Rakastan kesäkurpitsaa. Kesäkurpitsa on maukas, helppo valmistaa, kevyt ja varsin ravintorikas syötävä. Tiesitkö, että kesäkurpitsa sisältää runsaasti terveellistä kaliumia, joka voi auttaa mm. hallitsemaan verenpainetta sillä se vähentää suolan haitallisia vaikutuksia elimistössä? Lisäksi kesäkurpitsan kerrotaan olevan tehokas kuona-aineiden poistaja, eli luontainen elimistön puhdistaja. Kesäkurpitsa edistää täten siis ruoansulatusta ja suojaa suolistoa.

Tänään jaan teille tämän hetken suosikkireseptini kesäkurpitsasta.
_______________________
I love zucchini. Zucchini is very delicious, super easy to cook, light to eat and very nutritious vegetable. Did you know that zucchini has lots of potassium which for example can help you to keep you blood pressure in healthier balance? How? The potassium reduces the negative effects of salts in your system. Addition to this the zucchini works as a natural cleanser of body, it eases the digestion and protects your bowels.

Today I will share my this fall favorite zucchini recipe with you all.

Resepti tähän herkkuun syntyi rakkaudestani sushiin. Sushin valmistus kotona on monelle ajatuksena sen haastavuudesta johtuen kauhistuttava. Kesäkurpitsarullien pyöräyttäminen onnistuu kuitenkin kädenkäänteessä ihan jokaiselta, sillä kesäkurpitsa on napakka käsitellä ja siten myös helppo rullata. Lisäksi kesäkurpitsa on aivan yhtä kevyt syötävä kuin levärulla ja nämä herkut voi täyttää haluamallaan tavalla ilman päänvaivaa – myös lapsille sopivasti. Voit valita täytteeksi esimerkiksi kinkkua, graavilohta, haluamiasi kasviksia sekä erilaisia tuorejuustoja. Nämä rullat toimivat upeasti niin kylminä kuin kuumina, kesäkurpitsat voi halutessaan grillata tai paistaa pannulla, tai jättää raa’aksi. Lisäksi rullat voi paistaa uunissa esimerkiksi herkullisella juustokuorrutteella viimeisteltynä. Postauksen lopusta löydät oman suosikkitapani valmistaa nämä herkulliset kesäkurpitsarullat, reseptin olen nimennyt Zushirulliksi.

DeliVerden torimyymälästä Turun kauppatorilta löytyy eri kokoisia kesäkurpitsoita, voit siis halutessasi tehdä pikkurullia tai isompia. Itse käytän reseptissäni keskikokoista kesäkurpitsaa.
___________________
The recipe of these Zushi Rolls was born from my deep love to veggie sushi. Cooking sushi at home is not the most exciting idea for most of people as they find it pretty difficult. Which is difficult, I feel as well. Instead these yummy Zushi Rolls are easy to prepare for everyone, even for kids. And also, these yummy rolls are very tasteful meal for children as well as you can so easily fill them kinda what ever you like. You can fry or grill the zucchini layers before rolling them or use them as raw. You can also put the zucchini rolls in oven and cover with cheese and cook them to be super wonderful meal that way. However, in the bottom of this post I will share my own favorite way to prepare zucchini rolls which I call Zushi Rolls.

From DeliVerde outdoor marketplace you will find different size of zucchinis. I myself am using middle size zucchini in this recipe.

SUSHIRULLAT BY DELIVERDE, RESEPTI
– – –
Kesäkurpitsaa
Oliiviöljyä
Tuoretta valkosipulia maun mukaan
(Tuoretta chiliä tai cayennepippuria)
Punaista paprikaa
Keltaista paprikaa
Tuoretta pinaattia
Rucolaa ja DeliVerden Delisalaattia
Kirsikkatomaatteja
Yrttejä
Fetaa tai vuohenjuustoa
(Hammastikkuja)
– – –
Valmistus:
1. Puhdista, huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat hyvin. Leikkaa pitkittäin noin 1-2 cm: paksuisiksi siivuiksi.
2. Muskaa valkosipulinkynttä maun mukaan, (hienonna chili jos käytät chiliä reseptissä) ja siivuta siivuta paprikat ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla, lisää kasvikset ja valkosipuli ja paista hetki.
3. Anna kasvisten jäähtyä.
4. Siivuta Delisalaatti, huuhtele ja linkoa se kuivaksi yhdessä rucolan ja yrttien kanssa. Asettele salaatti ja yritit kauniisti lautaselle.
5. Paloittele kirsikkatomaatit ja feta tai vuohenjuusto, ja asettele ne salaatin päälle sievästi.
6. Öljyä kesäkurpitsasiivut kevyesti ja grillaa tai paista siivuja kunnes ne ovat hieman notkistuneet ja saaneet kauniin pinnan.
7. Nosta nokare täytettä kullekin kesäkurpitsasiivulle ja asettele päälle pinaattia ja yrttejä. Rullaa kiinni ja kiinnitä hammastikulla (hyvin paistettu rulla pysyy kiinni myös saumapuoli alaspäin käännettynä ilman hammastikkua). Tulisieluille suosittelen ripottelemaan pinnalle cayennepippuria, on herkkua!
___________________
ZUSHI ROLLS RECIPE
– – –
Zucchinis
Olive oil
Fresh garlic
(Fresh chili pepper or powdered cayenne pepper)
Red pepper
Yellow pepper
Fresh spinach
Rucola and DeliVerde’s Delisalad (some lettuce)
Tomatoes or cherry tomatoes
Herbs you like
Feta cheese or goat cheese
(Toothpicks)
– – –
How to cook zucchini rolls:
1. Rinse and dry zucchinis. Slice the zucchinis to be around 1-2 cm thick layers.
2. Now crush the garlic, as much as you like, (fine the chili if you use some in recipe) and slice peppers to be thin and beautiful sticks. Heat the oil in pan, add veggies and garlic and fry for a little moment.
3. Now let them veggies cool down on pan.
4. Slice the lettuce, rinse and spin it well with rucola and herbs to be dry and nice to eat with rolls. Set the lettuce and herbs beautifully way on the plate to wait the rolls.
5. Slice tomatoes or cherry tomatoes and feta or goat cheese, and set them nicely on top of salad.
6. Oil the zucchini slices slightly and fry or grill them until they are a bit softer and have beautiful colored surface.
7. Put a spoonful of cooked veggies on each zucchini layer and finish it with some spinach and herbs. Roll up and close with toothpick if needed. If you love spices, let’s add little bit of cayenne pepper on top and enjoy.