Mulla on ollut jännä olo viimeisen viikon verran. Hassulla tavalla vähän nostalginen ja odottava, kahdella sanalla sanottuna aivan ihana. Elämässäni on tapahtunut viime aikoina hyviä juttuja (ja huonoja juttuja, kuten yläkerran naapurin aiheuttama vesivahinko joka turmeli kotiani!), jotka ovat potkineet hymyn väkisinkin naamalle. Nämä hyvät asiat ovat vieneet lannistumisen mahdollisuuden huonojen asioiden hiipiessä mukaan kuvioihin. En ole ollut energisimmilläni ja olen nukkunut melko huonosti, mutta olen siitä huolimatta tuntenut syvää onnellisuutta. 

All the week I have had such an amazing and lovely feeling. Somehow it’s kind of waiting maybe because of Christmas. Anyway I love it! Lately there has happened many nice and lovely things in my life (also bad like water damage on upstairs) and they have made me feel extra loved and well. Because of these all good things I haven’t lose my smile even if those bad things has reach me too. I am feeling so very happy right now. 

Viikonloppu reippaili hommaan mukaan taas todella nopeasti ja olen yrittänyt käyttää aikani rentoutuen. Olen paketoinut joululahjoja ja sullonut niitä kaappiin piiloon, siitäkin on tullut kiva olo. Tänä vuonna aion fiilistellä joulua oikein kunnolla! Joululaulut ovat soineet tänäkin viikonloppuna ja joululeivonnaisiakin on jo alettu väkerrellä. Vitsiläinen kun siitä tulee niin ihana tunne! Jauhojen suloinen pölinä ja Katri Helenan Aavistus antaa tahtia tanssiville sormilleni jotka vaivaavat taikinaa. Suu maailman suurimpana aurinkona pistelin eilen pikkuleipiä poskeeni ja voi taivas niitä makuja! En kestä! <3

The weekend. It made it again and came to me so fast. I have tried to use this time by resting and enjoying and the best way to do this right now is wrapping the Christmas presents and hiding the in closet haha. I love this! I also have listened some Christmas songs and baked some lovely Christmas cookies and sweets. Ah! All of the smells and tastes!

Leipomisen lisäksi olen käpertynyt sohvan nurkkaan lukemaan ja kutomaan ja nauttimaan hyvästä olostani. Myös kahviloissa on ihanaa käydä, joskin nyt harmittaa kun lumet on sulaneet ja ilma on lämmin. Rakastan lumisateen möllöttelyä ikkunasta samalla kun hörpin lämmintä juomaa viihtyisässä kuppilassa. Siinä on sitä jotakin!’

Varaslähtö joulun tunnelmaan: 

1. Keitä riisipuuroa
2. Herkuttele maailman nameimmilla Herrasväen pikkuleivillä (resepti alla)
3. Ihastu ja rakastu puikkoihin!
4. Nauti lämmintä juomaa kahvilassa ja rentoudu

Start to Christmas feeling: 

1. Make some Christmas pudding
2. Enjoy the best Christmas cookies (recipe below!)
3. Fall in love with knitting!
4. Enjoy some hot drink at cafe and relax


Pakko jakaa vielä kanssanne tämä Kinuskikissan iki-ihana Herrasväen pikkuleipäresepti! 


Herrasväen pikkuleivät / Best Christmas cookies ever: 


Taikina: / Dough: 

200g voita / 200g butter
1 1/2dl sokeria / 1 1/2dl sugar
1 iso kananmuna / 1 big egg
4 1/2dl vehnäjauhoja / 4 1/2 dl flours
2tl vaniljasokeria / 2tsp vanilla sugar
1tl leivinjauhetta / 1tsp baking powder

Täyte: / Filling:

400g mansikkamarmeladia / 400g strawberry marmalade 

Pinnalle: / On the top

Tomusokeria / icing sugar

Valmistus: / How to make it: 

1. Vaahdota muna ja sokeri, lisää joukkoon muna. / Lather the egg and sugar together.
2. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. / mix the dry ingredients together and add them in to the dough slowly. 
3. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti. / put the dough in the fridge at least one hour. 

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. / preheat the oven to 200 degrees. 

4. Kaulitse jauhojen avulla taikina ohueksi levyksi ja ota haluamillasi muoteilla kuvioita taikinasta (tee samanlaisia kuvioita parillinen määrä). Nosta kuviot leivinpaperin päälle pellille ja tee kunkin kuvion toiseen osaan aukko pienellä kuviomuotilla. / Roll the dough with the flours to thin plate. Make nice figures with cookie mold (you need 2 similar figures for one complete cookie). Put them on baking paper on baking tray and make some nice SMALL shape with little cookie mold on all second parts of cookies. 

5. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ennen täyttöä. / Bake the cookies on 200 degrees about 7 minutes

6. Levitä keksien pinnalle marmeladia ja paina toinen puoli kanneksi siten, että kussakin pikkuleivässä on kaunis pikkukuvio kannessa. Siivilöi pinnalle tomusokeria. / fill one cookie with marmelade and put an other one (the similar shape) to top on it. Decorate the cookies with icing sugar. 

VINK VINK!! Nämä ovat rasiaan pakattuna täydellinen tuliainen tai lahja rakkaillesi. <3
HINT HINT! These are just a perfect gift for your loved ones. Just pack them in a nice box. <3

Happy weekend my dear readers! <3 xxx, Lola

Ihanaa viikonloppua murut!
PUS! 

<3 LOLA