi maitoa tai esimerkiksi hedelmäsalaatti rahkan kera!
7.Don’t skip your bedtime snack! This little meal makes sure you will wake up sated and helps you to keep regular eating up next day also. Regular eating keeps your metabolism and calorie burning up. So do not skip the last meal of your day. Not even at Christmas time. Very good bedtime snack is a slice of healthy bread and glass of milk or some fruits salad with curd!Ihanaa, terveellistä joulunodotusta kaikille! 

PUS!

<3 Lola

Happy and healthy Christmas time everyone!

xxx, Lola