Mitä on raakakakku? Oli miten oli, minusta se kuulostaa kamalalta. Ensimmäinen ajatus, joka minulle tulee raakakakusta mieleen on jotain vihreää. Ja terveellistä. Minähän en kakkuuni mitään virheää halua ja terveellinen kakkuhan ei voi olla hyvänmakuinen.

Nyt täytyy hieman selittää tätä juttua. Näin minäkin ajattelin joskus. Ennen. Taannoin. Ja näin ajattelee edelleen kovin moni muukin. Kun emme tiedä, emme kokeile, emmekä ota selvää vaan päätämme että se ei ole meidän juttu. Aina kannattaa kuitenkin ottaa selvää ja sitten kokeilla, jos juttu tuntuu itsestä oikeasti hyvältä.

Raakakakku tarkoittaa puhtaista raaka-aineista valmistettua kakkua, jota ei kuumenneta tai paisteta, sillä sen halutaan säilyttävä ravinnerikkautensa mahdollisimman hyvin. Yleensä raakakakku on gluteiiniton, sokeriton ja maidoton. Nämä ainesosat korvataan esimerkiksi pähkinöillä, kookoskermalla, avokadolla ja hunajalla. 

Nyt pääsette kokeilemaan omaa raakilettani; raakakakkua. 🙂

LolaTheFintessBarbien HERKULLINEN VADELMA-MANSIKKA-KARPALO RAAKAKAKKU


Tämä ihana pinkki kakku sopii niin illanistujaisiin, synttäreille kuin isompienkin kekkereiden tarjoiluun!

Kakkuvuoaksi tarvitset 18Ø irtopohjavuoan. Kakun valmistaminen ottaa aikaa noin 45 minuuttia. Kakku säilytetään pakastimessa. 

Pohja:

2 dl saksanpäkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita, noin 9 kpl
ripaus merisuolaa

Täyte:

5dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 ison sitruunan mehu
1 vaniljatangon siemenet
1 1/3 dl sulaa kookosöljyä
1/2 – 1 dl hunajaa (maun mukaan)

6dl vadelmia
2dl mansikoita

Pinnalle: 

Karpaloita (halutessasi soseuta ja sivele kakun pinnalle) tai muita marjoja


Valmistus: 

1. Sekoita pohjan ainekset blenderissä kunnes seos on tasaisen pehmeä, ei tahmea. Jos ajat taikinan liian liian tahmeaksi, lisää pähkinää. Painele taikina vuoan pohjalle ja nosta vuoka pakkaseen. 

2. Laita blenderiin kaikki muut ainekset paitsi vadelmat ja mansikat ja aja seos tasaiseksi. Anna blenderin hurista hyvän aikaa, jotta massasta tulee silkkisen sileää. Jos täyte tuntuu liian paksulta, voit lisätä tilkan vettä. Nosta pohja pois pakkasesta ja lusikoi 2/3 täytteestä pohjan päälle. Nosta kakku takaisin pakkaseen. Lisää mansikat ja vadelmat blenderiin lopun täytteen kanssa ja blendaa täyte ilmavaksi. Kaada vaaleanpunainen seos vuokaan ja laita kakku nyt pakastimeen jähmettymään. Anna kakun olla pakastimessa vähintään neljä tuntia, mielellään enemmänkin. Kakku on parhaimmillaan pehmeänä, joten ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön tai jääkaappiin ennen tarjoilua! Kakku on tosin namia myös jäisenä 🙂


raakakakku ohje


Ja sitten leipomaan, pikku leipurit! <3

Pus, 

Lola