Minulla on tänään käsittämättömän huono olo. Tämä olo alkoi jo muutama päivä sitten, mutta tämä ja eilinen päivä ovat olleet käsittämättömän rankkoja. Palelee ja heikottaa, koko ajan on vähän oksettava olo eikä  ruoka tahdo maistua. Pakko on kuitenkin yrittää, sillä muuten seuraava ateria olisi vain entistä vaikeampi. Sitruunaa kehiin ja paljon vettä, lepoa ja lisää lepoa. Kroppa kertoo, jos jokin on pielessä ja siihen on luottaminen. Huomasin sen tänä aamuna hyvin selvästi, kun en yksinkertaisesti väsymykseltäni kyennyt nousemaan ylös kellon soidessa. Koska tapaamista aamuun ei ollut kalenterissa merkattuna, annoin itseni jäädä pötköttämään. Nousin ylös kaikessa rauhassa, pesin hampaat ja käytin nahkarullat ulkona (tämän lempinimen koirieni hoitotäti Annamaija antoi heille eilen varatessani heille lomavikkoa (hoitoviikkoa oman lomani ajaksi) maaliskuun lopulle 😀 ) ja laitoin aamiaista. Siinä olikin pulma: mitä ihmettä laitan suuhuni kun mikään ei maistu?

Tällaisessa tilanteessa, kun pöpö on iskemässä, on tärkeää syödä ja juoda. Ota siis lautasellesi sitä, mikä sinulle ihan oikeasti maistuu. Kuuntele kroppaasi. Jos sen tekee mieli maitoa, kyse on todennäköisesti kalsiumin puutoksesta. Juo siis maitoa. Mieti, voisitko lisätä siihen jotakin? Tehdä esimerkiksi smoothien? Maitoa, marjoja ja ehkä tilkka jogruttia? Ehkä vähän banaania? Tuntuisiko se hyvätä? Jos, niin tee juuri niin! Olipa mielitekosi sitten miten hassu tahansa (kunhan nyt ei pikaruokaa tai sokerileivoksia kuitenkaan), kuuntele sitä!
Minun alkoi tehdä mieli mansikoita. Niitä ei kuitenkaan ollut. Onneksi on kuitenkin ihania ystäviä, joita voi pahan paikan tullen vaivata. No, sanotaanko näin, että ellei ystäväni olisi joka tapauksessa ollut tulossa käymään aamulla, en olisi hänelle soittanut ja pyytänyt tuomaan mansikoita. Vaikka se ei olisi ollut väärin – ystävä hädässä tunnetaan!

 Luin sähköpostit kaikessa rauhassa teetä hörppien ja mansikoita “nauttien”. Ajattelin ruoan lääkkeenä, joten syöminen oli helmpompaa vaikeudesta huolimatta. Olo piristyi ruoan jälkeen vaikka en uskonutkaan herättyäni selviäväni tästä päivästä. 
Reilun tunnin päästä kehoni sanoi minulle, että nyt tarvitaan myös proteiinia. Alkoi tehdä mieli kanaa. Väsäsin kanasalaatin, mutta söin vain kanat. Salaatti, josta tyypillisesti pidän paljon, tuntui nyt todella vaikealta syödä, joten jätin sen myöhemmäksi – jospa se olo kohenisi. Puolisen tuntia myöhemmin kroppani alkoi huutaa lisää kanaa. Sitä kuunnellen lyllersin takaisin keittiöön! 

Treeniä en osaa täysin skipata, vaikka olisin todella huono vointinen. Tänään se sai kuitenkin jäädä, mutta pieni omalla painolla tehty vatsatreeni tuli kuitenkin tehtyä! Se sai päivän taas näyttämään vähän energisemmältä. On tärkeää, että osaa kuunnella omaa kroppaa, sillä kukaan muu ei sitä voi puolestasi tehdä! Täytyy muistaa levätä, mutta on hyvä tehdä myöskin sen verran mitä jaksaa niin, että energiat eivät mene kuitenkaan nolliin. Esimerkiksi pieni kävelylenkki tai ihan vain raittiissa ilmassa istuinen piristää kummasti!
Kuumeessa jäädään kuitenkin sinne kotiin! 
Välipala aikaan alkoi tehdä mielil jo vähän muutakin. Ei kuitenkaan vieläkään mitään kovin raskasta, joten kehittelin itselleni herkullisen smoothien, joka antaisi vähän boostia päivääni ja tukisi myös tätä pöpönkarkotusoperaatiotani. 

Lolan pöpönkartoitussmoothie: 

2dl soijamaitoa
1dl luonnon jogurttia
1 rkl kaurahiutaleita
5 tuoretta mansikkaa
1/2dl tuoreita mustikoita
puolikas banaani
3rkl ananasmurskaa tai muutama ananaspala tuoretta ananasta
(ananas, mustikat ja mansikat tukevat yhdessä hyvin aineenvaihduntaa)

Pinnalle: 
muutama mantelilastu 
1 tuore mansikka siivutettuna
pari tuoretta banaanilastua
kanelia

Sekoita ainekset blenderissä ja kaada isoon tyhjään lasipurkkiin tai suureen lasiin. Voit juoda smoothien pillillä tai hörppiä suoraan lasista. 
Tänään on luvassa pelkkiä toimistohommia, joten tulin kotiin tekemään työpäivän loppuun. Toimistolta en tarvitse mitään ja jos tarvitsenkin, soitan töihin ja pyydän jotakuta tuomaan tarvitsemani. Illaksi tarvitsen ehkä levyn suklaata (kun olen kipeä, pidän huolta energiansaannistani. Kun olen valmis palaamaan salille treenin pariin, haluan olla täynnä energiaa!). Torstaina minulla on sovittu tapaaminen uuden valmentajaehdokkaani kanssa. Odotan tapaamista hyvillä fiiliksillä, joten on entistä tärkeämpää saada itseni kuntoon ennen sitä. Siihenhän on vain, no, puolitoista vuorokautta. Eikä mitään, perjantaina pitäisi olla skarppina laukut kainalossa ja nousta lentokoneeseen. Toivon todella, että tämä pöpöpahanen, joka yrittää ottaa voiton kehossani, ymmärtää lähteä kävelemään ja vähän äkkiä! 


Ihanaa tiistaita kaikille murut!  

Pus <3 Lola