Tykkään käydä leffassa. Se on vaan aina melkoisen työn takana, että saan itseni raahattua elokuviin. Tykkään nimittäin käydä leffassa iltaisin, aikaisintaan vasta klo 19 jälkeen. Mitä myöhempään, sen parempi. Siinä on sellainen omanlaisensa fiilis tallustella kotoa lähikaupan kautta leffaan ja leffateatterista pikkutunneilla takaisin kotiin: suihkuun, iltapala ja nukkumaan lämpimän peiton alle ajatukset yhä elokuvien ihmeellisessä maailmassa. 

Meille on muodostunut ihan omanlainen leffarutiini. Edellisenä iltana varataan liput mahdollisimman myöhäiseen näytökseen, seuraavana päivänä haetaan leffaherkkutarpeet kaupasta (tuoreita marjoja, lihaa tai leikkeleitä), tullaan kotiin valmistelemaan eväät pikkuisiin Tupperware-rasioihin ja lähdetään tallustamaan kohti leffateatteria. Matkalla leffaan poiketaan AINA K-Market Kookoksessa ostamassa joko pullot limua tai kivennäisvettä. 

Leffassa ollaan aina etuajassa ja ihmetellään mikseivät muutkin ole, jotta elokuva voisi kerrankin alkaa ajallaan. Mutta kappas vain, ensimmäistä kertaa eilen koko “leffailu-uramme” aikana elokuva pääsi kuin pääsikin alkamaan tasan kello 21 eikä minuuttiakaan yli. Minä täsmällisenä tyttönä panin sen merkille vain ja ainoastaan siksi, että vasemmassa ranteessani komeili uusi SUUNTO AMBIT 3SPORT -sykekello.

Eilen leffavalintana oli “The Boy”. Karmiva, mutta oivallinen kauhuelokuva, joka oli toteutettu poikkeuksellisen onnistuneesti: katsoojaa onnistuttiin hämäämään vaikuttavasti ja leffa piti otteessaan loppuun asti.

Terveellisten leffaherkkujen ansiosta ei nälkäkään pääse ihan överi-isoksi iltapala-aikaan. Sopiva määrä hiilareita ja proteiineja pienessä rasiassa vievät pois myös makeanhimon, joka saattaa yllättää kesken leffan kun kuuntelee vieressä istuvien karkkipussin rapinaa. Mustikat ja kana toimivat hyvin yhdessä. 150g tuoreita luomu pensasmustikoita ja 100g kanan kevyttä sisäfilettä tai rintaa tekevät yhteensä 190kcal: 22g proteiinia, 16g hiilihydraattia ja 2g rasvaa. Tämän lisäksi saat annoksesta vitamiineja, kuitua sekä kivennäis- ja hivenaineita. Melko hyvä valinta siis! Maku on taatusti parempi kuin yhdenkään proteiinipatukan tai protskujuoman, lisäksi pysyt kylläisenä pidempään. Kaiken kukkuraksi mustikat ovat niin ihanan makeita! NAM! Hintaa moiselle leffaherkulle tulee noin 4 euroa. Se on hyvä panostus verrattuna neljän euron karkkipussiin. 

Näytään siis terveellisesti leffassa! Huomenna suuntaan Lontooseen, joten seuraava blogipostaus sieltä! <3

Pus, Lola