Kun ensimmäistä kertaa pääsee oikeasti piknikille, voidaan todeta, että on kesä!
Mutta voiko kesä olla jo toukokuussa? Tuntuu ihan käsittämättöltä! Ilmat ovat olleet suorastaan kuumia! Toivottavasti tämä jatkuu ja saadaan nauttia näistä ilmoista myöhään syksyyn saakka. Moni suomalainen säästää pitkän pennin, jos ei tarvitse suunnata kohti etelää auringon perässä. Toivotaan, että ihana Vappusää, josta saimme nauttia, enteilisi myös hyvää Juhannussäätä. Eikös Juhannuskin ole ollut melko poikkeuksetta kylmä ja sateinen?

Oli miten oli, nyt ollaan saatu nauttia lämmöstä, joten otetaan siitä ilo irti niin pitkäksi aikaa kuin se vain on mahdollista. 

Vietin tänään ihanan päivän Marian ja koirani Beanin kassa jokirannassa. Aurinko paistoi ja meillä oli mukavaa. Aurinko tekee niin paljon! Viime kesänä tuli nautittua erilaisia piknikejä ja tänään sain ajatuksen jakaa postauksen erilaisista piknikeistä ja vinkit niihin. 🙂

Nauttikaa, olkaa hyvät. 

Piknik puutarhassa


Kokoa eväskori pullolleen terveellisiä herkkuja, kuten hedelmiä, tuorepuristettua mehua sekä täysjyväleipää. Leivän väliin sopii ihanasti tuore salaatti, tomaatit, yrtit kuten basilika sekä ehdottomasti juusto. Hyviä juustoja ovat esimerkiksi mozzarella tai Valion Polar-juustot. 

Mikä onkaan sen ihanampaa kuin istahtaa puutarhapöydän ääreen tai nurmikolle joko omassa, tai ystävän puutarhassa. Jos lähipiirissä ei ole ketään, jolla on oma takapiha, on tässä hyvä syy piipahtaa mummolassa! <3 Myös kasvitieteelliset puutarhat ovat hyviä paikkoja piknikille! Turussa sellainen löytyy Ruissalosta! 

Piknik hiekkarannalla


Ystäväporukalla on ihana irrotella. Lämmin ilta houkuttelee iltapiknikille hiekkarannalle. Iltaisin rannat hiljentyvät ja ainakin lapsiperheet suuntavat kotiin rauhoittumaan. Ranta on siis täydellinen paikka viettää iltaa ystäväporukalla. 

Kokoa piknikkoriin tuoreita hedelmiä, kuten esimerkiksi persikkaa, appelsiinia ja viinirypäleitä. Ota mukaan pari tyynyä ja pakkaa matkaan pullo hyvää viiniä ja juustoja, jos kaveriporukassanne sellaiset herkut ovat tervetulleita. Jos rantaa ei ole lähellä, toimii Turussa ainakin Aurajoen ranta yhtä hyvänä vaihtoehtona, tosin väkeä joen rannalla on myöhään iltaan asti. 

Naurakaa ja nauttikaa toistenne seurasta ja laskevasta auringosta!

Paras ranta löytyy mielestäni ehdottomasti Virosta: Tallinasta ja Piritasta!

Piknik koskella – Ruunaankosket

Oletko koskaan matkustanut Lieksaan Ruunaankoskille laskemaan koskia tai vaeltamaan?
Siinä on elämänmittainen kokemus sinulle, joka rakastat luontoa ja luonnossa samoilua. 
Jos sydänkäpysi on saman henkinen, yllätä hänet kesäreissulla Ruunaalle. Pakkaa matkaan eväskori ja pakkaa se täyteen ihania herkkuja, kuten viinirypäleitä, viiniä ja tuoreita juustoja. Luonnon sylissä, kohisevan kosken kivillä piknikin nauttiminen on sitä jotakin
<3


Piknik puistossa

Tämän perinteisempää piknikiä ei ole taatusti olemassakaan. Piknik puistossa on se todellinen piknik. Minusta on ihanaa katsella kesäisin puistoon piknikille rientäviä ihmisiä; pareja, perheitä, sinkkuja ja kaveriporukoita.. Siitä tulee aina hyvä mieli. 

Puistopiknikille sopii evääksi kaikki mahdollinen eväsleivästä itsetehtyyn jogurttiin ja jäätelöön. Hedelmät sopivat aina kesään ja niin kauan kun tuoreita, värikkäitä marjoja on tarjolla, niin kannattaa nauttia myös niistä!


Piknik laiturilla

Jos olet se onnekas, jolla on oma ranta ja laituri, hyödynnä niitä! Piknik rauhaisan rannan laiturilla on elämys, jonka hinnaksi koituu vain eväskorin täyttäminen. Eväiden ei tarvitse olla kummoiset, minulle parhaiten laituripiknikillä maistuu lapsuusmuistot mieleen tuovat eväsleivät ja hedelmät. Pulloon pakattu kotitekoinen mehu tietysti viimeistelee setin.  

Jos omaa rantaa ei ole, voit rannan hiljentyessä vallata uimarannan laiturin. Ihana laituri ja ranta piknikille löytyy Naantalista, jonne ei ole Turusta pitkä matka. 

Piknit veneessä

Veneily on rentouttavaa, aaltojen liplatus ja moottorin aikaansaama pauhu ovat kuin musiikkia korvilleni. Kiinnitä vene satamaan ja rentoudu hyvän viinin ja hedelmien seurassa, joko yksin tai kaksin. 

RAKASTAN PIKNIKEJÄ! NAUTTIKAA TEKIN NIISTÄ!

PUS!

<3 LOLA