Kokeilussani oli kolme erilaista urheilukelloa, joista valitsin lopulta omaan käyttööni parhaiten soveltuvan. Testasin kutakin kelloa viikon verran.
 

GARMIN VIVOFIT -AKTIIVISUUSRANNEKE

 
Aloitin testauksen Garmin VivoFit -aktiivisuusrannekkeella. Ranneke oli mukavan tuntuinen kädessä, se ei puristanut eikä painanut tai hangannut epämiellyttävästi. Lisäksi ranneke oli kevyt ja vedenkestävä. Askeleet ranneke laski mielestäni suhteellisen tarkasti, laite näytti kalorin kulutuksen sekä matkan. Lisäksi ranneke tarkkaili unta ja mittasi sykkeen käytettäessä sykevyötä. Paristojen kestoksi luvattiin 1 vuosi. Oman edistymisen sekä suunnitelmat pystyi jakamaan Garmin Connectissa. 
 
Kokemuksena Garmin VivoFit oli miellyttävä. Rannekkeen väriä sai myös helposti vaihdettua eri värisillä kuorilla. 
 
Garmin oli minulle merkkinä täysin uusi. Tämän kokemuksen puitteissa valitsen mieluusti Garminin tuotteita käyttööni. 

Kenelle: 
Sinulle, joka haluat lisätä aktiivisuuttasi helposti ja vaivattomasti. 
 
 
Tykkäsin
 
– Vedenkestävä
– Kevyt ja miellyttävä käyttää
– Liitettävyys MyFitnessPalin kanssa 
– Pariliitettävyys sykevyön kanssa
 

En tykännyt

– Ranneke ei ollut ladattava vaan toimi paristoilla

– Toiminnot jäivät vähäisiksi
 

SUUNTO AMBIT3 SPORT SAPPHIRE

 
Aloitin SUUNTO AMBIT3 SPORT SAPPHIRE sykekellon testauksen innoissani. Kello oli tyylikäs ja toimintojen määrä huimasi ymmärrystäni: miten noin pieni vekotin voi tehdä kaiken tuon?
 
Tämä kello lupasi mitata sykkeen myös uidessa, kun käytössä oli SUUNTO SMART SENSOR -sykevyö. Tässä kellossa ominaisuuksia oli kymmeniä ja taas kymmeniä, joista minulle erikoisimmat olivat mm. korkeusmittari GPS datan avulla, vertikaalinen nopeus GPS datan avulla, nousu- ja laskumittari, myrskyvaroitin ja vuorovesitiedot, graafinen korkeuskaavio, auringon nousu- ja laskuajat, manuaaliset ja automaattiset kierrosajat, palautumisaika, intervalli ajastin, reitin nauhoitus.. Näiden lisäksi minulle tärkeät ominaisuudet kuten mahdollisuus tallentaa useita urheilulajeja, sykkeen mittaus vedessä, aktiivisuuden mittaus kiihtyvyysanturin avulla sekä tietysti sykkeen mittaus sykevyötä käyttäessä. 

Kenelle: 

Sinulle, joka vaadit urheilukelloltasi PALJON. Kello vaatii perehtymistä ja kärsivällisyyttä ja on yksinkertaisesti liikaa perusliikkujalle tai minunlaiselleni fitness-liikkujalle. Kello soveltuu hyvin esimerkiksi vaellusreissuille sekä paljon pyöräilevälle kuntoliikkujalle. 


Tykkäsin

– Vedenkestävä
– Tyylikäs
– Pariliitettävyys sykevyön kanssa
– Ladattava

En tykännyt

– Hankala käyttää
– Liian paljon ominaisuuksia
– Isokokoinen
– Pariliitettävyys ei toiminut ensi yrittämällä vaan vaati ponnisteluja
– Movescount oli kömpelö käyttää

 

Kuva: www.suunto.com

POLAR 360 FITNESSMITTARI

Suunnon kellon jälkeen pääsin kokeilemaan POLAR 360 fitnessmittaria. Ensisilmäys oli miellyttävä ja ranteessakin laite tuntui hyvältä. 
 
Tämä ihanuus mittasi sykkeen suoraan ranteesta ja sen lisäksi teki kaiken saman kuin GARMIN VIVOFIT. Ranneke laski askeleet ja kalorit, sekä oli vedenkestävä. Tämän lisäksi rannekkeessa oli toiminnot eri harjoituksille kuten juoksu, kävely, voimaharjoittelu… Sain myös synkronoitua rannekkeen helposti puhelimeni kanssa sekä yhdistettyä rakastamaani appiin: MyFitnessPaliin! Tykkäsin tästä rannekkeesta kovasti. 
 
Vaikka sanotaan, että ranteesta sykettä mittaavat kellot eivät ole tietenkään yhtä tarkkoja kuin sykevyöt, on oma kokemukseni toinen. Heittoa ei juurikaan ole, tämän testasin sykevyöllä, mutta tämä saattaa johtua siitä, että minulla kello oli ranteessa todella napakasti kiinni. Se ei päässyt liikkumaan ranteessa yhtään, mutta ei silti ollut epämiellyttävä käyttää.
Tykkäsin

– Vedenkestävä
– Tyylikäs
– Mittaa sykkeen ilman sykevyötä
– Ladattava
– Helppo käyttää
– Monipuolinen

En tykännyt

– 
 
Oma valintani on Polar 360 Fitnessmittari! Tämä on nyt joka päiväisessä käytössäni ja olen todella tyytyväinen valintaani!
 
Ihanaa alkuviikkoa! 
 
<3 Lola