Alkavan talven terkut Naantalista, pysykää lämpiminä tyypit! Vaikka kesä on ohi, ei kesän makujen tarvitse olla. Tänään jaan kesällä kyhäilemäni herkullisen pinaatti-pestopasta reseptin, jonka makujen salaisuus on DeliVerden ihan ikioma tuote; Basilika-Lime Vinaigrette. Tätä vinaigrettea voi ostaa mm. Turun Kupittaan Citymarketista. DeliVerde Basilika-Lime Vinaigrette sopii ihastuttavasti käytettäväksi salaatteihin sekä kyllä, myös lihan, kanan ja kalan kanssa. Kannattaa kokeilla, älä epäröi testailla uusia juttuja ruoanlaitossa ja yhdistellä eri makuja keskenään. Aivotkin tykkää aivan hurjasti, kun annat niille uusia makuja ja makuyhdistelmiä tutkittavaksi.
____________________
Chilly greetings from Naantali, stay warm guys! Even though the summer is over, the taste of summer doesn’t have to be. Today I am going to share the vegan spinach pesto pasta recipe with you, the recipe was created in beginning of summer and the secret of its very finished flavor is the Vinaigrette from DeliVerde. This Vinaigrette is for sale in Turku Finland for example at Citymarket Kupittaa. The Vinaigrette fits wonderfully in different kind of salads and also with chicken, beef and fish. Be brave with trying new flavors, also your brain loves it when you give some tasting activity for it.

Vierastatko pestoa? Itselläni kesti pitkään ennen kuin rohkenin maistaa pestokastiketta. Vihreä väri arvelutti kovasti, mikä on vähän hassua, sillä rakastan kasviksia. Siispä annoin mahdollisuuden, mutta silmät kiinni. Silmäni rävähtivät auki yllätyksestä: pestohan on hyvää! Kaiken lisäksi pesto on maustekastikkeita terveellisimmästä päästä. Kun valmistat peston itse, voit annostella myös suolan määrän pienemmäksi kuin valmiissa pestokastikkeissa. Pasta-annoksissa pesto korvaa kerman mitä ihanammin. Pestosta saa valmistettua helposti myös täysin vegaanisen; parmesaanin voi jättää joko kokonaan pois tai sen voi korvata vegaanisella parmesaanilla. Pastoista löytyy nykyään runsas valikoima kananmunattomia vaihtoehtoja, joten pestopasta on oivallinen ateria myös vegaaneille. DeliVerden Basilika-Lime Vinaigrettekin sopii vegaaniseen ruokavalioon ihanteellisesti.
____________________
It took for a very long time with myself to be brave enough to taste pesto sauce first time in my life. Sounds odd as I love veggies, but the greenish color was the reason why I kept avoiding it. After all I did try it and I got so surprised: it was delicious! And also, pesto sauce is one of the healthiest of dressings. When preparing the pesto sauce by yourself you can adjust the amount of salt as well. Very easily you can also prepare the pesto sauce to be totally vegan, just whether skip the parmesan or choose vegan parmesan. Very many pasta you can find these days made without egg, made of wheat and water only, so pesto pasta is wonderful option for vegan diet as well.

PINAATTI-PESTOPASTA (VEGAANINEN)
– – –
Pestokastike:
100 g DeliVerden tuoretta pinaattia
1 ruukku DeliVerden tuoretta basilikaa
1 ruukku DeliVerden lehtipersiljaa
1 dl pinjansiemeniä tai kuorettomia manteleita
1/2 dl (vegaanista) parmesaania raastettuna
1 dl oliiviöljyä
Ripaus suolaa
– – –
300 g spaghettia
250 g DeliVerde kirsikkatomaatteja
DeliVerde Basilika-Lime Vinaigrettea
______________________

SPINACH PESTO PASTA (VEGAN)
– – –
What do you need to make pesto sauce:
100 g of fresh spinach
1 pot of fresh basil
1 pot of fresh parsley
1 dl pine seeds or peeled almonds
1/2 dl (vegan) grated parmesan
1 dl olive oil
Touch of sea salt
– – –
300 g spaghetti
250 g cherry tomatoes
Some DeliVerde Basil-Lime Vinaigrette

Valmistus:
1. Kuumenna pannu ja paahda kuivalla pannulla manteleita kevyesti. Jäähdytä.
2. Laita kaikki peston ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi
3. Halkaise kirsikkatomaatit.
4. Keitä spaghetti, huuhdo ja valuta lävikössä. Kumoa pasta takaisin kattilaan ja valuta päälle pestokastike. Sekoita hyvin. Lisää kirsikkatomaatin puolikkaat ja sekoita kevyesti. Annostele kulhoihin ja valuta pinnalle kevyesti DeliVerde Basilika-Lime Vinaigrettea. Koristele tuoreella basilikalla.
_______________________
How to make vegan spinach pesto pasta:
1. Heat the pan and roast almonds on it slightly. Cool down.
2. Put all ingredients of pesto together into a bowl and blend until smooth.
3. Chop cherry tomatoes and let them wait.
4. Boil the spaghetti, rinse and dry slightly in stainer. Put the pasta back into pot and pour the pesto sauce onto it. Mix well. Add chopped cherry tomatoes and mix slightly. Pour the pesto past in serving bowls and add some DeliVerde Basil-Lime Vinaigrette on top a lit. Decorate the meals with fresh basil.