Lasagne on hyvää mutta todella hyvä lasagne on koukuttavaa herkkua. Laitan ruokaa joka päivä, mutta kun kokkaan, Kokkaan. Kirjaimellisesti, alusta loppuun, mitään unohtamatta, mistään tinkimättä: alkuruoasta jälkiruokaan. Odotin perjantaina ja tätä lasagnepäivää. Nyt jaan herkullisen lasagne-reseptini kanssanne. 
 
On tärkeää, että lasagnessa kastikkeita on sopivasti; ei liian vähän, jotta ruoasta ei tule kuivaa, eikä liikaa, jotta ruoka ei ole vetistä. Myös makujen täytyy olla kohdallaan, eli maustaminen tässä ruoassa on erityisen tärkeä juttu. 
lolathefitnessbarbie lasagne resepti
Maailman paras lasagne a´la Lola 
jauhelihakastike:
 
4 siivua Amerikan pekonia (hienonna)
hyppysellinen kanelia
1 sipuli (hienonna)
2 porkkanaa (kuutio pieniksi)
2 valkosipulin kynttä (hienonna)
2 kourallista tuoreita yrttejä (oreganoa, salviaa, timjamia..)
oliiviöljyä
500 g naudan jauhelihaa
800 g tölkkitomaatteja
2 dl punaviiniä
2 laakerinlehteä
1 butternut -kurpitsa kuorittuna, siemenettömänä ja ohuehkoksi siivutettuna
1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
1 kuivattu chili murskattuna
suolaa, mustapippuria
n. 400 g lasagnelevyjä
400 g mozzarellaa revittynä
kourallinen vastaraastettua parmesania
valkokastike:
500 ml ranskankermaa
3 anjovista hienonnettuna
kourallinen vastaraastettua parmesania
valmistus: 
1. Ruskista suuressa pannussa tai kasarissa hiljalleen pekoni ja ripottele pinnalle kanelia. Paistele, kunnes pekoni on ruskistunut. Lisää hienonnettu sipuli, kuutioitu porkkana, hienonnettu valkosipuli, hienonnetut yrtit ja n. 4 rkl oliiviöljyä. Sekoita ja lisää joukkoon jauheliha. Paista noin viisi-seitsemän minuuttia ja lisää sekaan tomaatit sekä punaviini.
2. Heitä joukkoon laakerinlehdet ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua kannen alla hiljalleen tunti-pari, tarkista välillä nesteen määrä ja lisää tarvittaessa hieman vettä. Tarkista lopuksi maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sivele kurpitsasiivut oliiviöljyllä ja mausta ne suolalla, pippurilla, korianterin siemenillä ja chilillä. Paahda 180 asteisessa uunissa kunnes ovat kypsiä, noin kymmenen minuuttia.
4. Sekoita keskenään valkokastikkeen aineet, tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kokoa lasagne: voitele lasagnevuoka öljyllä tai voilla. levitä jauhelihakastiketta vuoan pohjalle, sen päälle kurpitsasiivut, hieman valkokastiketta ja lasagnelevyjä. Toista kerrokset niin kauan kuin aineksia riittää. Levitä päälimmäiseksi valkokastike ja sen päälle revityt mozzarella-palaset ja parmesania.
6. Paista n. 45 minuuttia ja anna lasagnen vetäytyä ennen n. 15 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi rucola-yrttisalaatin ja järjettömän hyvän leivän kera.
 
Panosta laadukkaisiin raaka-aineisiin ja ota aikaa ruoan valmistukseen. Sekä siitä nauttimiseen! 
 
paras lasagne resepti