We have many numbers in life: the age, number of partners, number of countries we have traveled, the age difference with partner, number of kids, number of pets, the weight, the birthday, even phone number.. Have you ever been thinking how much some kind of numbers we humans let control us? For example the weight, calories and age. Now I am asking you: what the numbers really mean to you? Are you the slave of numbers?

In my past I very often found myself thinking of numbers. I have always liked older people because I have never felt comfortable in my age company. And I still don’t. It’s always been the same thing with my relationships, and I have never felt there’s something wrong with it. As long as there are two adults sharing love and respect for each other the age should not matter. This is what I think.

It’s the same with aging. I mean the age should not define you. The way you act and treat yourself and others, and the way you live your life does. Keep focus on those things and stop wasting your life stressing about aging.
______________________
Elämään mahtuu monta numeroa, monta tärkeää ja monta merkityksetöntä. Numerot merkitsevät jokaiselle eri asioita, toiset takertuvat niihin tiukemmin kuin toiset. Ikä, kumppaneiden lukumäärä, koettujen matkakohteiden määrä, paino, lemmikkien lukumäärä, kalorit, lasten lukumäärä, ikäerot.. Miten suhtaudut omiin lukuihisi? Oletko oman elämäsi numero-orja?

Menneisyydessä löysin itseni usein numeroiden ääreltä. Olen aina viihtynyt itseäni vanhemmassa seurassa, niin ystävät kuin seurustelukumppanitkin ovat aina olleet itseäni vanhempia. En ole koskaan katsonut suuriakaan ikäeroja kieroon, rakkaus on kaunista numeroista riippumatta. Kun kyseessä on kaksi aikuista ihmistä, jotka jakavat rakkautta ja arvostusta toisilleen, ei asiassa ole mielestäni mitään väärää.

Samalla linjalla olen ikääntymisen suhteen, mielestäni ikä ei määritä meitä ihmisinä. Sen sijaan käytös, sekä tavat kohdella itseään ja muita määrittävät. Pidä fokus näissä ja lakkaa tuhlaamasta elämääsi numeroista murehtimiseen.

How about the weight then? Well, we all know there was a time I stared at the scale like the Holy Bible. Thank God (literally!) it’s over! The only way I measure my body today are my feeling and clothes, if I feel unhealthy and clothes feel too small on me I know it’s time to check out my lifestyle. And the only thing that controls my diet is the hunger. I keep focus on listening myself, my mind and my body; my system. It’s the one and only way to understand myself and stay in balance all the ways. By that also hunger (and cravings!!!) stays in balance without stress. It’s worth it. It’s worth to get rid of the obsessions of weight as a number.

How do you feel about numbers?

______________________
Entä paino? Onko korviesi välissä tietty luku, jossa tulee pysyä? Päätätkö etukäteen kuinka monta kaloria saat syödä sen sijaan että kuuntelisit tarpeitasi? Kuten kaikki tietävät, oli aika kun tuijotin vaa’an lukemaa kuin Raamattua. Tunnen oloni onnelliseksi ja vapautuneeksi, koska se aika on ohi. Ainoa asia, jolla mittaan kehoani on olo ja vaatteet. Raiteiltaan lähteneet elämäntavat tuntuvat nopeasti olossa, lisäksi farkkujen napin kanssa saa taistella aiempaa kovemmin. Tästä tiedän, että on aika kurkistaa elämäntapoihin. Kaloreiden laskemisen sijaan ruokavaliotani määrää nälkä. Olen oppinnut milloin kyseessä on nälkä ja milloin mieliteko, ja syön nälän perusteella kaloreita tuijottamatta. Syöminen on rentoa ja stressitöntä, mikä automaattisesti vaikuttaa mielitekoihin. Tämä ei tarkoita sitä, että söisin 100% ajastani superterveellisesti, terveellistä on myöskin välillä irrotella ja herkutella.

Mitä itse tuumaat numeroista?