Voihan vitsi, ei vaan värikkäät kukkakaalit! Nyt ollaan sellaisen ihana äärellä, ihan päässä ja varpaissa asti kieppuu. Oletko jo maistanut DeliVerden värikkäitä kukkakaaleja: liilaa tai oranssia? Minäpä en ollut, mutta nyt olen tosi koukussa! Ja mikäpä sen mahtavampaa kuin olla koukussa terveelliseen herkkuun. Kukkakaali on kevyttä ja ravintorikasta syötävää ja kaiken lisäksi ihan superhyvää. Kukkakaali taipuu moneksi. Voit napostella sitä ihan vaikkapa raakana, käyttää dippikasviksena tai kokkailla siitä mitä ihanampia pöperöitä. Postauksen lopusta löydätkin yhden oman kestosuosikkini, nimittäin herkullisen, pehmeän kukkakaalikeitto reseptin.

Itseäni pohditutti mistä nämä eriskummalliset, ihanat värikkäät kukkakaalit sitten saavat värinsä? Ovatko nämä värilliset kukkakaalit värjättyjä, ja jos, niin millä? Vastaus kuuluu: DeliVerden värikkäät kukkaakaalit eivät ole värjättyjä vaan ne ovat siemenjalostajien oma jalostama tuote. Eikö olekin aivan mahtavaa! Tämä sai minut innostumaan entistä enemmän, sillä rakastan luonnonmukaisia juttuja ja ravinnossa luonnonmukaisuus on minulla aivan ykkösprioriteetti.
______________________
Oh la la, and ah, and colorful cauliflowers! Have you ever in your life tried colorful cauliflowers; a purple or orange with a regular white one? If not, oh, you should! Where to get some then? In Finland you will get them from DeliVerde. These cauliflowers are not colored, that’s what I need to highlight right away – no, these beauties grow like this, in these fabulous colors. I had never tried them before until now and now, oh, I am so addicted. And what’s better than being addicted to something this healthy and so yummy?

Did you know cauliflower is super easy to cook. And, you can also eat is as a snack without cooking at all. However, there are tons of super easy recipes of how to use cauliflower and end of the post I am sharing my favorite one: a creamy, cheesy cauliflower soup recipe. You must try!

Värin lisäksi mieltäni kaihersi, pitääkö värikäs kukkakaali värinsä kypsennettäessä? Kyllä vain, kyllä se pitää värinsä ja ihanasti pitääkin. Tämän infon ja kokemuksen valossa hurahdinkin ihan täysin pohtimaan, miten maukkaita ja houkuttelevia ruokia näistä herkuista voisi keksiä myös lapsille. Lapset kiinnostuvat väreistä ja kukkakaali on todella helppo maustaa lapsillekin maistuvaksi, sehän oikein imee mausteet ja maut itseensä. Toisaalta, kukkakaali on myös sen verran neutraalin makuinen ihan itsenään, että se sopii mainiosti piilotettavaksi soseena moneen eri reseptiin. Näin tankkaat pienokaisiisi huomaamatta kukkisravintoa ilman, että lapsi huomaa jekkua. Kannattaa pitää mielessä tämä kikka, äidit!
___________________
I was wondering if these beautiful colorful cauliflowers would keep their color when cooking? The answer is: yes they do and very well, actually. By using colorful cauliflower in different kind of recipes you can create very fascinating and beautiful meals; you can use it as a decoration on top of different kind of meals as fried or dried or fresh, and also, these interesting colors may also lure your children to try new veggie meals. The fact is, cauliflower is very easy to hide in different foods when used as pureed, as its flavor is very mild. When using colorful cauliflowers you still get some interesting, natural color added. Keep this in your mind, mommies!

IHANA, SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO RESEPTI
4 annosta
– – –
1 iso sipuli
1 keltainen tai violetti kukkakaali (300-400g)
1 valkoinen kukkakaali (300-400g)
2 rkl öljyä tai voita
6-7 dl vettä
(1 tl suolaa, itse en käytä suolaa sillä koskenlaskija tuo riittävästi makua)
1 pkt (250g) Koskenlaskija sulatejuustoa (myös muut juustot sopivat ihanasti!)
1-2 dl kuohukermaa
Persiljaa pinnalle koristeeksi
– – –
Valmistus:
1. Pese kukkakaalit ja kuivaa hyvin. Leikkaa haluamastasi värikkäästä kukkakaalista muutama siivu sivuun koristelua varten. Paloittele muutoin kukkakaalit pieniksi. Kuori ja pilko sipuli.
2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä tai voita pannulla ja paista siinä koristeeksi tarkoitetut kukkakaalisiivut rapeiksi. Nosta sivuun jäähtymään.
3. Kuumenna toinen ruokalusikallinen voita tai öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Lisää kukkakaalit, jotka olet pieninyt keittoa varten. Lisää vesi ja suola, jos käytät suolaa reseptissä. Keitä kypsäksi, tämä vie noin 15 minuuttia.
4. Sammuta levy ja anna keitoksen rauhoittua hetki. Nosta levyltä työpöydälle ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää juusto ja nosta kattila takaisin liedelle, keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes juusto on sulanut.
5. Sammuta levy ja nosta kattila työpöydälle. Lisää kerma hiljaa valuttaen samalla sauvasekoittimella viimeisen kerran soseuttaen. Soseuta, kunnes kerma on loihtinut keitosta ihanaisen pehmeää. Käytä kermaa maun mukaan.
6. Koristele persiljalla ja paistetuilla värikkäillä kukkakaalisiivuilla.
_____________________
WONDERFUL, SOFT’N CHEESY CAULIFLOWER SOUP RECIPE
4 portions
– – –
1 big onion
1 yellow or purple cauliflower (300-400 grams)
1 regular white cauliflower (300-400g grams)
2 tbsp butter or vegetable oil
6-7 dl (2.5-2.9 cups) water
(1 tsp salt, I myself don’t use salt as cheese gives enough)
300 grams of your favorite cheese
1-2 dl (0.5-0.9 cups) whipping cream
Parsley on top as a decoration
– – –
How to cook it:
1. Wash cauliflowers and dry them well. Then cut few nice slices of the colorful cauliflower and put on the table to wait, these will be part of decoration on top of soup. The other cauliflowers you can now chop into smaller pieces for the soup itself. Peel and chop the onion as well at this point.
2. Heat the pan and 1 tbsp of butter or oil, then fry the colorful cauliflower slices on it until they are crispy and beautiful. Do not burn. When they are done, put them on the plate to wait for the soup decorating.
3. Heat the pot now and another tablespoonful of butter or oil on it, add onion and fry. Add cauliflowers you have chopped for the soup. Add the water and salt if you use salt in the recipe. Boil until cauliflower is done, around 15 minutes.
4. Turn the stove off and let the soup rest for a minute. Now take the hand blender and run the soup with it until smooth. Add cheese and mix until it has melted nicely. Preheat the stove again if needed, but slightly only.
5. Now, make sure the stove is off and soup is not able to boil anymore, add the cream slowly while same time running with the hand blender. Run the blender until the soup is wonderful smooth.
6. Decorate the meals with parsley and fried colored cauliflower.